dilluns, 18 de febrer del 2013

PASTIS DE NATA (sense gluten)


Ja fa anys que faig postres  sense gluten, amb farina de mill, amb farina d'arròs... però aquest està fet amb el preparat de la marca Schär, Mix Dolci.

-Magdalenes de xocolata.

-Tronc de Nadal

He seguit la recepta tal com està escrita al envàs.

Us puc assegurar que tan sols es varen donar conte que menjaven un pastis sense gluten quan van veure que en menjava jo!!

El vaig fer per l'aniversari de la meva sogra i com a ella el que li agrada es la nata... dons pastis de nata.

Anem al tema.
 

Ingredients:

-220 grs. de Mix Dolci.

-200 grs. de sucre.

-125 grs. de mantega.

-4 ous.

-10 grs. de llevat en pols. (sense gluten).

-125ml. de llet.

 

Batre la mantega fins que estigui cremosa. Afegir la meitat del sucre i batre uns dos min. fins que es formi una massa homogènia. Afegim els rovells dels ous, la farina, el llevat i la llet i barrejar bé.

Muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre.  Barrejar a poc a poc, amb la massa.

Abocar la barreja a un motlle de 28 cmts . de diàmetre. Coure al forn a 180º i uns 50 min.

Quan està cuit, el deixem refredar a sobre una reixa.

L'obrim per el mig i posem una capa de melmelada d'albercoc (feta per mi).

A sobre una capa de nata muntada. Tapem el pastis i a sobre fem una gelatina d'albercoc i cobrim el pastis.

Per fer la gelatina d'albercoc posem la melmelada al foc i quan esta calenta la colem.
Afegim dues làmines de gelatina, prèviament  remullada.
Deixem refredar una mica abans de posar  per sobre del pastis.

Decorem amb nata per el voltant del pastís i amb unes boletes perlades.
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

 

 

20 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Oh, que bo! A mi m'agraden tots, els pastissos, amb gluten o sense, és igual... la qüestió és no fer-ne gaire sovint perquè els endrapo amb no res, he he. Deliciós, Gemma. Petonets

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Que bueno!!!! para despues de comer..un trocito!!
Bss

Gemma ha dit...

Farcit de melmelada i amb la nata muntada, ha de quedar molt llaminer.
I sense gluten!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ets una crack, la meva reina pastissera!!!
Petonets
Sandra

Els fogons de la Isabel ha dit...

Quina bona pinta que té aquest pastis!
Isabel

Cristina ha dit...

Algun dia d´aquest t´encarregaré un! Estàs que te sales! Espero que per llavors tenir la panxulina al 1oo%.

Catieu ha dit...

Ideal!!! Melmelada i nata, aposta segura. Realment ara hi h apreparats que fan que la diferència en tenir o no gluten es imperceptible.
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

nyyaam!! quina pintassa amb el que m'agrada la nata!!!molt bo aquest pastís!! me l'enduc! petonets

Miquel ha dit...

te ha quedado muy bueno y bien decorado,triunfastes de calle¡¡
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No es d'extranyar que no es donessin conte que era sense gluten, es molt esponjós. Quina sort té la teva sogra amb tu, li vas fer un pastís preciós.
Petons.

maia ha dit...

Gemma, quina pinta mare meva...
Ets una la reina dels pastissos sense gluten!
Petonets

Ramon Juanola ha dit...

Gemma, t'ha quedat perfecta i sense gluten també es boníssim !!!!

GEMMA ha dit...

Marina:
Si, aquest es el major problema dels pastissos...que s'endrapen tots...jeje

Dolores:
Todo para ti...

Gemma:
La veritat es que queda molt suau...

GEMMA ha dit...

Sandra:
Que guapa que ets...al final m'ho creure!!! jejeje

Isabel:
Benvinguda!!! Quina il.lusió llegir-te per aqui!!! Espero que no sigui l'última vegada...

Cristina:
Cuida't molt...jo també estic "paxuxa"...

Fem un mos ha dit...

Un pastis fantàstic i sense gluten, tot i així que son ben bons
Petons

GEMMA ha dit...

Catieu:
Amb aquest et puc assegurar que no es nota...

Roser:
Per el meu gust, massa nata..

Miquel:
Amb la sogra s'ha de triumfar...jejeje

GEMMA ha dit...

Anna:
La sogra, sempre ben contenta!!!

Maia:
Procuro trobar-hi la part bona...jejeje

Ramón:
La veritat es que va quedar molt bó

Sión:
Et puc assegurar que va quedar boníssim...

La Cuina Violeta ha dit...

Un pastís d'allò més. Jo començaria a menjar i no pararia.
Nani

La cuina de la Isabel ha dit...

Quina super experta en fer pastissos sense gluten...
Aquest es tant perfecte, que costa creure que no sigui de pastisseria.jejejeje.
Feicitats per la sogra i per la cuinera.
Petonets

ANNAFS ha dit...

Es preciós i sembla molt bo. Una gran ajuda pels que no poden menjar gluten.