Avui , el Barça, ha passat a la final de la Champions, eliminant al Madrid !!!!
Per celebrar-ho, el meu fill “petit” (culè fins al moll de l’ós) m’ha demanat per dinar demà aquest plat, que es un dels seus preferits.
Com estàvem convençuts que passaríem, ja l’he preparat avui...abans del partit.
Ingredients:
2 lloms de porc.
6 escalunyes.
100c.c. de vi d’Oporto.
Caldo de carn.
50gr. de barreja de bolets secs
Sal i pebre.
Salar i empebrar els lloms. En una cassola, saltejar-los i quan estan daurats, coure’ls al forn uns 15 min. La cassola destapada i a uns 190º.
A part, piquem les escalunyes i les coem amb una mica d’oli, quan estiguin daurades afegim una mica de farina i remenem perquè es torri una mica. Afegim el vi d’Oporto i ho deixem reduir una mica, incorporem el caldo i coem 8 min.
Passem la salsa per el colador xinés. Reservem.
Posem els bolets en un casso, amb aigua freda. Ho posem al foc i esperem a que arrenqui el bull i ho retirem del foc.
Afegim els bolets a la salsa.
Quan els lloms estan freds, els tallem a rodanxes i ho servim amb la salsa per sobre i ho decorem com mes ens agradi.
Ho podem acompanyar amb un flam d’ arròs o unes patates fregides tallades a taquets.
+ Si no trobem escalunyes, podem fer servir cebes i alls.
Espero que us agradi i.... Caprofiti!!!!!
9 comentaris:
Per celebrar la victòria del Barça, un dels teus plats estrella, molt bona elecció!. I això és confiar en l'equip, sí senyora!, preparar el plat per endavant!
D´això se´n diu tenir fe! El teu fill està fet un bon gourmand per triat aquest plat.
Ja veig que el teu fill és un mimat, je je je...
Un dinar sensacional per celebrar el pas a la final!
I les escalunyes donen el toc festiu al plat, a mi m'agraden molt!
Així m'agrada, amb confiança pel Barça! El teu fill ha fet una molt bona elecció de plat, fa cara de ser molt bo!
Petonets
Sandra
Glòria:
La veritat es que si que es un dels meus plats estrella ( o aixó diuen) jeje
Cristina:
La veritat es que si que li agrada el bon menjar...
Gemma:
SI que esta una mica mimadet...pero es molt agrait amb el que si cuina.
Les escalunyes costen de trobar, pero son fantástiques.
Sandra:
A casa la tenim tota la confiança amb el Barça, Ja m'han demanat un pastís per la final...imaginat!!
Oh! si arribo a saber que feies aquest plat venia a celebrar la victòria amb vosaltres!! Però sospito que qualsevol excusa és bona per demanar-te'l!!
per cert, que faràs quan guanyem la Champions?
esta muy bien este plato y el oporto le da el toque especial.Me gusta
miquel
El taller de cuina:
Com ja he comentat, tota la cola d'amics dels meus fills, m'han demanat que prepari un pastis del Barça. Ja tinc feina a pensar...
Miquel:
La veritat es que el toc d'oporto es molt fi i gustós.
El llom estava molt tendre, però la salsa amb els moxernons...impresionant Em va fer cometre un dels pecats capitals: la gula, es a dir, que vaig sucar-hi pa na i altre vegada fins que no va quedar ni una gota. I tant que em va aprofitar! Gràcies Gemma per convertir-me en un ñecador dels teus plats.Rudy
Publica un comentari a l'entrada