Don si, per fi he fet un brunch.
Tenia moltes ganes de fer-ne un i que millor que celebrar els 18 anys del meu nebot. Ja fa un mes que els va fer i ja li vaig dedicar una entrada aqui, pero com viu a fora i ha vingut, per sorpresa de la seva mare, avui al matí, hem pensat que era una bona manera de donar-li la benvinguda.
Un brunch es una costum anglosacsona que consisteix en ajuntar el que seria un esmorzar amb un dinar. Hi ha de tot, dolç i salat.
Jo he fet varies coses, entre elles aquest plum-cake que està feta amb sobrassada i nous.
Queda molt gustós i gens empallegós. A agradat molt a tothom.
També he posat embotits, formatges, unes creps de truita i pans diferents. De dolç: Pancakes, mufins de xocolata, mini-savarins de maduixa, un marmolé de xocolata i taronja i els meus primers scones.( un altre dia us poso la recepta).
Per veure, sucs de fruites, refrescos, cava i cafès.
Jo crec que ha agradat molt la idea, ja que m’han dit que quan vulgui….repetim !!!
Anem al tema.
Ingredients:
-3 ous.
-100 ml. D’oli.
-100 ml. De vi blanc.
-250 grs. De farina.
-un sobre de gasificant (hacendado)
-100 grs. De sobrassada.
-100 grs. De nous.
-Llavors de sèsam.
-Sal i pebre.
En un bol batre els ous amb l’oli i el vi blanc. Afegim la farina i elsobre de gasificant, tamisats, i remenem fins que s’incorpori be.
Afegim la sobrassada i les nous trossejades, salpebrem.
En un motlle de plum-cake untat amb mantega, posem un paper vegetal al fons i aboquem la massa. Espolsem unes llavors de sèsam per sobre.
Enfornem a 180º uns 25 min. (depèn del forn).
Quan esta cuit el traiem del motlle i el deixem refredar sobre una reixeta.
Es un plat que es pot fer perfectament el dia abans.
Com veureu, hem acabat el brunch amb el pastís d’aniversari que com li vaig prometre al meu nebot seria la mousse de mojito. Quantes mes vegades el faig, mes bo queda…i no ho dic només jo, eh!
Abans de menjar-ho tot !!!! |
Si canviem la farina de blat per una farina sense gluten , es perfecte per a celíacs…i a la de casa nostre que li encanta la sobrassada segur que li entusiasma !!!.
Parlant de celiaquia, teniu ja el nou nº de la revista TRAZAS d’intoleràncies alimentaries. (La teniu a la dreta del bloc).
Per cert! La propera entrada ja serà de la primera celebració de las del mes d’Abril…..
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
19 comentaris:
Jo a vegades faig un plum-cake de roquefort i nous que està molt bó, però amb sobrassada també ha d'estar-ho, així que ho provaré.
Petonets!!
El plum-cake segur que està molt bo!!!! però el pastís de mojito m'ha deixat bocabadada!
Petonets
Gemma t'han quedat molt i molt be tot. Felicitats
Una abraçada!!!
Gemma, jo també tinc pendent un brunch desde fa mooolts anys. A veure si un dia m'animo i n'organitzo un de veritat!!! Aquest pa de sobrassada i nous m'ha captivat, me l'enduc a casa meva així tal qual perquè em sembla impresionant!! i la mousse de mojito ni t'explico, el mojito és el meu coctel preferit, així que també tinc pendent fer aquesta mousse....aiiixx no donc l'abast!! jajjaja petons guapa i bon diumenge
Mai he fet un brunch, però amb aquella taula m'era animat de valent! el plum cake salat m'ha deixat tiesa, que bo havia de ser....
Quan vulguis repetir i si vols augmentar la colla, ja ho saps!. Esperem les altres receptes!
Anniki:
Com ami el formatge no m'agrada....tindre que continuar amb el de sobrassada,jeje
MaryLou:
Si cliques l'enllaç, trobaras la recepta de la mousse de mojito...
Ramòn:
Bé, segur que hi ha coses que es poden millorar, es qüestió de fer-ne mes sovint...
Roser:
Ja tens feina per els dies de Setmana Santa..jeje
Jo també feia tems que volia fer un brunch i tot es posar-hi mans a la obra...
Acabatdefer:
Dons tot es proposar-ho i fer-ho...jeje
Glòria:
Com diu un anunci..."donde caben, dos caben tres"...
Cap problema...
Caram, quina feinada! Però el resultat és espectacular... quin tiberi! Jo em quedo amb aquest cake de sobrassada, m'encanta
Petonets
Sandra
La sobrasada, la posis on la posis, dóna gust i color. Aquest cake t'ha quedat d'allò més bonic...
Nani
Doncs jo encara no he fet mai cap brunch i m'han donat unes ganes.... M'emporto la recepta que com a casa també els hi agrada la sobrassada segur que triomfa. Petons i bona S. Santa
Bó bó bó!!!! aquest plum cake de sobrassada.
M'apunto la recepta, el faré ja.
Petons i felicitats per el sorteig del Cafè.
Fins aviat.
Sandra:
Amb una mica d'organització, no es tanta feina...jeje
Nani:
Es veritat, si t'agrada, va be a qualsevol lloc....
Eri:
No em puc creure que no hagis fet cap brunch... Amb les coses tant fantastiques que fas. El problema es que els hi agrada molt i volen que repeteixis...jeje
Isabel:
Es molt facil de fer i molt "resulton"...
M'ha fet molta il.lusió el premi del Cafe de nit...
Que me apunto yo también ...esa tarta Gemma se ve deliciosa y el plum cake muy interesante ..que tengas un buen dia bsssMARIMI
Quin goig de taula!!! segur que si poses la foto del després està buida!!! tot fa molt bona pinta!
Mmmmmm... plum cake salat i pastís de mojito... que bo!
quina taula més ben parada Gemma! segur que tots va gaudir. molts petonets, esperem la primera entrada! ,P
Marimi:
Cuando quieras...
Teresa
Com ho has endevinat??? jeje
Clara:
Tot molt bo...
Judith:
Dons ja la tenim, la primera entrada.
Jejeje!!!! a les que ens agrada això qualsevol excusa serveix per organitzar... Quina taula tan deliciosa!!! Segur que trobaràs voluntaris perquè els organitzis un altre brunch ben aviat jejeje....
Petonets
Publica un comentari a l'entrada