dilluns, 3 de juny del 2013

PASTIS MOUSSE DE NUTELLA

Aquest es un pastis que vaig veure fa temps al bloc La cuina de casa i he fet un munt de vegades. (Gemma, mira si fa temps que et segueixo...jeje) Jo he fet algun canvi però es pràcticament igual.
No penso mai en penjar la recepta però les companyes del curs de cuina del Casal fa dies que em demanen la recepta i ara es el moment de fer-ho.
Queda un pastis que tot i que te molt de gust de xocolata no es gent empallegós. Es molt suau al paladar i, normalment, agrada a tothom…

Anem al tema.


Ingredients:
Per la base:
-3 ous.
-100grs. de sucre.
-100 grs. de farina (en el meu cas, sense gluten).
-100 ml. de batut de xocolata (cacaolat).
Per la mousse:
-400 ml. de nata líquida..
-100 ml. de batut de xocolata (cacaolat).
-2 clares d’ou.
-200 grs. De Nutella.
-4 fulles de gelatina.
Per la cobertura:
-100 grs. De xocolata de cobertura.
-90 ml. de nata líquida.
-12 grs. De glucosa.
-Crocant d’ametlla i boletes de xocolata. (per decorar)
Per fer la planxa de braç de gitano, batre els ous amb el sucre fins que faci relleu. Afegir la farina i remenar amb un batedor de ma, en conte que no s’abaixi. Posar la barreja al fons d’un motlle que es pugui desemmotllar.
Posarem un paper vegetal al fons.
Al forn 10 min. a 180º.
Deixem refredar una mica i mullem amb el batut de xocolata.
Escalfem la Nutella en un pot. Escalfem el batut de xocolata al microones i desfem la gelatina que tindrem rehidratada amb aigua freda.
Barrejar la gelatina amb la Nutella i deixar refredar una mica.
Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior. Afegir les clares muntades a punt de neu, en comte que no s’abaixin.
Aboquem la preparació a sobre de la base de braç de gitano i deixem quallar a la nevera.
Quan estigui quallat preparem la cobertura.
Escalfem la nata i la glucosa al foc, que quasi bulli.
Remenem be i afegim la xocolata a trossets i remenem fins que es dissolgui be i no quedin grumolls.
Deixem refredar una mica i ho aboquem sobre la mousse.
Refredem a la nevera i ja ho podem decorar com mes ens agradi.
Jo he fet servir crocant i unes boletes de cereals recobertes de xocolata que venen al Mercadona i que son sense gluten!
Apa noies, ja teniu feina que fer…!!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!





27 comentaris:

Gemma ha dit...

mmm... ara fa molt temps que no el faig, queda boníssim, oi?
A tu t'ha quedat perfecte! ;)

Tapa't de tapes ha dit...

Sembla deliciós!!

Miquel ha dit...

la fuente es de las mejores y con éxito asegurado,te ha quedado de lujo total
Peto

Catieu ha dit...

Uhmmmm!!!! Quina presetnaicó més bonica. I si té molt gust de xocolata i no és empellagós, que més vols. Directa a pendents!!!
Petonets bonica

Cristina ha dit...

Doncs, sí...que fa temps que la seguim...Jo el tinc a "pendentis". me l´han demanat per encàrrec...Si té el teu aspecte ja em donaré per satisfeta. A priori sembla empalagós, però..

Pumuky ha dit...

Uf, ara m'obligues a posar aquest pastís a la llista de pendents, jeje!!

Una pinta boníssima que fa!

Petons!

La Cuina Violeta ha dit...

Fer una recepta de la Gemma és tenir l'èxit assegurat.
Nani

Marisa ha dit...

A casa som fans de totes les postres amb xocolata així que aquest pastís ens agradarà segur!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Fot una pintorra impressionant! a saps que quan necessitis algú per provar coses em tens a dues passes jajaja
Petons
Sandra

Ramon Juanola ha dit...

Quin goig que fa aquest pastís es de pastisseria.

Neus Garcia ha dit...

Uix jo aquest no le fet encara amb el que a mi m'agrada la nutella!! Sóc adicta!! T'ha quedat preciós i segur que boníssim!! No puc trigar a fer-lo!!

Sílvia A. ha dit...

mmmmmm quina cosa més bona!!!!

trifasic de baileys ha dit...

és que la gemma és el crack dels postres!!! un dels meus primers blocs va ser el seu!! quina bona pinta! ha de ser un vici! petons

trifasic de baileys ha dit...

és que la gemma és el crack dels postres!!! un dels meus primers blocs va ser el seu!! quina bona pinta! ha de ser un vici! petons

Judith ha dit...

t'ha quedat genial gemma! quina bona pinta. Petonets

ISABEL ha dit...

Em vols fer les dents llargues!!!!
Xoco, xoco plus, plus, plus......
Je,je,je.....
Un pastís deliciós.
Aquesta l'apunto.
Petons guapa

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada com t'ha quedat.
Es una temptació massa gran, em puc imaginar el sabor hi tot.
Petons.

QUIMA ha dit...

A casa meva aquest pastís triunfa segur.
petons

miriam ha dit...

Tienes un regalito en mi cocina,pasate cuando puedas!!:-)
Besines

Ricard Sampere ha dit...

Malament per sexiste l'Apa noies final.. :).

Eisss... que no tinc manies, però és per demostrar que em llegeixo les receptes... ;)

GEMMA ha dit...

Gemma:
A casa sempre triomfa!!!

Marina:
ES deliciós!!!

Miquel:
Millor referent, impossible!!

Catieu:
Molt recomenable!!

Cristina:
Sense por, que no es empalagós!!!

GEMMA ha dit...

Victor:
Dons ja saps que has de fer!!

Nani:
I tant que si...

Marisa:
I tant que us agradara...

Sandra:
Crec que li agradara mes al Xavi...per la xocolata,no?

Ramón:
Dons no es de pastisseria...jeje

GEMMA ha dit...

Neus:
Si t'agrada la Nutella, no pots deixar de fer-lo.

Silvia:
Si que es una cosa bona,si...

Roser:
De vici, vici...jeje

Judith:
Gracies guapa...

Isabel:
Dents llargues?? jajaja

GEMMA ha dit...

Anna:
Es mes del que et pots imaginar..jeje

Quima:
A casa meva també!!!

Miriam:
Gracias, ahora me paso...

Ricard:
Sexista jo???..JAJAJA...

Cinta ha dit...

uff quina llepolia!!! M'apunto la recepta, a casa segur que triomfa... petons!

Anònim ha dit...

Perdona la meva ignorancia... glucosa??? Es pot posar sucre????
FA una pinta..... espectacular!!!!

GEMMA ha dit...

Anonim: (no se com et dius...)
La glucosa ja la venen feta i es per evitar que el xocolata es trenqui quan el tallem...