dimarts, 25 de març del 2014

POLLASTRE AMB VERDURES


Aquest es un dels plats que recordo que ens feia la meva tieta, quan anàvem a casa seva a dinar.
Com alguns sabeu a mi les verdures no m’entusiasmen, però haig de reconèixer que fetes així, les menjo mes a gust.
Com està molta estona al foc, el pollastre queda molt tendre i es un plat molt sa, apte per fer dieta, si no i suques pa, es clar…jaja.
Anem al tema.

Ingredients:
-1 pollastre tallat a octaus
-Pastanaga.
-Carabassó.
-Mongeta tendre.
-Ceba.
-Tomàquet.
-Patata.
-Qualsevol altre verdura que hi vulgueu posar...
-Oli i sal.

Traiem la pell del pollastre. El passem per la cassola i quan agafa color el salem.
Tallem  les verdures a daus i les afegim totes de cop. Les deixem a foc mig, donant unes voltes i quan agafen color baixem el foc al mínim. Tapem la cassola  i ho deixem coure una hora.
No cal afegir cap tipus de líquid, ja que es cou amb la propia aigua que deixen les verdures…


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

diumenge, 16 de març del 2014

TALLER DE CÒCTELS A LA "CASA BACARDÍ"


Avui no us porto una recepta, si no una recomanació molt interessant.
Un dels regals que em varen fer els passats Nadals va ser fer un taller de còctels.
I per fi va arribar el dia !
Feia temps que en tenia ganes i aquest que es fa a la Casa Bacardi, a Sitges, es molt recomanable.
Al arribar ens va rebre en Xavi i ens va fer una visita molt amena a les instal·lacions.
Ens va explicar que la marca Bacardí la va fundar en Facundo Bacardí al 1862 i encara segueix sent una empresa totalment familiar…
També ens va explicar com es fabrica el rom i ens varen ensenyar els diferents productes que pertanyen al grup Bacardí Martini i que mes tard varem fer servir per fer els còctels…
Ens va explicar moltes mes coses però, per saber-ne mes, tindreu que fer el taller…jejeje
Acabada la visita , varem pasar a la cocteleria.
Allà, l’Alejandro, ens va fer una classe magistral de com preparar un munt de còctels.

Mojito...!!!!
 
L'evolució del vampir...
 


La destil.ladora

Melassa de canya de sucre

La cocteleria !


En varem preparar amb rom Bacardí (Mojito, Daikiri, Cubalibre i Pinya colada)

De ginebra Bombay Sapphire ( Dry-martini, Gin tònic i un Tom Collins, que a mi es el que mes em va agradar…jeje)
Amb Vodka Greey Goose ( Cosmopolitan, White Russian cocktel)
I amb Wisky Dewar’s (Manhatan i un Wisky sour)

Com podeu imaginar va ser una tarda moooolt aprofitada. A mes, desprès de cada tanda de còctels en teníem que preparar un nosaltres…..i ens el podíem prendre, o no!...jejeje
El taller esta avalat per el prestigiós Javier de las Muelas i us puc assegurar que es molt recomanable i tot el personal que ens varen atendre son encantadors.
Des de aquí vull donar les gràcies a tot l’equip de Casa Bacardí per fer-nos pasar una tarda tant fantàstica !!

Quan vagi posant en pràctica tot el que vaig aprendre, ja aniré publicant receptes...

Espero que us agradi i…..Caprofiti!!!!!

 

 

 

diumenge, 2 de març del 2014

CASSOLETA DE CALAMARS I GAMBES


Avui una recepta totalment improvisada.

Estic fent neteja de congelador. Jo no se si us passa però al meu congelador es van acumulant dos trossets d’una cosa....dos trossets d’una altre....
Que per què em passa? Dons molt fàcil. Jo compro, congelo a racions i desprès resultaque  un dia som 5 a dinar, un altre dia 2, un altre dia 4…
En fi, que quan em vull adonar , a fer cuina d’aprofitament…jejeje
I això es el que vaig fer …però el resultat va ser fantàstic !!
Anem al tema.

Ingredients: (per dos)
-6 calamars mitjans.
-8  gambes (senceres).
-1 ceba.
-1 porro.
-1 all.
-2 tomàquets pera.
-100 ml. de vi blanc.
Netegem els calamars. Els hi donem la volta per que quedin ben nets.
Els tallem a rodanxes gruixudes. També tallem les ales i les potes. Salem i reservem.
Piquem l’all, la ceba i el porro.
En una cassola saltegem les gambes i reservem. Posar  la ceba a la mateixa cassola i quan esta una mica daurada, afegim l’all i el porro. Deixem estofar.
Afegim el vi blanc i deixem reduir.
Afegim el tomàquet ratllat i deixem coure uns 10 min.
Separem els caps de les gambes i reservem les cues. Afegim els caps al sofregit i una mica d’aigua. Coure 5 min. mes.
Passat el temps de cocció, colem amb un colador xinès. Reservem la salsa.
Enfarinem una mica les anelles de calamar i els hi donem una mica de color. Afegim la salsa que em passat per el xinès.
Incorporem les cues de gamba i ho deixem coure tot junt uns minuts, a foc lent.
Com veieu jo l’he servit en unes cassoletes però desprès vaig recordar que tenia aquestes llaunes per presentar i, els que varen sobrar, l’endemà els vaig presentar així.



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!