dissabte, 30 d’abril del 2011

PASTIS DE FLAM COMBINAT

Demà es primer diumenge de Maig, per tant, dia de la Mare.
Encara que crec que el dia de la Mare es cada dia,tant si les tenim amb nosaltres com si, malauradament ja no hi són, sempre m’agrada tenir un detallet amb a meva.
 El problema que tinc es que li agrada TOT el que li faci de dolç, però com també te les seves preferències, li he fet aquest pastis que crec que es de les textures que més li agraden.
La recepta d’aquest pastis la he vist a algun blog però  aquesta  es d’un curs de cuina del Casal amb la Conchita.

Ingredients:
-Per el flam:
4 ous.
½ l. de llet
140 gr. de sucre.
Vainilla en pols.
-Per el biscuit:
4 ous.
125 gr. de farina.
125 gr. de  sucre.
-Per el caramel:
100 gr. de sucre.
Suc de llimona.
Per fer el flam:
Posar a bullir la llet amb la vainilla. En un altre cassó, batre els ous amb el sucre i quan la llet arrenqui el bull incorporar-la als ous.
Farem un caramel amb el sucre i unes gotes de suc de llimona, l’avoquem a un motllo (tipus plum-cake) i quan estigui fred  afegim la barreja de la llet amb els ous.
Per un altre cantó treballem els 4 ous amb el sucre fins que faci relleu i afegim la farina amb comte que no baixi la barreja. Això o col·loquem a sobre del flam i o deixem coure al forn, a bany María a 180º durant uns 30 min. aprox.
Quan s’ha refredat una mica ja es pot treure del motllo i es decora al gust.

Espero que us agradi i…..Caprofiti ¡!!!!

Felicitats a totes les DONES,en general, perquè  d’alguna manera o d’una altre, tinguem fills o no, sempre hi ha ocasions que ens toca fer de mares...

13 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

mmmm....quina bona pinta! m'encanten les combinacions de flams per postres, són tan lleugers, no pararies de menjar-ne!! un petó guapa!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Una bona combinació, aixó de posar-hi flam al pastís, te que quedar d'alló tant i tant gustós...
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

La cuina de l'Eri ha dit...

Quina bona pinta!!!!!!! Un dia per fer alguna cosa ben dolça que totes les mares s'ho mereixen! Petons

MaryLou ha dit...

Boníssim!!! li haurà agradat molt a la teva mare, segur...
Petonets

Glòria ha dit...

Segur que la teva mare haurà estat ben contenta amb aquest pastís, amb la pinta que té...

T'ha quedat molt bonic i molt ben decorat i segur que igual de bo!

Mercè ha dit...

Felicitats a totes les mares!! Aquest flam combinat és deliciós! Jo el faig amb una base de brownie i el vam batejar amb el nom de flawnie. :p
Gemma, sí que fa pena menjar-se la figura de xocolata! De fet, he estat 10 dies contemplant-la fins ahir que vam fer el dinar de Pasqua II. :p
Petons!

GEMMA ha dit...

Roser:
Es molt fàcil de fer i es menja amb un no res...

Josep:
Si que es molt gustòs i mols suau

Eri:
Si que s'ho mereixen, les mares.

Marylou:
Benvinguda al meu blog i gracies per el teu comentari.
El problema es que no puc accedir al teu blog, no el se trobar. Si pots, ja m'ho explicaras.

Gloria:
Si que ha estat contenta si, amb lo llaminera que es....

Mercè:
Si ja he vist com el fas tú, ja et vaig dir que fa tems que et segueixo, jeje
Jo no hagués aguantat 10 dies sense menjar la xocolata....

Gemma ha dit...

T'ha quedat sensacional, la combinació del flam amb el bescuit queda deliciosa. Jo també l'he fet i el nom que has triat el trobo molt encertat!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

T´ha quedat preciós, super alt, segur que la teva mare va quedar encantada...un petonet

GEMMA ha dit...

Gemma:

Jo,la recepta, la tenia com a "bizcoflan" pero m'ha agradat mes aquest titol,no?

MªJose:
Si que va quedar encantada la meva mare, si.

Cotó de sucre ha dit...

No he fet mai aquest tipus de flam, m'ha agradat, aquest cap de setmana l'intento de fer! Petonets!

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

te ha quedat de 10, anoto la teva receta em permís, i gràcies per compartirla

mil petonets Susanna

GEMMA ha dit...

Coto de sucre:
Segur que si, que et quedará be.

Susanna:
Benvinguda al meu nou blog i gracies per el teu comentari.