dimecres, 28 de març del 2012

BUNYOLS DE POMA

Probablement els millors bunyols de poma que he menjat mai !!!!!
Feia molts dies que tenia la recepta però no trobava el moment de fer-ne.
La veritat, a casa no els hi agraden, de poma, i per mi sola, dons “ como que no”… No per ganes si no per una qüestió de dieta…Però avui venia el meu germà  a dinar i com li agrada tot, era la excusa perfecte.
Puc assegurar  que només n’he menjat 3 i això que, per ganes, tota la safata…Però que bons que son, amb els trossets de poma que els trobes quan li fas una mossegada, ummmmmm……
Bé, paro perquè  ja torno a bavejar,jaja….
Tot i que ja havia  publicat uns bunyols al Memòries d’aquest mes, era un bon dia per publicar uns altres bunyols..(i encara en queden uns altres).
La recepta, del curs de cuina de tardor del Casal.
Anem al tema.


Ingredients:
-1 poma Golden.
-200 grs. De farina de blat.
-160 ml. D’aigua.
-1 ou.
-1 sobre de gasificant (Hacendado).
-1 cull. sopera d’oli.
-Un polsim de sal.
-Una cull. petita de vainilla en pols.

Barrejar la farina amb el rovell d’ou. Anem afegint l’aigua, remenant fins aconseguir  una massa ni molt espessa ni molt clara. Si fa falta aigua, la afegim de mica en mica. Incorporem el sobre de gasificant  i la cull. d’oli. Afegir el polsim de sal. Deixar reposar una estona.
Muntar les clares a punt de neu i afegir, amb comte que no s’abaixin, a la barreja anterior.
Tallar les pomes a quadrets i també les incorporem.
Posar una paella al foc amb abundant oli. Quan está calent anem agafant porcions de massa i fregim els bunyols.
Tenir en comte que no giren sols com els de vent.
Quan estan  dauradets  els posem en un plat amb paper absorbent. Després els passem per sucre i…. a menjar.
Freds estan bons, però si us els podeu menjar tebis, ja es la ost….jeje

Veieu la poma??....

Ah! I regats amb xocolata......



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!





16 comentaris:

Anònim ha dit...

qué bons aquests bunyols!! mai n'he fet però semblen fàcils, potser m'hi animo! petons

ISABEL ha dit...

Apa nena!!!!!
La reina dels bunyols, jejejeje
es broma.
Tenen una pinta..... i a més de poma,segur que no trigo res en fer-los.
Petons

Joaquina ha dit...

Aquests bunyols no poden faltar en aquestes dates.. ben bons!! petons,

Miquel ha dit...

que buenos que son y mas si son diferentes como estos tuyos
peto

trifasic de baileys ha dit...

Mmmm jo això ho he de provar!!! tu creus que mai els he tastat, de poma??!! de vici segur!!! amb aquesta pinta...petons guapa!

La cuina de l'Eri ha dit...

Això, això, ... tebis i amb xocolata i és la ost.... je!je! Fan una pinta deliciosa. Petons

GEMMA ha dit...

Coco:
Anima't que son molt fàcils...

Isabel:
Aixó hem diuen a casa...jejeje

Joaquina:
Que es la quaresma sense bunyols....jeje

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que en son de bons,si...

Roser:
Dons els has de fer, que son boníssims...

Eri:
Si, si...la ost.....jaja,.

Clara Quins fogons! ha dit...

Que booons! Jo també utilitzo les visites del meu germà o la família en general per fer receptes que dietèticament no m'atreveixo a fer sola! Petons

Judith ha dit...

amb poma han de ser més bons encara!!! moltíssimes gràcies per participar guapa! recorda deixar l'enllaç al bloc. molts petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

I tant que pots deixar l'enllaç, és clar que val la pena! I els altres que et queden pendents també!;)
Petons i gràcies.

Sònia ha dit...

Que bonissims!!! Amb poma.... mmmmm... Me'ls apunto!! ^__^
Un petonas
Sònia

Cristina ha dit...

Et nomenarem "la bunyolera oficial"...jo també els he fet però abans del blog...l'any vinent, l'any vinent, je, je, je

Gemma ha dit...

Pels germans es fan els sacrificis que calguin, oi? je je je... Jo m'hauria menjat la safata sencera!
Tenen una pinta deliciosa, i amb la salseta de xocolata encara millor ;)

GEMMA ha dit...

Clara:
Es la millor excusa...

Judith i Mònica:
Ja teniu l'enllaç fet.

Sònia:
M'agrada que t'agradin...

GEMMA ha dit...

Cristina:
Dons encara em queden uns altres per publicar...jejeje

Gemma:
Es que els "tetes" es tenen que cuidar molt...jeje