Demà diumenge, dia de la mare.
Com ja vaig dir l’any passat, per mi, cada dia es
el dia de la mare. Però a mi, m’agrada portar-li un pastis especial aquest dia.
I aquest any toca un pastis que ja ha menjat
alguna vegada i que fa temps que em demana que li faci...per que li encanta.
El vaig veure ja fa temps al bloc de la Gemma, La cuina de casa, i com tots els que fa, esta boníssim !!
Si us agrada el plàtan no deixeu de fer-lo, per
que queda una textura molt suau, però un sabor a plàtan espectacular...
Un any mes el vull dedicar a totes les dones,
siguem mares o no, ja que en algun moment
o altre de la nostre vida, ens toca fer el paper de mare...o no???
Anem al tema.
Escric la recepta tal com la vaig seguir, per que
no he variat res. Queda boníssim. Això si, es millor fer-ho el dia abans.
Ingredients:
Per la base
-150g de galetes Maria
-80g de mantega
.1 cullerada de sucre
Pel farcit:
-5 cullerades de sucre
-2 cullerades d’aigua
-4 plàtans
-5 fulles de gelatina
-3 iogurts naturals
ensucrats
-100ml de nata líquida
per muntar
Per la cobertura:
-4 cullerades de sucre
-100ml de llet
-2 iogurts naturals
ensucrats
-3 fulles de gelatina
Preparació:
Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega i
el sucre i coure-la 5 minuts al forn a 180º.
Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.
Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.
Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!
18 comentaris:
muy bueno y un generoso detalle para tu madre.feliz dia mañana
peto
Felicitats pel pastís i a la teva mare.!! Jo encara espero aquest paper...;-D
quin pastisss!!!! m'encanta la combinació iogurt i plàtan!!! mooolt mooolt bo!!! petons
Quina combinació tan bona, no m'estranya que a la teva mare li agradi! Apuntat!
Petonets
Sandra
Gemma,t'ha quedat perfecte ets molt bona pastissera.
Felicitats!!!
Uhmmm!!!! Un regal deliciós!!! Ha de ser boníssim. Recepta guardada...
Petonets
Jo també és d'aquells pastissos de la Gemma que tinc a pendents. T'ha quedat realment bonic!, una abraçada guapa!
Quin pastis mes bó!!
petons...
És un pastís boníssim suau i cremós... Segur que la teva mare haurà quedat encantada amb aquest pastís,!
Gemma pasa un feliz día, este pastel está espectacular, el sabor me lo imagino y la presentación es un 10' tomo nota¡ Un fuerte abrazo, Teresa
¡Qué buena! La probaré. Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS
Uf que bo! Aquest pastís s'haurà de provar aviat... t'ha quedat fantàstic! Bon dia de la mare
Mmmmmmmm!! quina sort la teva mare, aquest pastís ha de ser boníssim!!!
petonets
El plàtan dóna molt bon gust als pastissos. Seguríssim que estava molt bo.
Nani
Quin goig que fa aquests pastis!! No tinc costum de fer postres amb plàtan i ja faig tard.. Recepta copiada. El faré segur. Petons, i bona setmana.
Que bueno y que bonita presentacion..besitos
Quin goig que fa!!!! segur que està molt bo. Salutacions, Sandra.
www.miscositassrv.blogspot.com
Gràcies a tots per els vostres comentaris. Hem sap greu no contestar un per un, pero he anat una mica liada els darrers dies...
Publica un comentari a l'entrada