dilluns, 27 d’agost del 2012

MADALENES DE SOBRASSADA ( 50 anys junts...)


Segueixo amb molt poquetes ganes de fer res, per culpa del meu estòmag.

Pero el pasat dia 20 els meus pares cel.lebraven els 50 anys de casats i la ocasió s'ho mereixía!!!

Amb l'ajuda de la meva tia, que sort que en vaig tenir... varem preparar un sopar  al jardí que va quedar prou bé!!

Entre d'altres coses,  d'aperitiu varem fer aquestes madalenes de sobrassada. Les vaig veure al bloc de la Mercè, Destapant cassoles i la veritat es que queden molt bones, o aixó em varen dir, ja que jo no les vaig provar...

El millor de tot es que son àptes per celíacs ja que podreu veure que es fan sense farina!!!

Varem pasar molta calor, però va ser un sopar tranquil i molt familiar...

Moltes felicitats, papas!!!!

Les que veieu a la foto les vaig fer uns dies abans per provar si agradaven i...acompanyades amb aquest vi doç de Madeira que ens varen portar els meus cunyats, estaven ben bones.
Anem al tema.



Ingredients: (per unes 16 unitats)

-100 grs. de sobrassada.

-2 cll. de tomàquet fregit.

-4 ous.

-60 ml. de nata líquida.

-100 grs. de formatge ratllat

-1 cull.petita de llevat en pols.

-Sal, pebre i herbes provençals o orènga.

 

Batre els ous i barrejar amb la nata, el tomàquet, el formatge, la sal, el pebre i les herbes que volguem posar-hi. Afegim el llevat i la sobrassada. Jo la vaig treure de la nevera una estona abans per què es desfes millor a la barreja.

Remenem bé i omplim el motlle. Vaig aprofitarper estrenar un motlle que m'havien regalat per el meu aniversari i que va ideal per per fer aquestes madalenes.

Enfornem a 200º C uns 15 min. i deixem refredar sobre una reixeta.

 

No serà la última vegada que les faci, ja que varen triumfar.

Les properes, de salmó fumat!!
 
El passtìs...amb els núvis...
 
Una de les taules....
 

 

Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!

 

 

 

dimecres, 8 d’agost del 2012

AMANIDA DE CABDELLS I MADUIXES


Fa molta calor!!!!
Tot i no tenir gaires ganes de posar-se a cuinar, s'ha de menjar cada dia... i una bona manera de fer-ho es fent amanides variades.
Avui una d'aprofitament, d'obrir la nevera i improvisar amb el que hi ha. Crec que el millor d'una amanida es que sigui ben colorida i variada. Aquesta, precisament color, en té...tot i que no es molt variada, peró ens va agradar molt !!!


Anem al tema.
Ingredients:
-4 cabdells.
-Unes maduixes.
-Un paquet de taquets de pit de gall d'indi.
-Oli, sal i reducció de mòdena de maduixa.
Netejem els cabdells i separem les fulles. Laminem les maduixes.
Per servir el plat, posem les fulles  dels cabdells, per sobre posem el gall d'indi i per sobre les maduixes laminades.
Amanim amb sal, oli i la reducció de módena.


Fàcil, ràpida, fresca, sana i molt colorida,no?
Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!

dimecres, 1 d’agost del 2012

PAELLA DE MARISC A LA LLENYA


Avui l’entrada la fa el meu marit.
A principis d’estiu i abans de lesionar-se al peu, ens va fer la primera paella de l’estiu. (Esperem que no sigui la última...jeje).La veritat es que la fa molt bona i com be diu ell, el control del foc es bàsic. Us deixo la recepta tal com la ha escrit ell.
No se si es la millor o la pitjor manera de fer-la, però es la seva manera i no se li pot discutir el resultat, ja que es fantàstic!!!
Anem al tema.


Veure l’expressió de les cares que fan els comensals  en el just moment que tasten el primer mos de la meva paella es una sensació indescriptible que em permet avaluar-me i saber si he sigut capaç de superar la complicada tasca de fer un bon arròs a la llenya. Es un àpat que a la nostra família sempre es motiu de comentari però que donades les bones sensacions que rebo, em fa molta il·lusió compartir la meva manera de fer-ho amb tots vosaltres.
De la observació del avi Ramón, l’avi de la Gemma i un verdader artista de fer l’arròs a la  llenya, i de la meva sogra, vaig anar triant el millor de cada cas i em vaig decidir un bon dia a fer-ho a la meva manera . No dubteu que malgrat us sembli estrany, la clau d’aquesta recepta es el control del foc...ara us ho explico:

Ingredients per  6 persones
-700 gr. d’arròs
-brou de peix /musclos(2/3 parts de brou de peix i 1/3 part de brou dels musclos)
-Una sèpia tallada a trossets
-La salsa de la sèpia
-Un calamar tallat a trossets
-gamba petita(sol ser mes gustosa)
-escamarlans
-1/2 kl. musclos
-6 tomàquets madurs ratllats
-oli
-sal
-all i julivert picat ben petit
Inicialment necessitem un foc de llenya amb cocció suau o baixa,amb poca flama o intensitat i col·locar el paelló ben centrat en mig.
Tirem oli de manera que quedi tot el paelló cobert, un cop escalfat afegirem les gambes, escamarlans i la sèpia per tal d’anar-ho daurant tot. Un cop daurat ho retirem del paelló, mes endavant ho tornarem a afegir. Aprofitant l’oli existent, tirem la picada d’all i julivert fins aconseguir que estigui tot daurat i a continuació ja hi posarem el tomàquet ratllat. Recordeu que durant aquest procés hem d’estar pendents del foc i mantenir-lo a flama baixa per tal de que no se’ns cremi res. Qual el tomàquet comença a agafar una mica de color daurat, afegirem la salsa de la sèpia, la qual haurem d’aixafar amb alguna cullera de fusta per tal de que tregui tot el seu suc i el puguem barrejar be amb el sofregit . Deixarem la cocció fins que estigui tot daurat i a les hores afegirem el brou de peix. Es el moment de posar pinassa, pinyes i mes fusta per tal de que ara el foc sigui mes potent i ens ajudi a fer bullir el brou. Quan arranqui el bull tirarem l’arròs tot distribuint-lo per tot el paelló. Un cop tirat l’arròs, recomano no remenar-lo. Tornarem a deixar baixar el foc una mica i als deus minuts de haver tirat l’arròs afegirem tot el tall que havíem daurat al inici. El temps total de cocció es de 17/18 minuts. Quan queda un minut per retirar el paelló del foc, afegeixo una nova dosis de pinassa al foc, que amb la quantitat de fum que desprèn ,dona un toc final fumat a la nostre paella. Un cop retirat el paelló es recomanable deixar-ho reposar tot 5/6 minuts.



Les fabuloses mans del cuiner...

Com haureu vist no hi he posat ceba , segons la meva teoria estova l’arròs, i tampoc he posat safrà que crec que amb el que l’hi hem posat a la paella ja agafa color.  Recepta amb ingredients senzills, dels de tota la vida, però la gran diferència, es el gust a fumat que l’hi dona la llenya.


A la que estiguis recuperat, ja pots posar-te mans a la obra que en volem unes quantes mes, abans no s’acabi l’estiu...A la platja no has pogut anar... però jo no renuncio a les teves paelles!!!

Espero que us agradi i...Caprofiti !!!!