dimecres, 23 de maig del 2012

LLENGÜES DE GAT FARCIDES DE CONFITURA DE MADUIXA


El dia 14 va ser el meu sant i justament teníem classe de cuina. Vaig portar aquestes llengües de gat que es una recepta que havíem fet en l’anterior curs de pastisseria.
Haig de dir que la Conxita em va aprovar!!! Crec que li va agradar perquè el comentari va ser: “Veig que les meves classes donen bons resultats...” i que la profe et doni un aprovat es el millor premi,no?
I tant que si, Conchita. Ja saps que, personalment, en trec molt de profit!!!

Les llengües de gat son molt fàcils de fer i el resultat es molt vistós. Però, a sobre, aquestes van farcides amb confitura de maduixes…que també es feta a casa.
Bé, crec que a totes els hi van agradar...per que no en va quedar ni una !!!
Anem al tema.


Ingredients:
-200 grs. de mantega (pomada)
-200 grs. de sucre glaç.
-3 ous.
-300 grs. de farina.
-Vainilla en pols.
-Confitura de maduixa.
-150 grs. de xocolata per fondre. (per decorar)
Treballar la mantega amb el sucre glaç, remenant amb cullera de fusta.
Afegim els ous un per un. Incorporem la vainilla en pols i la farina tamisada.
Omplim una mànega pastissera amb una broca llisa, ( la meva del nº 14).
Fer uns bastonets sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal.
Deixar una mica de separació entre bastó i bastó, perquè s’eixamplen una mica quan estan al forn.
Coure a 190º uns 8 o 10 min. Vigilar que no es cremin.
Refredar sobre una reixeta. Quan son fredes, farcir amb la confitura i decorar amb la xocolata desfeta al micro.
Per desfer el xocolata al micro, fer-ho en tandes de 30 segons i anar remenant.
Deixem refredar una estona a la nevera per que s’endureixi la xocolata i...a berenar !!!


Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!

22 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Ui, que bones! Les llengües de gat soles ja les trobo una delícia, però amb melmelada de maduixa.. han de ser una delicatessen! M'apunto la recepta per fer-les algun dia. Felicitats per l'alta valoració de la profe! Tens raó, no hi ha premi millor! petonet

Marta Garrido ha dit...

Ostres, les llengües de gat, fa molt temps q no en menjo! Tenen molt bona pinta i a aquestes hores un parell em vindrien molt de gust!

Judith ha dit...

t'han quedat fantàstiques Gemma! enhorabona. petonets

mercè ha dit...

Quin aspecte tan temptador!, fan molt de goig Gemma... un berenar fabulós!!!

GEMMA ha dit...

Marina:
Son molt fàcils de fer....

Marta:
Benvinguda al bloc...gràcies per el comentari....

Judith:
Moltes gràcies, guapa!!!!

Mercè:
Dons si, va ser un bon berenar...jeje

QUIMA ha dit...

Hummmm quine sllengues de gat tan bones i amb mermelades ..genials.
petons

La Cuina Violeta ha dit...

Encara que sigui tard, felicitats! També et felicito per aquestes llengües, a casa seria un començar a menjar i no parar.
Nani

ISABEL ha dit...

Felicitats retardades......
Fa temps que no menjo.
Fantàstiques, la prova està que no varen quedar.
A més, sobren les paraules el aprovat de la profe ho diu tot.
Enhorabona!!!!!!

trifasic de baileys ha dit...

OOhhhh m'agraden molt les llengues de gat!! pero si a més estan farcidetes....bona proposta!!! petonets

GEMMA ha dit...

Quima:
Si que queden bones,si...

Nani:
Aixó va pasar a casa, també...jeje

Isabel:
Gracies. Si, l'aprovat fa il.lusió...

Roser:
Son me bones farcidetes...

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola, Felicitats i enhorabona! Fan un goig.. Petonets

Miquel ha dit...

muy buenas y asi con el hilo de chocolate mas buenas aun.Seguro que no quedo ni una¡¡
peto

No tot són postres ha dit...

que bones... i farcidetes de melmelada de maduixa i amb el filet de xocolata!!!!
PTNTS
Dolça

Montse de Sants ha dit...

Alça Gemma! Quina cosa més bona!!! M'animaré que veig que són fàcils! Però tot necessita una estona, oi? T'han quedat fantàstiques. Ja dic jo que ets la repostera major!! Petonets

Gemma ha dit...

Si la profe t'aprova, llavors vol dir que són excel·lents! :)
Les llengües de gat són més complicades de fer del què semblen, oi?

Marina Xocolata Desfeta ha dit...

Ara que he vist les llengües m'he adonat que fa anys que no en menjo!! Vaja, que hauré de provar de fer la teva recepta ;) Es veuen sensacionals! Nyam!

Petonets!

Fem un mos ha dit...

Moltes felicitats, encara que amb retard!!!
Tan quedat fantàstiques i farcides de melmelada de maduixa i el filet de xocolata Ummm
Petons

el taller de cuina ha dit...

Jo també t'aprovaria i amb nota, t'han quedat de llibre!!!
Per cert, el 14 també era el meu sant ;P
petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Jo més que aprovar-te, et posaria matrícula! Quina pinta!!
Petonets
Sandra

SUSANNA ha dit...

Hola Gemma guapa tu

nena una molt bona i dolça penada, anoto la proposta, i gràcies per compartir-la

petonets de maduixa,Susanna

Catieu ha dit...

Buffs!!! Aquestes per mi són irresisitbles!!! M'encanten les llengues de gats i a sobre farcides!!! I a sobre amb ratlletes de xocolata!!! Res, un pecat!!!
Petonets

Belén ha dit...

Ummm!!! ara em menjaria unes cuantes, quina pinta mes bona!!!