dimarts, 5 de juny del 2012

FLAM DE PINYA I PLÀTAN.


Com fa uns dies que estic a dieta, entendreu que no em dedico a cuinar grans plats, per això, aprofito a fer cosetes lleugeres. El que no se es si val la pena publicar-ne algunes...tot i que algunes amigues que també fan dieta, em diuen que si....jeje.
Aquestes postres no ho son pas de dieta, però tampoc les vaig menjar,eh!!!
Bé, sempre us podeu menjar les maduixes d’acompanyament...
Dies enrere vaig portar aquest flam a casa d’uns amics dels meus pares i els hi van encantar.
Em varen demanar unes postres fresquetes i com se que els flams els hi encanten, que millor que aquest flam de pinya i plàtan…
Anem al tema.


Ingredients:
-2 plàtans.
-1 pot de pinya en almívar.
-4 ous.
-1 llimona.
-200 grs. De sucre.
-40 grs. De Maizena.
-25 ml. De rom o licor al gust.
-50 grs. De mantega.
-Vainilla en pols.
-Canyella en pols.
-1 cirera en almívar.

Fem un caramel amb 50 grs. de sucre i unes gotes de suc de llimona i aigua.
Posar el caramel al fons del motlle que anem a fer servir. En aquest cas una flamera gegant...
Tallar els plàtans a rodanxes i saltejar-los en una paella amb la mantega i una mica de sucre. Reservar.
Triturar la pinya (guardar una rodanxa per decorar) i els plàtans amb 200 ml. del suc de la pinya. Afegim els ous batuts, 100 grs. de sucre, la Maizena, la vainilla, la canyella i el licor.
Omplir  el motlle i coure al forn a 190º durant uns 50 min.
Per saber si està cuit, punxem amb un pal de brotxeta i si surt net, es que està cuit.
Per decorar posem una rodanxa de pinya i una cirera.



Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!! 


17 comentaris:

Gemma ha dit...

Un tall petitó petitó segur que te'l pots permetre :)
Té una pinta sensacional, segur que va tenir molt èxit!

Ricard Sampere ha dit...

Els flams ben fets com aquest, si que m'agraden i m'agrada tastar-los.

Tenia un amic que quan els llocs eren més casolans que ara, sempre demanava flam per veure el nivell culinari del lloc.

Avui en dia ja no serviria el criteri, donns molts restaurants tenen els postres "de fora".

Salut!

Tapa't de tapes ha dit...

Potser no és molt de dieta, però molt calòric tampoc no deu ser, amb fruites tan fresquetes! Si pogués arreplegar-ne una culleradeta... he he. Petons!

Judith ha dit...

ja deia jo que no em semblava un postre per fer dieta! ,) petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quin flam tan bo! Fa temps que no en faig, hauré de recuperar la recepta de l'àvia!
Petonets
Sandra

lolines ha dit...

AQUEST FLAM TÉ UNA PINTA SENSACIONAL

trifasic de baileys ha dit...

no m'agrada, m'encantaaaa!!! els flams m'apassionen i si són de fruites...!! m'enduc la recepta cap a casa meva!! petons

Ramon Juanola ha dit...

Gemma t'ha quedat molt be,i te de ser molt bo.

ISABEL ha dit...

Dona!!!!!!
Compensa la pinya....es molt diuretica.
Per una mica de flam, no passa rès.
Es un postre autentic.
Una pinta sensacional!!!!

Eduard (De plat en plat) ha dit...

Jo ja fa temps que no faig cap flam o puding. Aquest té molt bona pinta. Hauré de fer-ne un dia d'aquests.
Petons.
Eduard.

Cristina ha dit...

El dia que ens veiem no et reconeixeré...porta un paraigua!
Jo amb aquest flam em salto la dieta...et menges la pinya i la resta pels demés je, je,je...

GEMMA ha dit...

Gemma:
Intento no menjar-ne ni un trosset...

Ricard:
Estic contenta de trobar unes postres que t'agradin...jeje

marina:
I facilissim de fer!!!

Judith:
Jaja...com ho has endevinat??

GEMMA ha dit...

Sandra:
No pot ser que no en facis...que son boníssims!!!

Lolines:
moltes gracies...

Roser:
Dons prova'l quent'agradara molt...

Ramon:
Si que ho es de bo,si...

GEMMA ha dit...

Isabel:
pero la pinya sola, es diuretica...jaja

Eduard:
Dons son unes postres molt bones!!!

Cristina:
Que no ni ha per tant!!!, Si que em coneixeras,si...
Jo em menjomla pinya i el reste per tú...jeje

mercè ha dit...

Quin flamet més bonic i quina pinta més bona que té!!!
Gemma m'hauràs de disculpar, no havia vist el detall que has tingut amb ´mi dedicant-me una consideració tan bonica com aquesta que es fa entre blocs. T'ho agraeixo molt i em fa molt feliç. Darrerament no he fet ni entrades al bloc ni l'he obert gaire, perquè he estat agobiadíssima amb finals de curs, festivals, actuacions, reunions, festa de sisè... A la propera entrada faré un esment. Moltes gràcies bonica!!!

ESfruita ha dit...

Mmm fruita al flam, ens encanta! No ens estranya que fos tota una sensació, si ha de tenir un gust deliciós.

Avui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, també us portem unes postres de fruita, en aquest cas, un batut de préssec . Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra! www.esfruita.com/assessorem/batut-dalbercocs

Sandra R.V. ha dit...

Tens un detallet al meu blog!
Salutacions, Sandra.