Després de tantes celebracions i tants pastissos
d’aquets darrers dies, em permetreu que per Sant Jordi, no en faci cap.
He fet uns bunyols de crema, que crec que ja son
els últims que faig aquest any... i com d’aspecte son iguals que els de vent,
dons els he decorat amb la crema que he fet servir per fer la massa i al posar
les maduixes ha quedat en forma de senyera. A que també serveix per aquest
fantàstic dia que viurem demà a tot Catalunya i cada vegada a mes llocs del món...
?
Espero que demà totes vosaltres rebeu una rosa i
tots vosaltres un llibre. Encara que, amb franquesa, a mi també m’agrada rebre
un llibre, a part de la rosa,eh? A vosaltres no?
Be, també felicitar des de aquí a tots els Jordis
i Jorgines... i jo vull felicitar especialment a la “tieta” que demà fa anys !!
Anem al tema.
La recepta dels bunyols la trobareu aquí.
Per fer la crema pastissera:
-1/2 l. de llet.
-125 grs. De sucre.
-4 rovells d’ou.
-50 grs. De « maizena ».
-1 cull. petita de vainilla en pols
-Pell de llimona.
-1/2 branca de canyella.
Posem al foc la llet amb la pell de llimona, la
canyella i la vainilla en pols.
Mentre, remenem els rovells amb el sucre fins que
s’integri tot be. Fer-ho amb cullera de fusta.
Afegir la Maizena
i remenar bé perquè també s’integri.
Quan la llet arrenqui el bull, treure del foc i
amb l’ajut d’un colador la anem afegint a la barreja dels ous. Primer nomes en
tirem una mica, de llet i ho remenem bé. Desprès ja podem posar el resta de cop.
Tornem a posar al foc el pot i anem remenant fins
que espessi. Aixó ho farem amb una barnilla manual. En quan fa el primer puf,
ho retirem del foc i remenem enèrgicament perquè no faci grumolls.
Com surt molta crema amb aquestes mides, si només
hem de fer els bunyols amb la meitat de tot, en tenim prou.
Quan fem els bunyols només hem de incorporar 5
cullerades de la crema a la
Barreja i
ja veureu quins bunyols mes bons que us queden.
Amb aquesta recepta aprofito a participar a la
primera convocatòria de la Marina de Tapa’t de tapes i la Clara de Quins fogons al repte Enfogona’t.
Que tingueu molt d’èxit amb aquesta
iniciativa i a veure quina serà la pròxima...
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
25 comentaris:
una bona opció Gemma! tenen molt bona pinta. feliç Sant Jordi
UNS BON BUNYOLS
¡¡¡FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!!
una bona combinacio
feliç Sant Jordi
peto
Hola Gemma!! suerte en la participacion y que disfrutes mañana de un bonito día!! un besuco!!
Moltes gràcies, Gemma!!! Fan molt bona pinta i el toc de les maduixes "senyerils" el trobo molt encertat! Un petonet
Una idea genial ..........hummm aquest bunyols tenen molt bona pinta:
petons i Bon dia de Sta. jordi
jajja que xulu!! la senyera guapissima!!! a mi també m'agrada que em regalin llibres, si !! bona diada guapa!!
judith:
Bon Sant Jordi a vosaltres també....que segur que aquest any es especial !!!
lolines:
Feliç dia a tú també...
miquel:
grácies i bon dia a tú també...
Elena:
espero que tu tambien pases un bonito dia...
Clara:
la senyera per sobre de tot !!!!
Quima:
Et puc assegurar que queden molt gustossos...
Roser:
La rosa que no falti....pero un llibre no esta malament,no?...
Moltíssimes gràcies per participar, Gemma! M'encanten aquest bunyols, una delícia! Bon sant jordi!
M'agraden molt tant els bunyols de crema com els de nata! Quina bona pinta fan
Petons!
Bunyols, crema i maduixa, tres coses que m'encanten!!!!
Bona diada!!
M'encanten els bunyols de crema! I la decoració amb les maduixes t'ha quedat molt bonica, ideal per la diada d'avui ;)
Veig que t´has enfogonat...deliciosos.
Marina:
Encantada de participar...
Anniki:
Dons jo, de nata,no els he provat mai...
El taller de cuina:
Bona diada a vosaltres també...
Gemma.
A mi també m'encanten els bunyols...
Cristina:
Si, si, enfogonada a tope !!!
Me has dejado con la boca abierta. Genial. Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS
Que buenossss, me encantan así¡
Un fuerte abrazo, Teresa
Un bunyols amb una pinta boníssima. Desitjo que hagis tingut una bona Diada,
Nani
Bonissíms!!!
Ara, una suplica, je, je, a partir d'ara no podeu posar receptes de dieta? es que esteu incitant al personal al pecat continuament.
Que si xocolata, que si crema, que si bunyols...;)
Una abraçada
Els bunyols segur que queden boníssims!! però la senyera que has fet amb la crema i les maduixes són lo més!!!!!!
A mí també m'agrada un llibre amb la rosa, però la encarregada de comprar els llibres sóc jo, així doncs compro per a tots i per a mí també!
Petonets
Bunyols, Brunyols?, el que importa es que son boníssims!!
Una abraçada
Uns bunyols sempre van bé, són tant bons!!
Oli:
Gracias por tu comentario.
tere:
Un abrazo a ti tambien.
Nani:
Estaven bonissims.
Maia:
Intentarem posar receptes mes ligth...que a mes d'una ens convenen...
Marylou:
Jo tambe els compro jo els llibres per tots...jeje
Josep:
Si que ho son de bonissims...
Teresa:
Qualsevol dia a qualsevol hora...
Publica un comentari a l'entrada