dissabte, 20 de febrer del 2016

PASTIS DE BACALLÀ

Avui es dia 20 i aquest mes, la proposta que ens fa la Mercè per Del blog al plat, es visitar el bloc de la cuina de la Isabel.
Que puc dir de la Isabel??. Els que tenim la sort de conèixer-la sabem que es una persona encantadora, molt propera i sempre disposada a donar un cop de ma, quan el necessites.
Es veritat que últimament ens veiem poc, però sempre tenim unes paraules a punt per dir-nos en tot moment.
El que tenia clar es que en faria una recepta de les moltes que te fetes al
microones. Domina el tema a la perfecció!!
I aquest pastís de bacallà em va agradar moltíssim. I a mes, fàcil i ràpid de fer.Tant sols he canviat la presentació. La vaig fer en versió individual.
Anem al tema.


Ingredients:
-300 grs. de bacallà esqueixat i dessalat.
-300 grs. de patates.
-3 ous.
-1 grill d’all.
-100 ml. de caldo de bullir patates.
-100 ml. de llet.
-Sal i pebre.
-Julivert picat.
-Oli.
-1 llauna de pebrots de piquillo i nata líquida.
En un recipient apte per anar al microones posem les patates pelades i tallades amb un got d’aigua. Coure 3 min al 100% de potencia. Després afegim el bacallà i un bon raig d’oli. Coure 1’30 min mes. Deixar escórrer i refredar. Reservar l’aigua de la cocció.
Batre els ous i posar les patates i el bacallà, l’all picat i una mica de julivert. Passar per la batedora i afegir 200 ml. entre caldo de la cocció i llet. Rectificar de sal i pebre.
Col-locar en un motlle que sigui apte per el microones 7 min. al màxim i comprovar. Deixar reposar i desemmotllar tebi.
Per servir, fem una salsa amb dos o tres pebrots i una mica de nata líquida. Passat per la batedora i rectificada de sal.
Esta igual de bo tebi que fred.
La Isabel diu que podem fer una beixamel, cobrir i gratinar. Jo no he fet però segur que també esta boníssim!




Espero que us agradi  i…..Caprofiti !!!!

19 comentaris:

Mjsalla ha dit...

M'agrada molt el bacallà i aquest està molt bó. Felicitats Gemma!!!!!

MaryLou ha dit...

T'ha quedat maquíssim així individual!!! és un pastís ben bo!!
Petonets

No tot són postres ha dit...

Aquesta recepta és es-pec-ta-cu-lar!!!!!!
Has fet una tria magnífica!!!
Ptnts
Glòria

Miquel ha dit...

Un buen pastel salado y que sin duda alguna me gusta.Muy buena elección
petons

Cristina ha dit...

Ualaaa!!! ES desfà ala boca!!

Mercè ha dit...

Fantastica recepta Gemma! Prenc nota tb de la presentacio. M encanta. Gracies!

Mercè ha dit...

Fantastica recepta Gemma! Prenc nota tb de la presentacio. M encanta. Gracies!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Uuuauaauu!! M'agrada molt aquest pastís! M'ho apunto! Jo també he triat un pastís salat! Aquest teu no tardaré gaire en fer-lo.
Petons i bona setmana, Gemma!
Olga

La cuina de la Isabel ha dit...


Moltes gràcies Gemma per participar i per les teves paraules.
Es poden fer, tantes receptes amb bacallà !!!!!!!!
Per dir-te, totes les que ja sabem: amb samfaina, pil pil, amb fruits secs, brandada, amb mussolina, esqueixat.......... totes molts bones, fins i tot una truita amb alls tendres, bacallà i pa amb tomàquet, fa veure el cel.
Una bona idea fer els pastís individual, en fa contenta, el que t'agrades.
Una forta abraçada
Isabel

GEMMA ha dit...

Mª Jose:
Gràcies per la felicitació!!

GEMMA ha dit...

Marylou:
Si que queden xulos!! Gracies per el comentari

GEMMA ha dit...

M. Glòria:
Gràcies per el comentari!!!

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que queda molt bo,si!

GEMMA ha dit...

Cristina:
Queda una textura com una mousse...

GEMMA ha dit...

Mercè:
Gràcies per el comentari. Queda be així presentat,oi?

GEMMA ha dit...

Olga:
Gràcies per el comentari. Ja he vist el teu també!!

GEMMA ha dit...

Isabel:
No et mereixes menys!
I es veritat que el bacallà esta bo de qualsevol manera....si t'agrada clar, com es el meu cas...jeje

Teresa ha dit...

Jo també me l'emporto ! ha de ser molt bo! petó

GEMMA ha dit...

Teresa:
Ja veuràs que es molt fàcil de fer i queda molt bo!