dimecres, 18 d’abril del 2012

PASTIS DE XOCOLATA ( 1 aniversari del bloc)

El 14 d’Abril de l’any passat vaig començar una nova aventura  a la meva vida.
Per “culpa” de la Glòria i amb l’ajut del Josep, del Café de Nit, va començar a caminar Caprofiti, Tot i que em feia molta il·lusió l’aniversari del bloc, podreu comprendre que ha estat impossible celebrar-ho el mateix dia.
Però mai es tard i avui he fet aquest pastis de xocolata ( no podia ser d’altre manera...) per bufar l’espelma del primer aniversari.

L’any que bé la “liaré” grossa, que ja veieu que a mi no em costa gens...jeje.
Bé, ara de veritat. A estat un any en el que he conegut gent nova, tant personalment, com virtualment.

No se si casi 130 seguidors que han donat la cara son molts o pocs. Per mi son una barbaritat. No m’ho hauria imaginat mai.
Moltes visites, cada vegada mes comentaris...
I els anònims ??? Que se que en sou uns quants,eh !!!!

Moltes gràcies a tots. Família (que aguanten les meves « neures> blogueres…) amics, coneguts i anònims.

La Isabel R. ( molts ànims, Isa...), que se que cada diumenge em visita. La Sole, que si no publico en dos dies em renya....la Esther i les seves germanes, que se que els hi agrada el que faig...la Lidia, que només rondina de que publico i publico però no “cata” res...les noies del mercat... i molta mes gent que pasa en silenci, que en algun moment em diuen que han cuinat això o allò.
I als “bloguerus”??? Que us puc dir ? Que sou una colla de gent fantàstica, que he conegut a gent molt maca. Com es normal, amb uns he fet mes amistat que amb els altres, però sempre, amb els vostres comentaris, feu que això segueixi, espero que per molt de temps.
Un cop mes gràcies a tots !!!!

Anem al tema.


Ingredients:
-200 grs. de xocolata amb un 70 % de cacau.
-200 grs. de mantega.
- 4 ous.
-150 g. de sucre.
-100 grs. de farina.

Fonem el xocolata al microones  anat remenant perquè no es cremi.
Barregem la mantega tallada a trossets petits i remenem fins a tenir una textura llisa.
Separem les clares dels rovells. Batre els rovells amb el sucre i afegim la barreja de xocolata.
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les amb comte que no s’abaixin.
Afegir la farina a poc a poc i anar remenant amb comte.
Aboquem la barreja en un motlle untat amb mantega i un paper vegetal al fons.
Coure al forn uns 20 o 25 min. (varia segons el forn) a 180ºC.
Deixar refredar sobre una reixeta i, per servir, decorar amb sucre glaç.

Em permetreu que dediqui aquest pastis a la meva primera seguidora. La Cristina de Bufet de postres. Una gran pastissera de dolços tradicionals.
Bé, el primer va ser el meu fill, autor del nom del bloc, però ja li vaig dedicar la primera entrada... per tant...Cristina, va per tú.

Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!

33 comentaris:

mercè ha dit...

PER MOLT ANY!!, I PER MOLTS ANYS MÉS!!!. jo també dec el meu bloc als mateixos "culoables " que tú i comparteixo tot el que dius. En aquest món es coneix en persona o no, a un munt de gent maquíssima que no fa més que donar satisfaccions al que un fa amb il.lusió!. Un petonarro! jo estic contenta de ser una de les que et coneix!

GEMMA ha dit...

Hola Merce, jo tambe estic contenta de ser una de les que et coneix a tú i a la teva fantastica familia...
per cert, a veure si quedem un dia a fer un cafetó...

lolines ha dit...

PER MOLTS I MOLTS ANYS!!!!!!!

QUIMA ha dit...

Per molts anys !!!!!! i que en puguis celebrar molt i molts mes juntament amb aquesta gran familia virtual
Petons

Las galletucas de Elena ha dit...

Muchas felicidades!! y que todo siga asi!! un besuco!!

Sílvia A. ha dit...

continua amb les celebracions!!!!!

Paprika en la cocina ha dit...

Per molts anys i amb molta il-lusió.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

OOOhhh moltissimes felicitats i per a mooolts més anys!! que volem seguir coneixent més el teu receptari!!! ens coneixem per la blogsfera pero ens hem trobat amb persones increibles, oi??? a mi també m'agrada moolt haver-vos conegut!! petons guapissima

Fem un mos ha dit...

Moltes felicitats per aquest cumplebloc, desitjo que en siguin molts més, per poder gaudir de les teves fantàstiques receptes.
Celebro haver-nos conegut, i poder fer moltes més trobades, tallers o el que sigui per poder-nos retroba .
Molts petons

MaryLou ha dit...

Moltes felicitats!!!!!! Això dels blogs ens ha fet conèixer un munt de gent maca que d'una altre manera potser no hauriem conegut mai.
Molts petons!

GEMMA ha dit...

Lolines:
Moltes gracies...

Quima:
Aixiò espero...

Elena:
Esperem que tot segueixi aixi....

Silvia:
ostres, espero descansar una mica de celebracions,no?...jaja

GEMMA ha dit...

Red rose:
Moltes gracies..

Roser:
A veure si, per fi, ens coneixem en alguna de les clases de Bon Preu,no?? Pero, virtualment, encantada d'haver conegut gent com tú...

Sion:
nosaltres tambe estem contens d'haver conegut gent com vosaltres...

Marylou:
gracies guapa, sense el blog no hagues conegut gent com tú...

josep ha dit...

Gemma,

Moltes felicitats per aquest primer aniversari del bloc. Que per molts anys poguem seguir gaudint de la teva companyia i les teves receptes.
Una forta abraçada

Glòria i Josep

Roser ha dit...

Moltes felicitats!!! I que en siguin molts més! Segueix així amb receptes tant genials! Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Felicitats Gemma!! Un anyet! Sort que vas tenir la Glòria i el pep que et van enredar... he he. Perquè encara vull seguir-te molts anys més! Petons i bufa fort!

Ramon Juanola ha dit...

Per molts anys Gemma i que amb pugis celebrar molts més.
Felicitats!!!

Oli ha dit...

Felicidades y ánimo para continuar con la tarea. Un besote de OLI de ENTREBARRANCOS

la gemmota ha dit...

oh! Per molts anys Ge,,a!! Espero que segueixis molt més temps entre els blocaries, que cada dia com més, i que ho celebris amb molts pastissos tan bons com aquest!

Berta ha dit...

Felicitats Gemma!
Per molts anys pugui seguir fent les teves receptes!
Petonets!
Berta

Miquel ha dit...

Me acuerdo de la primera vez que nos vimos en un taller de Bon Preu donde Gloria nos presento y apartir de entonces ya hemos sido habituales y incluso compartir alguna salida como la del Pep Nogue a Olot.
Per molts anys Gemma y que sean muchos mas y que me alegro mucho de tu felicidad
peto

Cristina ha dit...

Hola! Suposo que em puc incloure en el teu missatge, no? Ara, no et perdono el pastís virtual...I a sobre de xoco havia de ser.
Espero compartir aquesta "meravellosa neura" que és el blog...El blog dels petits, com dic jo que som uns canyeros durant molt de temps...
Una abraçada.

Sole ha dit...

Una vegada més, moltes felicitats!! M'ha fet molta gracia veure el meu nom al teu comentari, la veritat no hi ha un dia que no miri el teu blog i alguns altres i la veritat es que ho passo molt be mirant les receptes que penjes. Felicitats també per a tots els qui hi participen

ESfruita ha dit...

Moltes felicitats! El pastís és preciós! Ens ha agradat molt el toc de les maduixes.

Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem una recepta d'hamburgueses de verdura. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures

lacuinadesempre.cat ha dit...

Enhorabona !!!!

Tere ha dit...

Felicidadessssss
Llego un poco tarde pero me alegra que pueda todavía darte mi más sincera enhorabuena por este primer año, y por el peazo bizcocho, como a mi me gusta sencillo y de choco¡¡ Espero que disfrutemos mucho más tiempo de tu cocina¡¡ Un fuerte abrazo, Teresa

ANNAFS ha dit...

Felicitats per aquest primer any de bloc, segur que en vindran molts més.

maia ha dit...

Gemma, feliçitats i que vinguint molts cumpleblogs! I el pastis, en fi, sic..., hem sembla que caura el dilluns ;)
Molts petonets

Ricard Sampere ha dit...

Ja et puc dir que els seguidors que tens són molts... I en només un any...

Felicitats...!!

GEMMA ha dit...

Josep i Glòria:
Que us puc dir...jo també espero seguir gaudint del vostre blog.

Roser:
Gràcies per el teu comentari.

Marina:
I jo encantada de que m'enrredesin...

Ramon:
I que jo pugui seguir el teu...

GEMMA ha dit...

Oli:
Muchisimas gracias por la felicitación...

Gemma:
Gracies guapa! Que seguim sent cada vegada mes...

Berta:
Moltes gracies..

Miquel:
Dons si, Miquel. Vas ser dels primers blogueros que vaig coneixer en persona i..encantada de compartir tot el que hem compartit...i per molt de temps mes.

GEMMA ha dit...

Cristina:
La il.lusió de tenir el primer seguidor i ara una bona amiga...una altre "xalada" de la cuina...jaja

Sole:
Moltes gràcies per estar sempre aqui...

Esfruita:
Moltes gracies per el vostre comentari...jo tambe us segueixo.

Albert:
Moltes gràies i benvingut al meu blog.

GEMMA ha dit...

Tere:
No nos conocemos personalmente pero estoy encantada de tenerte como amiga bloguera...

Anna:
Moltes gràcies guapa...

Maia:
Que be veuret per aqui...moltes gràcies per la felicitació...

Ricard:
Moltes gràcies...per mi també en son molts...

Catieu ha dit...

Moltes felicitats!!!! I que per molts anys més et puguem seguir....
Petonets