diumenge, 25 de març del 2012

CORONA DE XOCOLATA I TARONJA

Tal com us he comentat en entrades anteriors, s’acosta un mes de  celebracions importants a casa nostra i sembla que ja han començat i jo no m’he  assabentat !!
Us explico. Resulta que la última entrada que vaig fer era la que feia 100!!!!! I jo sense saber-ho… Per tant avui la corona de xocolata es per celebrar que ja vaig camí de les 200…jaja.
 Ja aniré informant dels propers esdeveniments…..alguns  de vosaltres ja els sabeu…. però us diré que son celebracions molt importants per nosaltres, boniques, alegres i que ens fan molta il·lusió….
La recepta d’aquesta corona de xocolata es del curs de postres que just demà acabem amb la Conxita del Casal. Queda molt esponjosa i, per els que heu fet algun bundt cacke us diré que la textura queda molt semblant. Animeu-vos a fer-ne un i ja hem sabreu dir…
Precisament el motlle que he utilitzat el teniu demà a la venda al Lidl (per si algú no el té…)
A classe varem fer servir les mides de la recepta però com el meu motlle era mes gran jo vaig calcular una mida i mitja.

Anem al tema.



Ingredients
-4 ous.
-175 grs. De mantega.
-2 taronges.
-100 grs. De xocolata negra.
-200 grs. De farina.
-1 sobre de gasificant Hacendado (el joc de dos, junts)
-175 grs. De sucre glaç.
Per el glacejat :
-225 grs. de sucre glaç
-Una mica de suc de taronja.
Per la cobertura :
-150 grs. De xocolata fondant.
-75 grs. De mantega.

Ratllar una taronja i treure’n el suc. Pelar l’altre i tallar les pells a tires molt finetes. En un pot amb una mica d’aigua, posar al foc les pells de la taronja fins que arrenquí el bull. Retirar l’aigua i calcular, mes o menys, el mateix pes de taronja que de sucre. Tornar a posar al foc i deixar que es caramel·litzi. Reservar.
Tallar la resta de la taronja a daus, sense la pell que recobreix  el grill i reservar.
Barrejar els ous amb el sucre, incorporar la mantega desfeta, afegim el suc de la taronja i la que em trossejat.
Ratllem el xocolata, que podem fer-ho a la picadora, i l’afegim a la barreja. Incorporem la farina i el sobre de gasificant,
Pintem el motlle amb mantega.
Omplim amb la mescla i coure al forn a 190º durant uns 30 a 40 min., depèn del forn.
Deixem refredar 5 minuts i desemmotllem sobre una reixeta.
Per fer el glacejat, amb els 225 grs. de sucre glaç i una mica de suc de taronja remenem amb un batedor fins que quedi blanc i reguem  per sobre de la corona.
Per fer la cobertura, desfem al bany maria o el micro, el xocolata i afegim la mantega. Banyem la corona i decorem amb les tires de taronja caramel·litzades.
En aquest cas ho he decorat amb unes boletes de xocolates de tres colors.
No! No busqueu la glassa perquè no la he posat. No es per cap secret…es que no hi he pensat i ja el tenia cobert de xocolata…jaja.


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!


26 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Mira que és bonma la combinació de xocolata i taronja... i si és de molta xocolata, ja no cal dir res més!

PTNTS
Dolça

Oli ha dit...

Ummmmm!!! LO que yo daría por un trozo, un buen trozo. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS

Núria ha dit...

Tota un bomba de xoco amb la frescor de la taronja,felcitats

Ramon Juanola ha dit...

Gemma això te de ser molt bo.
M'agrada molt.
Felicitats!!!

mercè ha dit...

Doncs apa "se abre la beda" als festejos, celebracions, pastissos i dolços mil!, nosaltres aquí, encantats de la vida de veure tot el que fas!. Com aquesta corona que convida a presentar-se a casa teva...ai, que no m'assabenti jo de la direcció exacte...Un petonet i a per les 200!

Miquel ha dit...

una combinaciuon muy buena la naranja y el chocolate,un pastel ideal para los amantes de chocolate
bona setmana
peto

GEMMA ha dit...

Dolça:
A mi es de les combinacions que mes m'agrada...

Oli:
La pena es que estas un poquito lejos...

Nuria:
Pero bomba de rellotgeria...jeje

GEMMA ha dit...

Ramón:
Si que queda molt bo, si...

Merè:
Espero poder anar ensenyant tot el que tinc intenció de fer....

Miquel:
Aquest era per un gran amant del xocolata i li va encantar...

Catieu ha dit...

Uhmmmm!!! Quin pecat!! Una combinació deliciosa. Jo la faig sovint però am la coca de taronja i la xocolata per sobre. Haig de provar aquesta teva....
Ptns i a gaudir de les celebracions!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Mmmmm, què bo! Em sembla que demà hauré d'anar al Lidl... i aprofitar per comprar pasta de full! jajaja
Petonets
Sandra

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Extraordinari! M'agrada veure com cau la xocolata, convida a menjar

Judith ha dit...

estarem ben atents a aquestes celebracions tan especials! de moment em quedo amb aquest súper pastís de xocolata!!!! petonets

trifasic de baileys ha dit...

Sempre es molt bonic celebrar els moments importants de la vida!!! ja ens aniràs explicant quines són, que som molt xafarders!! jeje!! de moment la corona que has preparat és impresionant!!! la combinació xocolata-taronja és realment encertada!!! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Gemma, això sí que és una bona celebració dels 100!! Ara cap als 200 que amb aquestes temptacions dolces... que no hi hagis posat glaça no treu per res la bona nota d'aquest pastisset!! petons

Helena ha dit...

Té un aspecte melós melós! amb aquesta xocolata de cobertura pel damunt em desfaig jo i tot!

ESfruita ha dit...

Mmm ara mateix ens en menjaríem un tros sense dubtar-ho!

Avui al bloc d'Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres. Més informació a:

www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

Gemma ha dit...

La combinació de xocolat i taronja és sensacional!
I felicitats per les 100 entrades ;)

Eduard (De plat en plat) ha dit...

Guarda-me'n un trosset!!
Petons!
Eduard

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bona que és aquesta combinació.... M'encanta com t'ha quedat. Petonets

Cristina ha dit...

Venga, venga...quiero ver más.Noia, com es llueix la Conxita. eh??? És una combinació fantàstica.
Ah! i espero que entre les celebracions hi hagi una lliga ;-D

La Cuina Violeta ha dit...

Jo crec que la xocolata i la taronja són dels millors maridatges que hi ha.
Nani

GEMMA ha dit...

Catieu:
Dons també deu ser boníssima la teva combinació...

Sandra:
Val la pena anar-hi...pero espavila que volen, les coses...

Núria:
Si que ve de gust,si

GEMMA ha dit...

Judith, Roser:
Aviat,aviat....mes noticies...jeje

Marina:
Si,si...cap als 200...

Helena:
Si que es molt melos,si...

GEMMA ha dit...

Esfruita:
Grácies per el comentari.

Gemma:
La millor combinació!!!

Eduard:
Hay que em sembla que has arribat tard!!!...jeje

GEMMA ha dit...

Eri:
Si que es una bona combinació...

Cristina:
Dons la lliga del Barça la tenim "xunga" pero la del meu Valdés...casi casi a la butxaca...pero será mes endevant!!!!

Nani:
Per mi, en postres, ES el millor maridatge...jeje

Fem un mos ha dit...

Un pastis que segur que triomfaria a casa meva
Petons