Ja fa anys que faig postres sense gluten, amb farina de mill, amb farina
d'arròs... però aquest està fet amb el preparat de la marca Schär, Mix Dolci.
-Magdalenes de xocolata.
-Tronc de Nadal
He seguit la recepta tal com
està escrita al envàs.
Us puc assegurar que tan sols
es varen donar conte que menjaven un pastis sense gluten quan van veure que en
menjava jo!!
El vaig fer per l'aniversari
de la meva sogra i com a ella el que li agrada es la nata... dons pastis de
nata.
Anem al tema.
Ingredients:
-220 grs. de Mix Dolci.
-200 grs. de sucre.
-125 grs. de mantega.
-4 ous.
-10 grs. de llevat en pols.
(sense gluten).
-125ml. de llet.
Batre la mantega fins que
estigui cremosa. Afegir la meitat del sucre i batre uns dos min. fins que es
formi una massa homogènia. Afegim els rovells dels ous, la farina, el llevat i
la llet i barrejar bé.
Muntar les clares a punt de
neu amb la resta del sucre. Barrejar a
poc a poc, amb la massa.
Abocar la barreja a un motlle
de 28 cmts . de diàmetre. Coure al forn a 180º i uns 50 min.
Quan està cuit, el deixem
refredar a sobre una reixa.
L'obrim per el mig i posem
una capa de melmelada d'albercoc (feta per mi).
A sobre una capa de nata
muntada. Tapem el pastis i a sobre fem una gelatina d'albercoc i cobrim el
pastis.
Per fer la gelatina d'albercoc
posem la melmelada al foc i quan esta calenta la colem.
Afegim dues làmines de
gelatina, prèviament remullada.
Deixem refredar una mica abans de
posar per sobre del pastis.
Decorem amb nata per el
voltant del pastís i amb unes boletes perlades.
Espero que us agradi
i.....Caprofiti!!!!!
20 comentaris:
Oh, que bo! A mi m'agraden tots, els pastissos, amb gluten o sense, és igual... la qüestió és no fer-ne gaire sovint perquè els endrapo amb no res, he he. Deliciós, Gemma. Petonets
Que bueno!!!! para despues de comer..un trocito!!
Bss
Farcit de melmelada i amb la nata muntada, ha de quedar molt llaminer.
I sense gluten!
Ets una crack, la meva reina pastissera!!!
Petonets
Sandra
Quina bona pinta que té aquest pastis!
Isabel
Algun dia d´aquest t´encarregaré un! Estàs que te sales! Espero que per llavors tenir la panxulina al 1oo%.
Ideal!!! Melmelada i nata, aposta segura. Realment ara hi h apreparats que fan que la diferència en tenir o no gluten es imperceptible.
Petonets
nyyaam!! quina pintassa amb el que m'agrada la nata!!!molt bo aquest pastís!! me l'enduc! petonets
te ha quedado muy bueno y bien decorado,triunfastes de calle¡¡
peto
No es d'extranyar que no es donessin conte que era sense gluten, es molt esponjós. Quina sort té la teva sogra amb tu, li vas fer un pastís preciós.
Petons.
Gemma, quina pinta mare meva...
Ets una la reina dels pastissos sense gluten!
Petonets
Gemma, t'ha quedat perfecta i sense gluten també es boníssim !!!!
Marina:
Si, aquest es el major problema dels pastissos...que s'endrapen tots...jeje
Dolores:
Todo para ti...
Gemma:
La veritat es que queda molt suau...
Sandra:
Que guapa que ets...al final m'ho creure!!! jejeje
Isabel:
Benvinguda!!! Quina il.lusió llegir-te per aqui!!! Espero que no sigui l'última vegada...
Cristina:
Cuida't molt...jo també estic "paxuxa"...
Un pastis fantàstic i sense gluten, tot i així que son ben bons
Petons
Catieu:
Amb aquest et puc assegurar que no es nota...
Roser:
Per el meu gust, massa nata..
Miquel:
Amb la sogra s'ha de triumfar...jejeje
Anna:
La sogra, sempre ben contenta!!!
Maia:
Procuro trobar-hi la part bona...jejeje
Ramón:
La veritat es que va quedar molt bó
Sión:
Et puc assegurar que va quedar boníssim...
Un pastís d'allò més. Jo començaria a menjar i no pararia.
Nani
Quina super experta en fer pastissos sense gluten...
Aquest es tant perfecte, que costa creure que no sigui de pastisseria.jejejeje.
Feicitats per la sogra i per la cuinera.
Petonets
Es preciós i sembla molt bo. Una gran ajuda pels que no poden menjar gluten.
Publica un comentari a l'entrada