divendres, 8 de juliol del 2011

CHARLOTA DE CREMA DE LLIMONA ( premi Bonpreu Esclat)

Quan el passat mes d’Abril, recent estrenat el blog, una bona amiga em va animar a presentar-me  al concurs de cuina de Bonpreu Esclat, no em podia imaginar que podria arribar a  guanyar una recepta meva. Grácies Gloria.
Podeu imaginar la il·lusió que em va fer rebre un correu electrònic  en el que hem deien que havia estat seleccionada una recepta meva. Per els de casa, era com si hagués guanyat la Champions de la cuina!!!!! (,jaja.) La veritat és que a tots ens va fer molta il·lusió.
La sorpresa ha estat major quan me assabentat  que la Bet( "col·laboradora" del blog Destapant cassoles) i la Sión del blog Fem un mos, també  han estat premiades. Hem passat una agradabla tarda al Hotel City park de Sant Just,contant amb la presència d’en Pere Tàpies,el Pep Nogué, i en David Lienas, entre d’altres.
La recepta que m’han premiat es un Charlota de crema de llimona. És una recepta que fa temps que no feia i és lleugera i fresca en aquests dies de tanta calor. Us en deixo la recepta per si algú s’anima a fer-la. Es facilíssima.
Anem al tema:
 Ingredients
-4 llimones
-3 ous
-75g. de mantega
-24 melindros
-275g. de sucre
-25g. de Maizena
-una mica de conyac i aigua
Preparació:

Fondre la mantega al bany maria o al mico. Afegir el suc de tres llimones, la ratlladura d’una llimona, 250g, de sucre,la Maizena dissolta  en ½ got d’aigua, els ous i remenar-ho, al foc,  fins que quedi cremós.
Cobriu  les parets i el fons d’un motllo allargat,(tipus Plum cake) amb els melindros lleugerament remullats amb una barreja de conyac i aigua. Disposar  una capa de crema, una altre de melindros ,una de crema, melindros, crema i melindros. Guardarem una mica de crema per guarnir.
Deixar refredar unes hores a la nevera.
Desemmotllar  i decorar amb la crema restant i unes rodanxes de llimona.

LES GUANYADORES!!!!!!!
Espero que us agradi i…. Caprofiti !!!!!

23 comentaris:

Montse de Sants ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS Gemma! Quina il·lusió que hagis obtingut aquest premi! La recepta és senzilla, fresca i fàcil. Què més es pot demanar? Me n'alegro molt per tu, això és un estímul perquè ens segueixis ensenyant la teva deliciosa cuina!! Molts petons maca!

Carmen ha dit...

Moltes felicitats!!!!!!!!!
La recepta és senzilla, i tan fresca que va genial amb aquestes calors.
Petonets

Helena ha dit...

Que bona aquesta charlota... i a més a més de llimona!
Moltes felicitats pel premi! ;)
Petonsss

trifasic de baileys ha dit...

Felicitats pel premi! certament merescut!! té un aspecte genial! petons

Cristina ha dit...

Aquesta carlota s´ha de provar i Felicitats.

Miquel ha dit...

Moltes felicitas ya te vi ayer la foto en el blog de la Mercé , me gusta la receta y ademas muy refrescante para estos calores
disfrutalo
bon cap de setmana
petons
miquel

Judith ha dit...

Moltíssssssssssssimes felicitats!!! quin goig que farà aquest llibre amb les vostres receptes!!! molts petonets guapa i bon cap de setmana

MaryLou ha dit...

Un fort aplaudiment per a totes tres!!!!! i molts petonets!!!!!

GEMMA ha dit...

Moltes gracies a tots per les vostres felicitacions.
La veritat es que m'ha fet molta il.lusió guanyar aquest premi.

GEMMA

mercè ha dit...

Rebre un premi en un concurs on hi han arribat 6000 receptes és de mèrit!, a mi també em va fer molta il.lusió l'any passat, però aquest potser encara més!!!Va ser molt agradable compartir una estona amb tú i el teu fill, sembla un nano molt maco!,Felicitats, la recepta ben s'ho val! Una abraçada.

La cuina de l'Eri ha dit...

Moltes, moltes felicitats! He llegit el comentari de la Mercé i has d'estar més que contenta i orgullosa després de guanyar entre tantes receptes!!
una recepta ben fresca i bona i amb el que m'agrada la llimona...
Petons i a guadir molt!!!!!

GEMMA ha dit...

Merce:
Aixo hem hem va dir el meu marit. I aixi ho explica a tothom.
per a tu si que ha estat especial!!!!

Eri:
Si t'agrada la llimona, prova de fer-lo. No embafa gens, nosaltres l'hem menjat per postres per sopar i esta bonissim.

Fem un mos ha dit...

Va ser una tarda força divertida, ens va agradar molt conèixer-te a tu i al teu fill,
Aquesta charlota de llimona es molt del gust, qualsevol pastis de llimona Ummmm
Molts petons

No tot són postres ha dit...

ENHORABONA pel premi!

PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Enhorabona Gemma, quina crack!! Una recepta fantàstica i molt refrescant per aquests dies que corren!
Petonets!
Sandra

GEMMA ha dit...

Sion:
Per nosaltres tambe va ser una bona tarda..
A casa, els postres amb llimona, ens encanten.

GEMMA ha dit...

Dolça:
Benvinguda al meu blog i gracies per la felicitació. Jo segueixo el teu blog desde abans de tenir-ne jo un, per aixó em fa il.lusió rebre la teva visita.

Sandra:
Amb la calor que fa, es el que ve mes de gust. Un postre lleuger i frequet.
Gracies per la felicitació.

Glòria ha dit...

Me n'alegro que et decidissis a participar en el concurs, felicitats pel premi!. Esteu molt guapes a la foto!. Aquest pastís és temptador, segur que per als dies de calor passa que ni te n'adones!.

GEMMA ha dit...

Gloria:
A que si que estem guapes...
Pensa que es un pastis que no dona gens de feina de fer.

ISABEL ha dit...

Gemma felicitats per aquet premi.
Visca les blocaires de Sants.
Una abraçada

GEMMA ha dit...

Isabel:
Gracies per la felicitació, es que a Sants hi ha el millor, jaja....

Ricard Sampere ha dit...

Molt be pel premi...!!. Aquestes coses fan il·lusió sempre. Salut..!!

el taller de cuina ha dit...

I tant que ens agrada!!! Moltes felicitats pel premi!!
Petonets