Dons no tenia jo intenció de publicar fins dilluns de Pascua, les mones que haig de fer. Però a “ petició popular” avui publico la Mona de trufa cuita.
La veritat es que es la Mona de l’any passat, però prometo publicar les fotos de les que faré el diumenge pròxim.
Jo només faig el que es el pastís, perquè les figures de xocolata les comprem a la Bombonería Pons, al barri de Sants.
Els que sou del barri ja sabeu de que us parlo i els que no la coneixeu, val la pena passar un dia per el C/ Olzinelles, nº 78 i com diuen els de l’APM…”vais a fliparrrrrrr”
Anem al tema.
Ingredients:
-6 ous.
.180 grs. De farina.
-180 grs. De sucre.
-2 cull. petites de Royal.
-400 grs. De nata.
-400 grs. De xocolata de cobertura.
-3 ous i el mateix pes de sucre.
-1 llimona.
-Vainilla en pols.
-50 grs. D’ametlla trossejada i 50 grs. de sucre
-Una figura de xocolata.
-Plomes de colors.
Per fer el pa de pessic, treballem els 6 ous amb els 180 grs. De sucre fins que faci relleu.
Afegim la farina i el llevat, tamisat, i procurant que no s’abaixi la barreja dels ous.
Ho posem en un motlle rodó untat amb mantega i un paper al fons.
Al for a 180ºC uns 25 a 30 min. (Sempre depèn del forn).
Quan es cuit, desemmotllar i deixar refredar en una reixeta.
Per fer la trufa cuita posem els 400 grs. De nata en un casso al foc. Just quan vagi a arrencar el bull, retirem i incorporem els 400 grs. de xocolata trossejada. Remenem bé fins que s’incorpori i deixem a la nevera fins que agafi consistència.
Per fer la yema blana :
Em de tenir el mateix pes d’ous que de sucre. Els ous els hem de pesar amb closca.
En un casso remenem els ous i el sucre, una cull. petita de vainilla en pols i unes gotetes de suc de llimona.
Posar al foc i anar remenant fins que faci el primer xup.
En aquell moment treure del foc i abocar sobre el marbre, per que es refredi ràpid.
Quan es fred recollir i posar en un taper. La yema blana la podem tenir feta del dia abans i es conserva uns quants dies.
Per fer el crocant:
Els 50 grs. De sucre I els d’ametlla a trossets en un casso al foc, remenant fins que agafi color. Posar a refredar sobre el marbre i reservar.
Muntatge:
Tallar el pa de pessic per la meitat i posar una capa de trufa cuita.
Tapar amb l’altre part de pa de pessic. A sobre, una capa de yema blana i al voltant, trufa cuita. La podem decorar amb el crocant o fent unes ratlles amb una pinta.
A sobre la yema posarem la decoració de la figura de xocolata, els pollets i les plomes…..o el que vosaltres vulgueu.
No son les millors fotos que tinc, però com us he dit, prometo publicar les d'aquest any que procurarem que siguin mes maques !!!
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
20 comentaris:
Oi tant que si s'acosten a la Bomboneria Pons van a flipar, només amb l'oloreta ja n'hi ha per caure de cul! jejejeje
La nostra mona serà semblant a aquesta, què bona!
Petonets
Sandra
Les mones de casa també són molt semblants a la vostra. Té una pinta excel·lent i aquest any potser em deicideixo a canviar el crocant per la xoco, m'ha fet venir salivera i tot!
Petonets!
Anna
Preciosa!!!! jo també les faré diumenge i també faig nomès el pastís.
Petonets
Doncs jo vui flipaaaaaar!! jajaj m'apunto aquesta pastisseria!! m'encanta la mona!! jo avui ja l'he estrenada...mai em sé esperar fins dilluns, és cruel i no la puc saborejar, per tant, a adelantar el dia de la mona!! jaja!!! aquesta teva vaya pinta....la yema m'encantaa!! petons
Com m'agrada el dia de la Mona!!! Em torno petita de cop.
T'ha quedat fantàstica
Gemma t'ha quedat molt i molt bé i una recepta perfecta. Felicitats
Una abraçada!
Te molt bona pinta aquesta mona .jo quan en faig també vaig a buscar les figueretes a la pastisseria.
petons
Noia, t'has ben lluït, encara que sigui la de l'any passat aixì no caduca!, és el que tenen les tradicions!. Prenc nota d'algunes coses que expliques. Jo haig de fer una mona i una súper-mona per a 6, però ho celebrarem el diumenge vinent, així que m'endarreriré una setmana!, a reveure!
La meva favorita! I t'ha quedat fantàstica!
Una abraçada!
Eduard.
Que pinta tiene!! mmmm!
Chuparse los dedoss!! jjj
Con tu permiso te quitamos un poquito! ;)
Besazos!
Ostres, tu! Una mona molt professional i segur que boníssima! Felicitats!
Sandra:
Les classiques son les millors,no?...
Anna:
Tant es bo el crocant com la xocolata...
Marylou:
Es que si també hem de fer la figura de xocolata...es per acabar boig...
Roser:
Que caram...s'ha de menjar quan vingui de gust...jejeje
Nuria:
Jo m'ho paso pipa....
Mercè:
Ja eperem la teva super-Mona....
Ramón:
Es fa el que es pot...perfecte,perfecte...no sera tant...
Quima:
Pero el pastis fet a casa,eh?...jeje
Eduard.
També es la meva favorita...
Olga y Jorge:
Pues vosotros mismos...a comer !!!
Que maca t'ha quedat!!!
PTNTS
Dolça
Gemma rica y preciosa¡¡ seguro que la habéis disfrutado bien. Un fuerte abrazo, Teresa
Boníssima i molt maca!
Tot esperant la del 2012...
ejem...:)
Més que res esperar que hagis tingut una bona Setmana Santa.
Petons..!
Uhmmm!!! quina cosa més bona!!!
el color d'aquesta trufa és de les que a mi m'agraden, fortetes jejeje.... T'ha quedat molt bonica!!
Petonets
Publica un comentari a l'entrada