divendres, 6 d’abril del 2012

MONA DE TRUFA I YEMA

Dons no tenia jo intenció de publicar fins dilluns de Pascua, les mones que haig de fer. Però a “ petició popular” avui publico la Mona de trufa cuita.
La veritat es que es la Mona de l’any passat, però  prometo publicar les fotos de les que faré el diumenge pròxim.
Jo només faig el que es el pastís, perquè  les figures de xocolata les comprem a la Bombonería Pons, al barri de Sants.
Els que sou del barri ja sabeu de que us parlo i els que no la coneixeu, val la pena passar un dia per el C/ Olzinelles, nº 78 i com diuen els de l’APM…”vais a fliparrrrrrr”
Anem al tema.


Ingredients:
-6 ous.
.180 grs. De farina.
-180 grs. De sucre.
-2 cull. petites de Royal.
-400 grs. De nata.
-400 grs. De xocolata de cobertura.
-3 ous i el mateix pes de sucre.
-1 llimona.
-Vainilla en pols.
-50 grs. D’ametlla trossejada i 50 grs. de sucre
-Una figura de xocolata.
-Plomes de colors.
Per fer el pa de pessic, treballem els 6 ous amb els 180 grs. De sucre fins que faci relleu.
Afegim la farina i el llevat, tamisat, i procurant que no s’abaixi la barreja dels ous.
Ho posem en un motlle rodó untat amb mantega i un paper al fons.
Al for a 180ºC uns 25 a 30 min. (Sempre depèn del forn).
Quan es cuit, desemmotllar i deixar refredar en una reixeta.
Per fer la trufa cuita posem els 400 grs. De nata en un casso al foc. Just quan vagi a arrencar el bull, retirem i incorporem els 400 grs. de xocolata trossejada. Remenem bé fins que s’incorpori i deixem a la nevera fins que agafi consistència.
Per fer la yema blana :
Em de tenir el mateix  pes d’ous que de sucre. Els ous els hem de pesar amb closca.
En un casso remenem els ous i el sucre,  una cull. petita de vainilla en pols i unes gotetes de suc de llimona.
Posar al foc i anar remenant fins que faci el primer xup.
En aquell moment treure del foc i abocar sobre el marbre, per que es refredi ràpid.
Quan es fred recollir i posar en un taper. La yema blana la podem tenir feta del dia abans i es conserva uns quants dies.
Per fer el crocant:
Els 50 grs. De sucre I els d’ametlla a trossets en un casso al foc, remenant fins que agafi color. Posar a refredar sobre el marbre i reservar.
Muntatge:
Tallar el pa de pessic per la meitat i posar una capa de trufa cuita.
Tapar amb l’altre part de pa de pessic. A sobre, una capa de yema blana i al voltant, trufa cuita.  La podem decorar amb el crocant o fent unes ratlles amb una pinta.
A sobre la yema posarem la decoració de la figura de xocolata, els pollets i les plomes…..o el que vosaltres vulgueu.
No son les millors fotos que tinc, però com us he dit, prometo publicar les d'aquest any que procurarem que siguin mes maques !!!


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

20 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Oi tant que si s'acosten a la Bomboneria Pons van a flipar, només amb l'oloreta ja n'hi ha per caure de cul! jejejeje
La nostra mona serà semblant a aquesta, què bona!
Petonets
Sandra

La Taula d'en Bernat ha dit...

Les mones de casa també són molt semblants a la vostra. Té una pinta excel·lent i aquest any potser em deicideixo a canviar el crocant per la xoco, m'ha fet venir salivera i tot!

Petonets!
Anna

MaryLou ha dit...

Preciosa!!!! jo també les faré diumenge i també faig nomès el pastís.
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

Doncs jo vui flipaaaaaar!! jajaj m'apunto aquesta pastisseria!! m'encanta la mona!! jo avui ja l'he estrenada...mai em sé esperar fins dilluns, és cruel i no la puc saborejar, per tant, a adelantar el dia de la mona!! jaja!!! aquesta teva vaya pinta....la yema m'encantaa!! petons

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Com m'agrada el dia de la Mona!!! Em torno petita de cop.
T'ha quedat fantàstica

Ramon Juanola ha dit...

Gemma t'ha quedat molt i molt bé i una recepta perfecta. Felicitats
Una abraçada!

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta aquesta mona .jo quan en faig també vaig a buscar les figueretes a la pastisseria.
petons

mercè ha dit...

Noia, t'has ben lluït, encara que sigui la de l'any passat aixì no caduca!, és el que tenen les tradicions!. Prenc nota d'algunes coses que expliques. Jo haig de fer una mona i una súper-mona per a 6, però ho celebrarem el diumenge vinent, així que m'endarreriré una setmana!, a reveure!

Eduard (De plat en plat) ha dit...

La meva favorita! I t'ha quedat fantàstica!
Una abraçada!
Eduard.

Anònim ha dit...

Que pinta tiene!! mmmm!
Chuparse los dedoss!! jjj
Con tu permiso te quitamos un poquito! ;)
Besazos!

Clara Quins fogons! ha dit...

Ostres, tu! Una mona molt professional i segur que boníssima! Felicitats!

GEMMA ha dit...

Sandra:
Les classiques son les millors,no?...

Anna:
Tant es bo el crocant com la xocolata...

Marylou:
Es que si també hem de fer la figura de xocolata...es per acabar boig...

GEMMA ha dit...

Roser:
Que caram...s'ha de menjar quan vingui de gust...jejeje

Nuria:
Jo m'ho paso pipa....

Mercè:
Ja eperem la teva super-Mona....

Ramón:
Es fa el que es pot...perfecte,perfecte...no sera tant...

GEMMA ha dit...

Quima:
Pero el pastis fet a casa,eh?...jeje

Eduard.
També es la meva favorita...

Olga y Jorge:
Pues vosotros mismos...a comer !!!

No tot són postres ha dit...

Que maca t'ha quedat!!!

PTNTS
Dolça

Tere ha dit...

Gemma rica y preciosa¡¡ seguro que la habéis disfrutado bien. Un fuerte abrazo, Teresa

ANNAFS ha dit...

Boníssima i molt maca!

Cristina ha dit...

Tot esperant la del 2012...

Ricard Sampere ha dit...

ejem...:)

Més que res esperar que hagis tingut una bona Setmana Santa.

Petons..!

Catieu ha dit...

Uhmmm!!! quina cosa més bona!!!
el color d'aquesta trufa és de les que a mi m'agraden, fortetes jejeje.... T'ha quedat molt bonica!!
Petonets