diumenge, 22 d’abril del 2012

BUNYOLS DE CREMA (SANT JORDI 2012)


Després de tantes celebracions i tants pastissos d’aquets darrers dies, em permetreu que per Sant Jordi, no en faci cap.
He fet uns bunyols de crema, que crec que ja son els últims que faig aquest any... i com d’aspecte son iguals que els de vent, dons els he decorat amb la crema que he fet servir per fer la massa i al posar les maduixes ha quedat en forma de senyera. A que també serveix per aquest fantàstic dia que viurem demà a tot Catalunya i cada vegada a mes llocs del món... ?
Espero que demà totes vosaltres rebeu una rosa i tots vosaltres un llibre. Encara que, amb franquesa, a mi també m’agrada rebre un llibre, a part de la rosa,eh? A vosaltres no?
Be, també felicitar des de aquí a tots els Jordis i Jorgines... i jo vull felicitar especialment a la “tieta” que demà fa anys !!
Anem al tema.


La recepta dels bunyols la trobareu aquí.
Per fer la crema pastissera:
-1/2 l. de llet.
-125 grs. De sucre.
-4 rovells d’ou.
-50 grs. De « maizena ».
-1 cull. petita de vainilla en pols
-Pell de llimona.
-1/2 branca de canyella.
Posem al foc la llet amb la pell de llimona, la canyella i la vainilla en pols.
Mentre, remenem els rovells amb el sucre fins que s’integri tot be. Fer-ho amb cullera de fusta.
Afegir la Maizena  i remenar bé perquè també s’integri.
Quan la llet arrenqui el bull, treure del foc i amb l’ajut d’un colador la anem afegint a la barreja dels ous. Primer nomes en tirem una mica, de llet i ho remenem bé. Desprès ja podem posar el resta  de cop.
Tornem a posar al foc el pot i anem remenant fins que espessi. Aixó ho farem amb una barnilla manual. En quan fa el primer puf, ho retirem del foc i remenem enèrgicament  perquè no faci grumolls.


Com surt molta crema amb aquestes mides, si només hem de fer els bunyols amb la meitat de tot, en tenim prou.
Quan fem els bunyols només hem de incorporar 5 cullerades de la crema a la
Barreja  i ja veureu quins bunyols mes bons que us queden.  



Amb aquesta recepta aprofito a participar a la primera convocatòria de la Marina de Tapa’t de tapes i la Clara de Quins fogons al repte  Enfogona’t.
Que tingueu molt d’èxit amb aquesta iniciativa i a veure quina serà la pròxima...





Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!






25 comentaris:

Judith ha dit...

una bona opció Gemma! tenen molt bona pinta. feliç Sant Jordi

lolines ha dit...

UNS BON BUNYOLS

¡¡¡FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!!

Miquel ha dit...

una bona combinacio
feliç Sant Jordi
peto

Las galletucas de Elena ha dit...

Hola Gemma!! suerte en la participacion y que disfrutes mañana de un bonito día!! un besuco!!

Clara Quins fogons! ha dit...

Moltes gràcies, Gemma!!! Fan molt bona pinta i el toc de les maduixes "senyerils" el trobo molt encertat! Un petonet

QUIMA ha dit...

Una idea genial ..........hummm aquest bunyols tenen molt bona pinta:
petons i Bon dia de Sta. jordi

trifasic de baileys ha dit...

jajja que xulu!! la senyera guapissima!!! a mi també m'agrada que em regalin llibres, si !! bona diada guapa!!

GEMMA ha dit...

judith:
Bon Sant Jordi a vosaltres també....que segur que aquest any es especial !!!

lolines:
Feliç dia a tú també...

miquel:
grácies i bon dia a tú també...

GEMMA ha dit...

Elena:
espero que tu tambien pases un bonito dia...

Clara:
la senyera per sobre de tot !!!!

Quima:
Et puc assegurar que queden molt gustossos...

Roser:
La rosa que no falti....pero un llibre no esta malament,no?...

Tapa't de tapes ha dit...

Moltíssimes gràcies per participar, Gemma! M'encanten aquest bunyols, una delícia! Bon sant jordi!

Gastroadikta ha dit...

M'agraden molt tant els bunyols de crema com els de nata! Quina bona pinta fan

Petons!

el taller de cuina ha dit...

Bunyols, crema i maduixa, tres coses que m'encanten!!!!
Bona diada!!

Gemma ha dit...

M'encanten els bunyols de crema! I la decoració amb les maduixes t'ha quedat molt bonica, ideal per la diada d'avui ;)

Cristina ha dit...

Veig que t´has enfogonat...deliciosos.

GEMMA ha dit...

Marina:
Encantada de participar...

Anniki:
Dons jo, de nata,no els he provat mai...

El taller de cuina:
Bona diada a vosaltres també...

GEMMA ha dit...

Gemma.
A mi també m'encanten els bunyols...

Cristina:
Si, si, enfogonada a tope !!!

Oli ha dit...

Me has dejado con la boca abierta. Genial. Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS

Tere ha dit...

Que buenossss, me encantan así¡
Un fuerte abrazo, Teresa

La Cuina Violeta ha dit...

Un bunyols amb una pinta boníssima. Desitjo que hagis tingut una bona Diada,
Nani

maia ha dit...

Bonissíms!!!
Ara, una suplica, je, je, a partir d'ara no podeu posar receptes de dieta? es que esteu incitant al personal al pecat continuament.
Que si xocolata, que si crema, que si bunyols...;)
Una abraçada

MaryLou ha dit...

Els bunyols segur que queden boníssims!! però la senyera que has fet amb la crema i les maduixes són lo més!!!!!!
A mí també m'agrada un llibre amb la rosa, però la encarregada de comprar els llibres sóc jo, així doncs compro per a tots i per a mí també!
Petonets

josep ha dit...

Bunyols, Brunyols?, el que importa es que son boníssims!!
Una abraçada

Teresa ha dit...

Uns bunyols sempre van bé, són tant bons!!

GEMMA ha dit...

Oli:
Gracias por tu comentario.

tere:
Un abrazo a ti tambien.

Nani:
Estaven bonissims.

Maia:
Intentarem posar receptes mes ligth...que a mes d'una ens convenen...

GEMMA ha dit...

Marylou:
Jo tambe els compro jo els llibres per tots...jeje

Josep:
Si que ho son de bonissims...

Teresa:
Qualsevol dia a qualsevol hora...