dilluns, 30 de novembre de 2015

FLAM DE LLET CONDENSADA (el de la Pepi)

Ja tenia preparada una altre recepta per avui, però per “clamor popular” publico la del flam mes fàcil de fer que us podeu imaginar!!
Lo del títol es perquè va ser la meva amiga i companya de classe, la Pepi, la que un dia em va comentar aquesta recepta i s’ha convertit en un clàssic a casa.
Es molt fàcil de fer i segur que mes d’un o una ja l’heu fet. Però per mi va ser tot un descobriment i sempre es èxit segur!!
Anem al tema.

Ingredients:
-4 ous.
-1/2 l de llet.
-1 pot petit de llet condensada.
-Sucre.(per fer el caramel)
Primer fem el caramel. En un cassò posem el sucre amb unes gotes d’aigua al foc, fins que agafi color. Si ho voleu fer mes fàcil, feu servir caramel líquid del que venen fet. Però fer-ne a casa es un moment i sempre queda millor.
Quan està al punt, posar-lo al fons d’un motlle.
En un bol batre els ous. Afegir la llet i la llet condensada i remenar be. Posar-ho tot al motlle. Es cou al bany maria a 150º durant 1 hora.
Per fer el bany maria posem una safata mes gran que el motlle i l’omplim d’aigua freda. Es controla que no bulli mai l’aigua. Si fos el cas, afegim un got d’aigua freda.
Quan esta cuit, el deixem refredar i a la nevera. Per servir l’aboquem a una safata i el decorem com mes ens agradi. Amb nata queda molt bona combinació.

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

 

dimecres, 18 de novembre de 2015

CONSERVA DE TONYINA EN OLI


Quan el germà d’una molt bona amiga em va regalar, recent pescada, una tonyina de 2 kilos, el primer que vaig pensar es a fer-la en conserva amb oli.
No n’havia fet mai i aquesta era la oportunitat!
La recepta la tenia de la Conxita del Casal i sabia segur que seria un èxit!
Ja fa dos mesos que la tinc guardada al rebost i aviat serà el moment de provar-la. Espero que els hi agradi molt, als de casa!!!
Anem al tema.

Ingredients:
-1 tonyina de 2 o 3 kg.
-100 grs. de sal per cada kg de peix net.
-1 fulla de llorer.
-Oli d’oliva.
-Pots de vidre esterilitzats.
Netejar d’espines i tallar en dos trossos la tonyina. En una olla posar la tonyina amb la sal i la fulla de llorer. Coure 30 min., des de que arrenqui el bull.
Refredar i deixar a la nevera 24 hores.
Un cop estigui reposat, separa el peix a lloms polits, sense pell. Omplim els pots, apretar be i omplir amb oli. Tapar els pots i coure a bany maria, 25 min.
Deixar refredar una mica els pots i després retirar-los i deixar que es refredin.
Guardar en un lloc fosc i fresc uns 2 mesos.
Properament, alguna recepta amb aquesta tonyina...

Espero que us agradi i…..Caprofiti!!!!!

dimarts, 3 de novembre de 2015

CREMA DE CARBASSA


La meva relació amb les verdures es francament especial. Els que em coneixeu sabeu que no ens portem massa be!
I la carbassa era una de les que no era “sant de la meva devoció”, precisament. I no em pregunteu perquè, no en tinc ni idea. La qüestió es que desprès de que a les classes del Casal, la Conxita comentes aquesta recepta, vaig pensar : la faig i a veure que passa.
I el que a passat es que m’ha encantat!! Deu ser que em faig gran...jeje
Aprofitant que es temps de carbasses, en faig cada setmana.
Anem al tema.


Ingredients:
-1 carbassa.
-1 porro (la part blanca)
-1 ceba.
-1 patata.
-Caldo de verdures.
En una cassola fonda, amb una mica d’oli, estofem la ceba i el porro, tallat a trossets petits.
Afegim la carbassa tallada a trossos. Li donem dues voltes perquè s’integri be amb la ceba i el porro.
Afegim la patata també tallada a trossets i ho cobrim tot amb el caldo de verdures. Sal i pebre, al gust i ho deixem bullir a foc lent uns 25-30 min. o fins que veiem que la carbassa esta tova.
Ho deixem refredar una mica i ho triturem be. Si es tritura molt no cal ni colar-ho.