dilluns, 9 de setembre del 2013

SUQUET DE RAP I ESCAMARLANS

Sembla que anem tornant a la rutina.
Que no hagi publicat no vol dir que encara estigui de vacances,eh…!!!!
Vacances, vacances en vaig fer al juliol però si que es cert que he estat una mica desconnectada tant del bloc com de tecnologia en general.
He aprofitat per descansar i, encara que he cuinat, ha estat un estiu molt tranquil. (per mogut, el de l’any passat ja ho va ser prou).
Un dels plats que he cuinat i ha tingut molt d'èxit es aquest suquet de rap i escamarlans que vaig fer dies enrere.
No havia cuinat mai un suquet de peix i seguint les pautes del llibre de la Montserrat Segui (Cuinar es fàcil) he adaptat el plat als ingredients que tenia i va quedar molt bò !!!!
Anem al tema.



Ingredients: (per 6 persones)
-1 Kg. De rap a talls.
-12  escamarlans.
-2 calamars.
-300 grs. De tomàquet madur.
-1 ceba.
-1/2 got de vermut blanc.
-6 patates.
Per el fumet:
-1 ceba.
-1 tomàquet.
-1 pastanaga.
-Peix de roca i/o espines d’algun peix (bruixa, el cap de rap…)
Per la picada:
-2 grans d’all.
-Julivert
-30 gr. entre ametlles i avellanes.
Primer de tot farem el fumet. Posarem una olla al foc amb tot el peix de roca o les espines, el tomàquet, la ceba i la pastanaga. Ho deixem bullir 30 min. com a molt. Anirem traient l’escuma que es va fent a sobre.
En una cassola (si pot ser de terra, millor) fregim els escamarlans, enfarinats, i els reservem.
En el mateix oli posem la ceba  trinxada ben petita i el tomàquet ratllat.
Ho deixem coure una mica i afegim la picada d’all, julivert i ametlles.
Afegim el fumet.
A continuació afegim els calamars tallats a trossos i deixar coure 10 minuts.
Desprès posarem les patates tallades a trossos mal tallats. Deixem 10 minuts a foc fort.
Passat el temps, posem el rap i els escamarlans i deixem coure a foc mitja, 10 minuts mes.
Uns minuts abans de acabar afegim el vermut i quan faci el temps i les patates estiguin cuites, apaguem el foc i que reposi.
Jo el vaig fer a primera hora del mati i al migdia tant sols el vaig escalfar i….a gaudir!!!!
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!





11 comentaris:

Eva ha dit...

Aquesta Montserrat Seguí és una crack i tu no t'has quedat gens endarrera! quina pinta aquest suquet, per sucar-hi pa fins a acabar-lo!

lolines ha dit...

has preparat una sopa exquisida et mereixes un -10 -

Lídia ha dit...

m'agraden molt aquests guisats-....

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ja tornem a la rutina, la teva manera de tornar es per la porta gran, amb un suquet molt gustós. Un bon plat per gaudir d'un dinar familiar.
Petons.

Gemma ha dit...

Benvinguda de nou!
ostres, aquest suquet té una pinta sensacional, d'aquells de sucar-hi una barra de pa sencera!
La Montserrat Seguí no falla mai ;)

Pumuky ha dit...

De tant en tant no va gens malament fer vacances del bloc, encara que de la vida diària no se'n faci, i pel que veig, la desconnexió t'ha anat de meravella, perquè aquest suquet per iniciar la temporada és espectacular!

Petons, i benvinguda!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -Caprofiti- Aquest suquet de rap amb escamarlans, és un molt bon plat per començar la nova temporada gastronómica i també per a fer un bon dinar.
Com diu la Gemma, (la cuina de casa) la Montserrat Seguí, és un molt bon referent per a moltes persones que hem aprés a cuinar amb ella.
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

Ricard Sampere ha dit...

Hola... I benvinguda de nou..:)

Els suquets de peix m'agraden molt, però pocs he fet a la meva vida.
El darrer ja deu fer més de dos anys i va ser un suquet d'escòrpora, un dia que vaig trobar-ne a Cambrils.
I va quedar molt bo... I aquest teu també es veu temptador.

Petons,

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Bentornada! Ja t'enyorava, eh? Fem una cosa... vens a sopar un dilluns i tu em fas un siquet? jejeje
Petonets
Sandra

Trini Altea ha dit...

Gemma que rico.... Un plato de estos pone a uno bueno.

trifasic de baileys ha dit...

en vaig fer diumenge passat!! que bo que es....sobretot per sucar-hi pa!!! petons