dimarts, 17 de maig de 2011

MELMELADA DE PRÉSSEC I CANYELLA

Remenant per els blogs, m’ha cridat l’atenció el blog “Memòries d’una cuinera”. M’agrada la idea de recuperar les receptes de mares i àvies perquè no es perdin. Jo estic recopilant les de la meva àvia i aviat començaré a publicar-ne  alguna.
Encara hem queda un pot de melmelada de préssec amb canyella que vaig fer al octubre, amb els últims  préssecs  de la temporada i m’ha semblat una bona idea per aportar a aquesta iniciativa. Espero poder seguir fent-ho…

Ingredients:
2 kg. de préssecs una mica madurs.
1 kg. de sucre.
Canyella en pols.
Suc de 1/2 llimona.
Llavors de poma.

En una cassola posem els préssecs, pelats i tallats, junt amb el sucre i ho deixem unes dues hores. Després afegim  la canyella, el suc de llimona i les llavors de poma.
 Les llavors de poma porten pectina, que es el que fa que la melmelada agafi consistència.  Jo les poso en una bola de les de fer te i així després no les he d’anar buscant.
Es deixa a foc lent uns 20 min. aprox. O triturem  amb la batedora eléctrica, sense que faci puré, i o deixem coure uns 20 min. més S’ha de mirar si la espessor  es la que ens agrada, posant una culleradeta de melmelada en un plat i inclinant-lo una mica. Si cau molt de presa es que encara no esta prou espessa. Una mica més de cocció sol ser suficient.
Passat el temps de cocció, posar la melmelada en els pots, tancar-los el mes aviat possible  i donar-li  la volta, així fa el buit. Deixar refredar unes hores,  etiquetar( la data, sobretot), i guardar en un lloc sec i fresc.

La canyella li dona un toc diferent. La quantitat depèn del gust que vulgueu donar-li. Penseu que la canyella es una espècia que te molt de sabor.

Espero que us agradi i….Caprofiti!!!!!   

14 comentaris:

Petita cuina ha dit...

M'ha agradt no l'he fet de presec i canyella...

Sempre he estat una enamorada dels pots de confitura, els trobo tan bonics.... (els trobo molt romantics, quina cosa mes tonta, oi?)

Salut!

Coses de Llàbiro ha dit...

Estic contenta de que també t'agradi recuperar les receptes antigues!;)
La canyella m'encanta així que la teva melmelada ja et pots imaginar!!!
Moltíssimes gràcies per participar al memòries!
Petonets!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Quina melmelada més i més bona! M'encanta amb el toc de canyella!!
Petonets
Sandra

Anna ha dit...

Que bona! pressec, canyella Mmmm aviat la podré fer!
Petons

Cristina ha dit...

Jo no sóc molt de melmelades, només n'he fet de mores. M'agrada molt la foto, t'ha quedat genial.

roser ha dit...

Mun pare té presseguers i fa molta mermelada de prèssecs a l'estiu...però ell hi posa ratafia, enlloc de canyella, deu quedar molt bona així, ja li comentaré a veure si s'anima!! ;) petonsss

Judith ha dit...

Hola Gemma! la poma i la canyella és una combinació perfecte!!!!! quin goig de melmelada! moltíssimes gràcie sper participar! molts petonets

Miquel ha dit...

el toque de la canela en las mermeladas me encanta.buena mermelada seguro
peto
miquel

Cristina ha dit...

Jo estic "enamorada" dels préssecs. Quina fruita tan deliciosa...sucs, postres, primers i segons plats...I tu em mostres la teva melmelada amb un toc de canyella i que fa que encara m´enamori més.

Trini Altea ha dit...

Mmmmmmmmmmm que rico. Un saludo

Gemma ha dit...

M'encanta la combinació de poma i canyella, de manera que aquesta de préssec i canyella segur que també m'agradaria molt.
Els meus pares tenen un presseguer i també en faig melmelada ;)

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bona!!!!! Jo l'he fet de poma i canyella, però amb préssec, que aviat la farem. M'ha semblat una ideia genial lo de les bosses per a les llavors! Si senyora, avui he aprés una cosa nova. Gràcies! Petons

Glòria ha dit...

Ja saps que no he fet mai melmelada però em sembla que aviat hi posaré remei!. M'encanta el perfum de la canyella, així que ha de quedar ben bona aquesta melmelada!. Quan en tornis a fer, en pots fer un potet més, je, je.

GEMMA ha dit...

Petita cuina:
Jo també arreplego tots els pots bonics que trobo...

Mònica:
Gracies per el comentari i benvinguda al meu blog.

Sandra:
T'asseguro que es boníssima.

Anna:
Ja m'ho sabras dir si t'agrada..

Cristina:
Gracies per el comentari.

Roser:
Amb ratafia també ha de quedar bona...

Judith:
Benvinguda al meu blog i gracies per el comentari.

Miquel:
La teva de tomàquet amb vainilla no es queda enrrere...

Cristina:
A mi tambe m'agraden els préssecs de tota manera.

Trini:
Bienvenida a mi blog y gracias por el comentario.

Gemma:
La propera vegada prova amb la canyella i ja m'ho sabrás dir...

Eri:
Em fa il.lusió haver-te ensenyat alguna cosa nova.

Gloria:
La ventatge de les melmelades es que les pots fer amb fructosa i així en podeu menjar els dos.
El primer pot de la nova temporada de préssecs ja te propietaria,val?....