Avui us presento un pastís de mousse de xocolata que vaig veure temps enrere al blog de la Gloria del Café de Nit. La recepta es tal qual la va publicar ella, ( no crec que li sembli malament…) però es que la vaig fer tal qual i us puc assegurar que va quedar no bo, boníssim.
Per els que ens agrada la xocolata, son unes postres que queden perfectes per un soparet de divendres amb amics.
Ingredients per a la base:
- 100 g de xocolata de cobertura
- 100 g de sucre
- 100 g d’ametlles moltes
- 3 ous
- Mantega i farina per al motlle
Ingredients per a la mousse:
- 100 g de xocolata de cobertura
- 200 g de nata muntada
- 100 g de sucre
- 3 ous
- 3 fulles de gelatina
- Cacau en pols
Preparació de la base:
Batre els rovells amb el sucre fins aconseguir una mescla cremosa, afegir-hi la xocolata fosa, les ametlles moltes i les clares muntades. Posar la mescla en un motlle untat amb mantega i enfarinat i coure-la al forn a 180º uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui ferma al tacte i deixar-la refredar.
Preparació de la mousse:
Batre els rovells amb el sucre i mesclar amb la xocolata fosa.
Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda, escalfar-les amb molt poca aigua fins que es dissolguin i afegir-les a la mescla anterior. Incorporar-hi les clares i la nata muntades, remenant amb compte per evitar que s’abaixin.
Posar la mousse sobre la base freda i deixar el pastís al frigorífic 3 ó 4 hores abans de treure’l del motlle.
Abans de servir el pastís, posar-hi cacau en pols per sobre. Això no s’ha de fer molta estona abans, si no, la humitat de la mousse absorbiria el cacau.
Aquest pastís es pot fer d’un dia per l’altre fins a fer la mousse, i i cobrir-lo amb el cacau en el moment de servir-lo.
- 100 g de xocolata de cobertura
- 100 g de sucre
- 100 g d’ametlles moltes
- 3 ous
- Mantega i farina per al motlle
Ingredients per a la mousse:
- 100 g de xocolata de cobertura
- 200 g de nata muntada
- 100 g de sucre
- 3 ous
- 3 fulles de gelatina
- Cacau en pols
Preparació de la base:
Batre els rovells amb el sucre fins aconseguir una mescla cremosa, afegir-hi la xocolata fosa, les ametlles moltes i les clares muntades. Posar la mescla en un motlle untat amb mantega i enfarinat i coure-la al forn a 180º uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui ferma al tacte i deixar-la refredar.
Preparació de la mousse:
Batre els rovells amb el sucre i mesclar amb la xocolata fosa.
Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda, escalfar-les amb molt poca aigua fins que es dissolguin i afegir-les a la mescla anterior. Incorporar-hi les clares i la nata muntades, remenant amb compte per evitar que s’abaixin.
Posar la mousse sobre la base freda i deixar el pastís al frigorífic 3 ó 4 hores abans de treure’l del motlle.
Abans de servir el pastís, posar-hi cacau en pols per sobre. Això no s’ha de fer molta estona abans, si no, la humitat de la mousse absorbiria el cacau.
Aquest pastís es pot fer d’un dia per l’altre fins a fer la mousse, i i cobrir-lo amb el cacau en el moment de servir-lo.
Per cert, un pastís apte per celíacs. Només tenir en comte d’enfarinar el motllo amb “Maizena”.
Espero que us agradi i... Caprofiti!!!!!
11 comentaris:
Molt més que bo, boníssim! No m'estranya, la mousse es nota super esponjosa i ha de tenir un gust de xocolata deliciós, ideal per a xocoaddictes molt llaminers.
Hola, bon dia!!!
Es que la xocolata... és tant bona! I amb mousse queda deliciosa. Realment té una pinta exquisida!!!!!!!!!!!! Petonets
Jo sóc del club d´aquest pastissos...només de pensar-hi!mmmmm! T´ha quedat perfecte.
Xocolata i xoxolata... m'agrada moltíssim. A casa nostra triomfaria, t'ha quedat fantàstic
Ja recordo aquest pastís, oi que queda bo?. Me n'alegro que us agradés i si a més és una opció per quan has de fer pastissos aptes per a celíacs, doblement satisfeta!.
Ai quina pinta, no he fet mai cap d'aquests postres tipus pastís mousse i mira que són bons! Us agafo la recepta a tu i a la Glòria!
Petonets
Sandra
gemma:
Si que es super esponjosa la mousse.
Eri:
El gust es igualque la pinta ,jaja
Cristina:
haurem de formalitzar el club dels adictes a les mousse...
Cristina:
Segur que si que triunfaras...
Gloria:
Realment si que queda bo i es fantastic no haber de fer dos pastissos diferents.
Sandra:
A veure si es veritat que el fas, la mousse.
Aquest pastís és bo-nís-sim!!!! mmmm!
T'ha quedat d'aparador de pastisseria. ;)
Petons!
delicioso seguro que lo es viendo la presentacion tan chula que has echo.
me gusta
peto
miquel
Jo també sóc xocoadicta i em rendeixo davant d'aquesta mousse. Ara mateix me'n menjaria un bon tros!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Mercè i Miquel:
Gracies per el comentari. A mi m'agrada molt com va quedar presentat.
Ana:
Benvinguda al meu blog. Es boníssim, prova de fer-lo i ho veurás.
Publica un comentari a l'entrada