diumenge, 1 abril de 2012

PLUM-CAKE DE SOBRASSADA I NOUS ( i el meu primer brunch)

Don si, per fi he fet un brunch.
Tenia moltes ganes de fer-ne un i que millor que celebrar els 18 anys del meu nebot. Ja fa un mes que els va fer i ja  li vaig dedicar una entrada aqui, pero com viu a fora i ha vingut, per sorpresa de la seva mare, avui al matí, hem pensat que era una bona manera de donar-li la benvinguda.
Un brunch es una costum anglosacsona que consisteix en ajuntar el que seria un esmorzar amb un dinar. Hi ha de tot, dolç i salat.
Jo he fet varies coses, entre elles aquest plum-cake que està feta amb sobrassada i nous.
Queda molt gustós i gens empallegós. A agradat molt a tothom.
També he posat embotits, formatges, unes creps de truita i pans diferents. De dolç: Pancakes, mufins de xocolata, mini-savarins de maduixa, un marmolé de xocolata i taronja i els meus primers scones.( un altre dia us poso la recepta).
Per veure, sucs de fruites, refrescos, cava i cafès.
Jo crec que ha agradat molt la idea, ja que m’han dit que quan vulgui….repetim !!!
Anem al tema.


Ingredients:
-3 ous.
-100 ml. D’oli.
-100 ml. De vi blanc.
-250 grs. De farina.
-un sobre de gasificant (hacendado)
-100 grs. De sobrassada.
-100 grs. De nous.
-Llavors de sèsam.
-Sal i pebre.

En un bol batre els ous amb l’oli i el vi blanc. Afegim la farina i elsobre de gasificant, tamisats, i remenem fins que s’incorpori be.
Afegim la sobrassada i les nous trossejades, salpebrem.
En un motlle de plum-cake untat amb mantega, posem un paper vegetal al fons i aboquem la massa. Espolsem unes llavors de sèsam per sobre.
Enfornem a 180º uns 25 min. (depèn del forn).
Quan esta cuit el traiem del motlle i el deixem refredar sobre una reixeta.
Es un plat que es pot fer perfectament el dia abans.
Com veureu, hem acabat el brunch amb el pastís d’aniversari que com li vaig prometre al meu nebot seria  la mousse de mojito. Quantes mes vegades el faig, mes bo queda…i no ho dic només jo, eh!


Abans de menjar-ho tot !!!!


Si canviem la farina de blat per una farina sense gluten , es perfecte per a celíacs…i a la de casa nostre que li encanta la sobrassada segur que li entusiasma !!!.
Parlant de celiaquia, teniu ja el nou nº de la revista TRAZAS d’intoleràncies alimentaries. (La teniu a la dreta del bloc).
Per cert!  La propera entrada ja serà de la primera celebració de las del mes d’Abril…..



Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

19 comentaris:

Anniki ha dit...

Jo a vegades faig un plum-cake de roquefort i nous que està molt bó, però amb sobrassada també ha d'estar-ho, així que ho provaré.

Petonets!!

MaryLou ha dit...

El plum-cake segur que està molt bo!!!! però el pastís de mojito m'ha deixat bocabadada!
Petonets

Ramon Juanola ha dit...

Gemma t'han quedat molt i molt be tot. Felicitats
Una abraçada!!!

Roser ha dit...

Gemma, jo també tinc pendent un brunch desde fa mooolts anys. A veure si un dia m'animo i n'organitzo un de veritat!!! Aquest pa de sobrassada i nous m'ha captivat, me l'enduc a casa meva així tal qual perquè em sembla impresionant!! i la mousse de mojito ni t'explico, el mojito és el meu coctel preferit, així que també tinc pendent fer aquesta mousse....aiiixx no donc l'abast!! jajjaja petons guapa i bon diumenge

Acabatdefer ha dit...

Mai he fet un brunch, però amb aquella taula m'era animat de valent! el plum cake salat m'ha deixat tiesa, que bo havia de ser....

Glòria ha dit...

Quan vulguis repetir i si vols augmentar la colla, ja ho saps!. Esperem les altres receptes!

GEMMA ha dit...

Anniki:
Com ami el formatge no m'agrada....tindre que continuar amb el de sobrassada,jeje

MaryLou:
Si cliques l'enllaç, trobaras la recepta de la mousse de mojito...

Ramòn:
Bé, segur que hi ha coses que es poden millorar, es qüestió de fer-ne mes sovint...

GEMMA ha dit...

Roser:
Ja tens feina per els dies de Setmana Santa..jeje
Jo també feia tems que volia fer un brunch i tot es posar-hi mans a la obra...

Acabatdefer:
Dons tot es proposar-ho i fer-ho...jeje

Glòria:
Com diu un anunci..."donde caben, dos caben tres"...
Cap problema...

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Caram, quina feinada! Però el resultat és espectacular... quin tiberi! Jo em quedo amb aquest cake de sobrassada, m'encanta
Petonets
Sandra

La Cuina Violeta ha dit...

La sobrasada, la posis on la posis, dóna gust i color. Aquest cake t'ha quedat d'allò més bonic...
Nani

La cuina de l'Eri ha dit...

Doncs jo encara no he fet mai cap brunch i m'han donat unes ganes.... M'emporto la recepta que com a casa també els hi agrada la sobrassada segur que triomfa. Petons i bona S. Santa

ISABEL ha dit...

Bó bó bó!!!! aquest plum cake de sobrassada.
M'apunto la recepta, el faré ja.
Petons i felicitats per el sorteig del Cafè.
Fins aviat.

GEMMA ha dit...

Sandra:
Amb una mica d'organització, no es tanta feina...jeje

Nani:
Es veritat, si t'agrada, va be a qualsevol lloc....

Eri:
No em puc creure que no hagis fet cap brunch... Amb les coses tant fantastiques que fas. El problema es que els hi agrada molt i volen que repeteixis...jeje

Isabel:
Es molt facil de fer i molt "resulton"...
M'ha fet molta il.lusió el premi del Cafe de nit...

garlutti ha dit...

Que me apunto yo también ...esa tarta Gemma se ve deliciosa y el plum cake muy interesante ..que tengas un buen dia bsssMARIMI

Teresa ha dit...

Quin goig de taula!!! segur que si poses la foto del després està buida!!! tot fa molt bona pinta!

Clara Quins fogons! ha dit...

Mmmmmm... plum cake salat i pastís de mojito... que bo!

Judith ha dit...

quina taula més ben parada Gemma! segur que tots va gaudir. molts petonets, esperem la primera entrada! ,P

GEMMA ha dit...

Marimi:
Cuando quieras...

Teresa
Com ho has endevinat??? jeje

Clara:
Tot molt bo...

Judith:
Dons ja la tenim, la primera entrada.

Catieu ha dit...

Jejeje!!!! a les que ens agrada això qualsevol excusa serveix per organitzar... Quina taula tan deliciosa!!! Segur que trobaràs voluntaris perquè els organitzis un altre brunch ben aviat jejeje....
Petonets