divendres, 1 d’abril de 2016

SHORTBREAD DE MANTEGA

Desprès d’un viatge tant fantàstic per les illes britàniques, no podía començar el mes sense publicar una recepta d’allà!
Aquesta recepta me la ha donat la nostra amiga de Glasgow, la Mary, i me la ha fet amb farina sense gluten. Jo les havia provat amb farina normal i, us puc assegurar que no es nota la diferencia. Estan boníssimes!
Aprofito aquesta entrada per comentar que estic molt contenta ja que aquest mes, el bloc que us proposa el repte del blocal plat es el meu!!
Estaré encantada de que passeu i remeneu perquè, tal com diu la cançó….”casa meva es casa vostre” i desitjo que trobeu alguna proposta que us pugui interessar.
I aquest mes estic d’aniversari!!…(però això serà d’aquí a uns dies)
Anem al tema.

Ingredients:
-250 grs. De mantega (de bona qualitat)
-250 grs. De farina sense gluten o farina normal
-125 grs. De farina de blat de moro.
-250 grs. De sucre.
Farem servir la mantega directament de la nevera i el bol on prepararem la pasta, i les nostres mans, estiguin el mes freds possibles. Esmicolem la mantega i les farines fins que semblin serradures. Primer ho fem amb una forquilla, així no escalfem la masa. Afegim el sucre i treballem fins que quedi una bola ferma. partim la bola en dues parts (per comoditat) i sobre una safata de forn, treballem amb les mans, escampant la masa. Amb una forquilla punxem la masa i decorem els marges, com si tanquéssim una empanada. Escalfem el forn a 160 C i deixem coure uns 40 o 45 min. En funció de si t'agraden mes o menys daurades, estaran mes o menys temps al forn. Immediatament després de treure la safata del forn tallem el "shortbread" de la forma que vulguem i li posem sucre per sobre. Es deixa refredar sobre una reixeta i es guarda en una caixa metàl·lica. Es guarden uns quants dies....si en sobren!!!

                                     

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

9 comentaris:

Anna Pigarda ha dit...

Uff!! serà força complicat això d'elegir només un plat! Però estaré encantada de "remenar"! Un petonet!

M Glòria ha dit...

T'he estat veient pel facebook i quina envejota m'has fet!!!!!
Ara em posaré a remenar...segur que tindré feina, perquè aquest cake anglès ja m'agrada força.
Ptnts
Glòria

Miquel ha dit...

Tiene que estar bien bueno.
Bon cap de setmana

Mj Salla ha dit...

Felicitats! Me encanta la receta, te felicito por el futuro aniversario y por qué haya sido tu blogspot el escogido. No sé cómo funciona pero ya lo miraré. Besos.

GEMMA ha dit...

Anna:
Segur que trobaras alguna recepta que t'agradi mes que les altres...

GEMMA ha dit...

M.Glòria:
Si que ha estat un bon viatge...ara, a treballar!!

GEMMA ha dit...

Miquel:
Estan de vici, aquestes galetes!!

GEMMA ha dit...

MJose:
Em farà il·lusió que participis al repte...

ISABEL ha dit...

M'agrada molt que sigui el teu blog, l'escollit.
Encara que ens coneixem, tornaré a passejar i descobrir coses noves.
Fins aviat.
Petons