dissabte, 14 de maig del 2011

SEMIFRED DE MADUIXES

Avanço la publicació de la recepta del 15 per diversos motius.
Es el meu sant, i el de totes les blogaires que es diuen com jo i just fa un mes que vaig iniciar  el blog.
La ocasió ho mereix, no?
A més a més he estrenat dos tipus de motllos; uns que tenen el forat enmig, que tenia feia temps i no sabia que fer amb ells. I els altres, que me’ls va portar el meu fill d’Anglaterra, que hi va anar amb l’escola, el mes de Març i que no parava de dir: quan els penses estrenar???.  
Bé, anem al tema. Es la primera vegada que participo en la recepta del 15 i ens han proposat les maduixes com a ingredient principal.  Aquesta recepta la vaig veure en una revista  i tot hi que en  tenia pensada de fer  una altre,  el tema del motllo em va fer decidir per aquesta. La he variat una mica per adaptar-la als gustos de casa.


Ingredients:
1 kg. de maduixes.
100 gr. de sucre.
200ml. de nata líquida.
100ml. de llet.
1 sobre de gelatina neutre, en pols.( jo, 6 fulls de gelatina).
Per la crema anglesa :
250 ml. de llet
2 ous.
50 gr. de sucre.
1 cull. petita de vainilla en pols.

Rentem les maduixes i les tallem a trossets , reservant-ne uns 300 gr. Posem en un recipient les maduixes, el sucre, la nata líquida i la llet. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica,  fins que tinguem una crema homogènia.
Posem en remull els fulls de gelatina i després els dissolem amb un dit de llet tèbia. Ho incorporem a la crema de maduixes.
Omplim el motllos fins a  la meitat.
Ho posem al congelador.
Tallem en làmines les maduixes reservades i les col·loquem sobre la crema que tenim al congelador. Acabem de farcir els motllos amb la crema sobrant i ho tornem a posar al congelador. Unes dues hores  abans de consumir, ho traiem del congelador. Ho servim decorat amb una crema anglesa i una mica de confitura de maduixes (feta per mi).
Fem la crema anglesa treballant els rovells d’ou amb 50 gr. de sucre. En un cassó fem bullir la llet amb la vainilla i ho afegim al la barreja d’ous. Ho tornem a posar al foc, remenant fins que arrenqui el bull.
Millor fer la crema anglesa una bona estona abans i reservar a la nevera.


Espero que us agradi i.... Caprofiti !!!!!

24 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Quina bona pinta té aquest semifred!! Jo vaig intentar fer un postre amb maduixes per la recepta del 15 però no em va sortir...un desastre jajaj. La teva idea m'ha agradat molt! ;) petons

Anònim ha dit...

Gemma, primer de tot MOLTES FELICITATS!! Passa un gran dia de sant! Aquest semifred té molt bona pinta, ja m'agradaria tenir-lo de postres avui!! Moltes gràcies per participar!
Petonets!!
Sandra

Cristina ha dit...

Gemma, felicitats pel sant i pel bloc. M'ha agradat el format, les receptes, la presentació... FANTÂSTIC!!
Ens anirem seguint.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Felicitats per el dia del teu Sant. El semifred de maduixes, jo en vaig fer un també, que el vaig treure del blog de la Cristina Buffet de Postres, aquest no té res envejar.
La maduixa té aquest color tant i tant engrescador per fer-hi aquestes petites meravelles.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!!!i en aquest motlle queda tan maco!
Em va agradar molt conèixer-te, ens anirem veient!!!
Petonets

Cristina ha dit...

Gemma, oi que és bo aquest semifred?
M¨agradat la presentació individual. JO el vaig fer pastís per l´aniversari de la meva neboda. Amb aquesta crema anglesa deu resultar deliciós.

I Felicitats!

PD: Quins ensurts que ens dóna el blog, eh!

QUIMA ha dit...

Hola gemma¡ Per molts anys¡¡¡ jo també tinc una gemma a casa; la meva filla: T'ha quedat molt bé aquest semifred. Jo també tinc la recepta preparada, per participar.
Petons i que acabis de passar un bon dia.

Helena ha dit...

Té una pinta genial!! m'apunto la recepta!! i moltes felicitats pel sant!
Petons. Helena

http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

La cuina de l'Eri ha dit...

Moltes felicitats! Em va agradar coneixe't ahir. Unes postres estupendes. No he fet mai aquest semifred, ai´xi que quan vulgui fer-lo ja se on trobar la recepta!!! Petons

GEMMA ha dit...

Nois, quina il-lusió, tants comentaris en un sol día.
Moltes gracies per la vostra felicitació i gracies als que m'heu afegit a la vostra llista de blogs. Els que no els tinc encara agragats a la meva, ja ho estic fent.
Petonets a tots

Anònim ha dit...

Gemma, si vas al nostre ordinador i cliques sobre la imatge del logo de la recepta del 15 amb el botó dret del ratolí et donarà l'oció de guardar-la a l'ordinador! ;)
Petonets!!

Gemma ha dit...

M'encanten els semifreds de fruites, a l'estiu són les postres que enten més bé. I trobo que has triat molt bona recepta per estrenar els motlles, segur que el teu fill haurà quedat molt satisfet, je je je...
Per cert, encantada de conèixer-te en persona! ;)

Cotó de sucre ha dit...

Felicitats pel teu sant. Fa temps que no faig cap semifred, el de maduixes el feia iagual però muntant la nata i a la nevera. De la manera que ho fas tu també m'ha agradat.

No tot són postres ha dit...

FElicitas, pel sant i pel semifred!!!

PTNTS
Dolça

Miquel ha dit...

Felicitats atrasadas y te has marcado una buenisima y bien presentada receta
molt be
peto
miquel

Glòria ha dit...

Moltes felicitats, encara que sigui amb una mica de retard, però diuen que tots els Sants tenen capvuitada, oi?.

Aquest semifred és veu deliciós, i amb la sorpresa de descobrir les maduixes per dins, molt original.

GEMMA ha dit...

Sandra:
Gracies per la informació, ja ho tinc al blog.

Gemma:
Segur que coincidirem mes vegades...
A mi tambe m'encanten els semifreds.

Coto de sucre:
Animat a fer un semifred que queda molt bo..

Dolça:
Benvinguda al meu blog i gracies per el comentari.

Miquel:
Bonissima si que ho está, ben presentada no se si tant...jaja

GEMMA ha dit...

Gloria:
Quina gracia, avui m'ho han dit dues vegades aixó de la capvuitada. Jo no ho havía sentit mai....
Gracies per el comentari i ens veiem....

Mercè ha dit...

Gemma, amb retard moltes felicitats!! Aquest semifred em sembla perfecte per celebrar-ho!! I n'has fet una presentació de 3 estrelles! ;)
Petons!

Teresa ha dit...

Ara venen de gust aquestes postres! els semifreds m'agraden molt i així individual s queda molt bé!
Bona setmana!

el taller de cuina ha dit...

Unes postres delicioses! i felicitats! Jo també faig el sant el mateix dia ;)

GEMMA ha dit...

Teresa:
Benvinguda al meu blog i gracies per el comentari.

Alba:
Tens raó, felicitats a tu també...

SUSANNA ha dit...

Hola Gemma, guapa tu

Feliictacions per teu dia, ( la meva fiolla també es diu com tu ), un nom molt maco

m´encanta el teu postres,..anotat queda i mil petonets
Susanna

SILVIA ha dit...

Hola, jo també sóc bastant nova en això del blog i cada dia en descobreixo de nous. Així que ja tens una seguidora més perquè té una pinta i una presentació fantàstiques
Petons