Als qui ens agrada el
bacallà, crec que ens agrada cuinat de qualsevol manera. Si mes no això es el
que em pasa a mi.
Si a sobre hi afegim un
contrast agredolç ja es massa...
Això es el que té aquesta
recepta. El contrast de la taronja amb la mel li dona un sabor fantàstic.
Aquesta va ser una de les receptes
que vaig presentar al concurs de cuina
del Bon Preu d'aquest any. Però no vaig tenir sort...Un altre any serà,no?
Anem al tema.
Ingredients:
-4 talls de bacallà remullat.
-4 cull. de mel.
-4 taronges de fer suc.
-2 cebes.
-25 grs. de pinyons.
-25 grs. de panses.
-Farina.
-Oli, sal i pebre.
-Julivert.
Enfarinar el bacallà i
fregir-lo en una paella amb força oli, ben calent.
El bacallà l'enfarinem dues
vegades i el fregim primer amb la pell cap a munt. Així no es trenca quan li
donem la volta.
Posem les panses amb un pot,
amb aigua freda, al foc. Quan arrenqui el bull, les traiem i reservem.
Per fer la salsa:
Tallem les cebes ben fines i
les estofem en una cassola fins que agafi color. Afegim una cullerada de farina
i la torrem una mica. Incorporem la mel
i el suc de les taronges, les prunes i els pinyons. Una mica d'aigua i rectifiquem
de sal i pebre.
També afegim uns trossets de
taronja, que tallarem a pèl.
Deixem coure la salsa uns 3
min. i afegim el bacallà. % min. de xup xup perquè es mesclin els sabors i ja tenim aquest
fantàstic plat preparat...
Servim amb uns grills de
taronja per decorar i una branca de julivert per donar color al plat.
Dels millors plats de bacallà
que he menjat !!!
Es una recepta d'un dels
primers cursos que vaig fer amb la Conxita, al Casal del barri.
Espero que us agradi
i.....Caprofiti !!!!!
15 comentaris:
Per mi ja es una recepta guanyadora, la penso fer, he pres nota per no oblidar-ne'n.
Petons.
Per mi una recepta de bacallà amb el seu punt agredolç ja és recepta guanyadora!!
la combinació de bacallà i taronja m'agrada tan cuinada com en cru, i amb el toc de la mel...
petonets
per mi qualsevol recepta amb bacallá m'encanta i aqueta mes que mes.
La combinació bacalà taronja i mel és tot un clàssic deliciós. I per mi, també recepta guanyadora! ;)
Gemma. molt bo aquests bacallà amb salsa de taronja i mel.
Me encanta esta combinacion.. Bss
Per mi t'hagués fet guanyadora, Gemma! he he M'encanta el bacallà, i sobretot quan està combinat amb dolç. Molt bona idea, això de la mel i la taronja! Petons
buena combinacion y un gusto para el paladar el saborearlo asi,me gusta el bacalo,hoy tambien he comido yo.
bona setmana
peto
Veig que som un munt els fans del bacallà. Llàstima que el de bona qualitat, degut als preus, s'hagi convertit en un producte de luxe...
El bacallà és un dels reis del peix, es pot fer de tantes maneres!. Aquest contrast entre mel i taronja ha de ser d'allò més bo. Un platet que fa mooooolt de goig!una abraçada.
Esta combinación de bacalao, naranja y miel, me parece a parte de original de lo más acertado, me encanta!!! A mi que me gusta mucho el bacalao voy a probar tu receta, gracias por compartirla. Tenia que haber ganado
Un beso.
jo també soc com tu, m'agrada el bacallà cuinat de qualsevol manera. i l'agredolç és un toc ideal que encara he de provar. L'he tastat amb allioli i mel, pero amb taronja....ha de ser tota una experiència que m'apunto! petons
Ostres! aquest bacallà és la meva perdició... mmmm quina pinta més estupenda.
Salutacions, Sandra.
Que bo aquest bacallà!! m'encanten les combinacions de dolç i salat així que aquesta recepta ha de ser meravellosa!
El bacallà i la mel lliguen molt bé pel meu gust!! A casa el bacallà ens agrada de tota manera, què bo és!!!
Publica un comentari a l'entrada