dimarts, 12 de juliol del 2011

MOUSSE DE LLIMONA

Encara que l’anterior entrada va ser un postre de llimona, aquest és diferent. Es el pastís que em va demanar la meva mare per dissabte, que era el seu aniversari.
Sempre el  faig en un motlle que es pugui desmotllar, però com érem  pocs a menjar, vaig fer-ho en un motlle allargat, amb l’inconvenient es de vidre i l’havia de muntar al revés…
Primer vaig fer la capa de gelatina, la vaig deixar refredar i després la mousse per sobre i uns melindros com a capa final.
Al donar-li la volta, que no tenia clar que es  desmotlles, aquest va ser el resultat.

Vaig fer servir la meitat del ingredients de la recepta original, que es de la Conxita del Casal.
Anem al tema.
Ingredients: ( recepta original)
600 gr. de nata per muntar.
125 gr. de sucre.
2 clares.
40 gr. de sucre.
6 fulls de gelatina.
60 c.c .de llet
La pell d’una llimona ratllada.
150 c.c. de suc de llimona.
Una planxa de pa de pessic rodona.
 1 llimona sensera (opcional per decorar)
Muntar la nata amb 125 gr. de sucre. Barrejar amb el suc de llimona, colat. S’ajunta amb les clares muntades a punt de neu amb el sucre( 40 gr.) i la ratlladura de la llimona.
Es possen les fulles de gelatina en remull, durant uns minuts. Passat el tems, es barrejen  amb la llet calenta i s’incorpora a la barreja de la nata i llimona.
En un motlle, posem la planxa de pa de pessic i a sobre la mousse.
A la nevera unes hores i quan estigui quallat, fer la gelatina de llimona tal com indica el fabricant i posar-la a sobre de la mousse. A la nevera fins que qualli la gelatina.
Es desmotlla i es decora o amb llimones al voltant o llimones confitades o amb llimones de sucre.
Com es un pastis que he fet varies vegades, us deixo varies fotos amb diferents presentacions.


En format individual

Espero que us agradi i ..... Caprofiti !!!!!

Si la base de pa de pessic la fem amb farina sense gluten i la gelatina utilitzem la del Mercadona, son unes postres  aptes  per celíacs.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Una recepta fantàstica i refrescant! I jo que no faig mai postres tipus mousse amb les bones que són, hi he de posar remei!
Petonets
Sandra

Miquel ha dit...

unos postres de autentico placer el poder degustarlos,me gusta mas la version pequña individual,seguro que triunfasre en casa de tu madre.
peto
miquel

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
M'agraden en totes les presentacions que has fet!! La teva mare i la família segur que van gaudir molt d'aquest pastís tan fresquet i bo. Petonets!

Tere ha dit...

Que maravilla, me gusta en todas las presentaciones, pero el formato individual me pierde¡¡ Muy fresquito para ahora ideal. Un fuerte abrazo, Teresa

GEMMA ha dit...

Sandra:
Que son molt fàcils de fer!!! Apa, anima't.

Miquel:
A mi m'agraden en totes les versions....

Eri:
Si que va estar molt contenta,si....

Tere:
Sort que ni ha quatre i podeu repartir amb en Miquel....

Neus ha dit...

Moltisimes gràcies per la teva felicitació.

Umm aquesta mousse es molt lleugera, després de tanta xocolata necesito alguna cosa digestiva.
petons

mercè ha dit...

Un dels pastissos que més m'agraden!...Moltes felicitats a la mare!. Jo no m'atreviria a fer la mousse en un recipient de vidre...que perfecte t'ha quedat!A reveure Gemma!

trifasic de baileys ha dit...

Doncs per no tenir clar com et quedaria, et va quedar perfecte!! quina bona pinta! i que fresquet per aquest temps! m'agrada molt! petons

Anna ha dit...

T´ha quedat molt b, però em quedo amb els petits, son una passada!
PEtons

GEMMA ha dit...

Neus:
Potser que si, que una mica de llimona va be, després de tanta xocolata...

Mercé:
Soc molt atrevida, per aixó alguna vegada la he pifiat,eh!.....

Roser:
Vaig tenir sort que em va quedar be...

Anna:
Realment, els petits, son els que han triumfat!!!

Fem un mos ha dit...

Els meus postres preferits son el de llimona, aquest es veu deliciós, els individuals son fantàstics per tindre’n uns quants al congelador sempre preparats.
Petons

Montse de Sants ha dit...

Estàs feta una artista! Un pastís així en motlle de pirex és per a expertes! Hauré de provar això de fer els pastissos de llimona amb gelatina. La textura deu ser super suau. M'agraden molt les petitones, trobo que són més capritxoses encara! Petonets!

Mercè ha dit...

Gemma, m'encanten les dues versions: gran i petita! :-) Aquestes postres ara que fa calor són les que m'agraden més. I et van quedar sensacionals!
Petons i felicitats a la teva mare!

Cristina ha dit...

Aquestes mousses són un triomf, oi? Totes les presentacions són boniques però en petit format és una temptació per allò del: "repetimos?".

GEMMA ha dit...

Sión:
Si que procuro tenir-ne al congelador algun que altre.

Montse:
La gelatina es molt fácil de treballar, prova i veurás..

Mercé:
Gracies per la felicitació.
Si que venen de gust amb la calor,si.

GEMMA ha dit...

Cristina:
Hem publicat a la vegada.
Veig que els petits son els que tenen mes éxit!!!

Judith ha dit...

Felicita a la teva mare de part meva!!! segur que estava encantada amb aquestes postres!! petonets guapa

La Taula d'en Bernat ha dit...

No sé amb quina presentació em quedaria. Totes són fantàstiques. La gelatina amb les gominoles de llima m'ha encantat!

Fins aviat!
Anna

GEMMA ha dit...

Judith:
Gracies per la felicitació i, si que va quedar encantada....

Anna:

Dons les venen així, aquestes gominoles...

ISABEL ha dit...

Un postre per gaudi.....
Tots els postres amb llimona m'encanten.
Molt bó.
Petons

Cristina ha dit...

Estic buscant un pastís pel meu sant i aquest em tenta molt. Totes les presentacions són fantàstiques!