diumenge, 14 d’octubre de 2012

BACALLÀ AMB SALSA DE TARONJA I MEL.


Als qui ens agrada el bacallà, crec que ens agrada cuinat de qualsevol manera. Si mes no això es el que em pasa a mi.

Si a sobre hi afegim un contrast agredolç ja es massa...

Això es el que té aquesta recepta. El contrast de la taronja amb la mel li dona un sabor fantàstic.

Aquesta va ser una de les receptes  que vaig presentar al concurs de cuina del Bon Preu d'aquest any. Però no vaig tenir sort...Un altre any serà,no?

Anem al tema.


 

Ingredients:

-4 talls de bacallà remullat.

-4 cull. de mel.

-4 taronges de fer suc.

-2 cebes.

-25 grs. de pinyons.

-25 grs. de panses.

-Farina.

-Oli, sal i pebre.

-Julivert.

Enfarinar el bacallà i fregir-lo en una paella amb força oli, ben calent.

El bacallà l'enfarinem dues vegades i el fregim primer amb la pell cap a munt. Així no es trenca quan li donem la volta.

Posem les panses amb un pot, amb aigua freda, al foc. Quan arrenqui el bull, les traiem i reservem.

Per fer la salsa:

Tallem les cebes ben fines i les estofem en una cassola fins que agafi color. Afegim una cullerada de farina i la torrem una mica.  Incorporem la mel i el suc de les taronges, les prunes i els pinyons. Una mica d'aigua i rectifiquem de sal i pebre.

També afegim uns trossets de taronja,  que tallarem a pèl.

Deixem coure la salsa uns 3 min. i afegim el bacallà. % min. de xup xup perquè  es mesclin els sabors i ja tenim aquest fantàstic plat preparat...

Servim amb uns grills de taronja per decorar i una branca de julivert per donar color al plat.

Dels millors plats de bacallà que he menjat !!!

Es una recepta d'un dels primers cursos que vaig fer amb la Conxita, al Casal del barri.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

15 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Per mi ja es una recepta guanyadora, la penso fer, he pres nota per no oblidar-ne'n.
Petons.

el taller de cuina ha dit...

Per mi una recepta de bacallà amb el seu punt agredolç ja és recepta guanyadora!!
la combinació de bacallà i taronja m'agrada tan cuinada com en cru, i amb el toc de la mel...
petonets

lolines ha dit...

per mi qualsevol recepta amb bacallá m'encanta i aqueta mes que mes.

Gemma ha dit...

La combinació bacalà taronja i mel és tot un clàssic deliciós. I per mi, també recepta guanyadora! ;)

Ramon Juanola ha dit...

Gemma. molt bo aquests bacallà amb salsa de taronja i mel.

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Me encanta esta combinacion.. Bss

Marina A.F. ha dit...

Per mi t'hagués fet guanyadora, Gemma! he he M'encanta el bacallà, i sobretot quan està combinat amb dolç. Molt bona idea, això de la mel i la taronja! Petons

Miquel ha dit...

buena combinacion y un gusto para el paladar el saborearlo asi,me gusta el bacalo,hoy tambien he comido yo.
bona setmana
peto

Ricard Sampere ha dit...

Veig que som un munt els fans del bacallà. Llàstima que el de bona qualitat, degut als preus, s'hagi convertit en un producte de luxe...

Mercè Corbera ha dit...

El bacallà és un dels reis del peix, es pot fer de tantes maneres!. Aquest contrast entre mel i taronja ha de ser d'allò més bo. Un platet que fa mooooolt de goig!una abraçada.

Red Rose ha dit...

Esta combinación de bacalao, naranja y miel, me parece a parte de original de lo más acertado, me encanta!!! A mi que me gusta mucho el bacalao voy a probar tu receta, gracias por compartirla. Tenia que haber ganado
Un beso.

Roser ha dit...

jo també soc com tu, m'agrada el bacallà cuinat de qualsevol manera. i l'agredolç és un toc ideal que encara he de provar. L'he tastat amb allioli i mel, pero amb taronja....ha de ser tota una experiència que m'apunto! petons

Sandra R.V. ha dit...

Ostres! aquest bacallà és la meva perdició... mmmm quina pinta més estupenda.
Salutacions, Sandra.

Neus ha dit...

Que bo aquest bacallà!! m'encanten les combinacions de dolç i salat així que aquesta recepta ha de ser meravellosa!

Teresa ha dit...

El bacallà i la mel lliguen molt bé pel meu gust!! A casa el bacallà ens agrada de tota manera, què bo és!!!