dissabte, 19 de març de 2016

TARTALETES DE CREMA CATALANA

Avui es Sant Josep. Es el primer any que el pare no hi es i es fa una mica extrany tot plegat. També haig de dir que es una entrada programada ja que soc fora i no podía publicar avui mateix…
Dema es dia 20 i toca convocatoria del Blog al plat que organitza la Mercè del blog Destapantcassoles i el blog d’aquest mes es Com a casa …res.
El blog de la Tesera m’agrada perquè esta ple de receptes senzilles i casolanes. Un bloc que reflexa com es ella, propera i que sempre te una paraula afable per dir.
Dons per participar amb una recepta de la Teresa i com es Sant Josep, aprofito i torno a publicar la crema catalana o de Sant Josep.
A casa els hi agrada presentada en una tartaleta de pasta brisa i així la faig.
Anem al tema.


Ingredients:
-Una làmina de pasta brisa del Lidl.
-1/2  l. de llet.
-4 rovells d’ou.
-125 grs. De sucre.
-25 grs. De Maizena.
-Una branca de canyella.
-Pell de llimona ( sense la part blanca).
-Una mica d vainilla en pols.
Primer de tot fem les tartaletes. Tallem uns cercles a la mida dels motlles.
Les coem al forn, en buit, amb uns cigrons a sobre perquè no s’inflin.
Les deixem refredar.
Per fer la crema :
Posem la llet al foc junt amb la canyella, la pell de llimona i la vainilla en pols.
En un altre  pot posem els rovells d’ou junt amb el sucre. Remenem amb una cullera de fusta fins que blanquegi. Afegim la Maizena. Remenar.
Quan la llet arrenca el bull la incorporem a la barreja d’ous. Primer una mica de llet, amb l’ajut d’un colador i remenant amb un batedor de mà. Remenem bé i després ja incorporem el resta de llet, també passant-la per el colador.
Tornem a posar el pot al foc i remenem fins que agafi la textura que desitgem.
Quan ha refredat una mica omplim les tartaletes i quan està la crema freda del tot,posem sucre a sobre i cremem amb una pala.
Podem servir acompanyada de melindros o, com he fet jo,d’uns carquinyolis.

DEL BLOG AL PLAT MARÇ 2016


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

20 comentaris:

Teresa Graell ha dit...

Hola Gemma! Això si que té mèrit!! Tot i estan de viatge participes al del blog al plat!! Encantada que hagis remenat a comacasa res. Jo no he celebrat mai el dia del pare, mare... però et sóc sincera, des que nso els tinc aquest dia encara el trobo més a faltar...bé, passa-ho molt requetebé!! Moltes gràcies per a participar! Petó

M Glòria ha dit...

Una manera diferent de presentar la crema Gemma.
Jo tb la he hagut de programar...estic passant uns dies en zona sense wifi.
Sort que les noves tecnologies estan de part nostra.
Bones vacances
Ptnts
Glòria

Mj Salla ha dit...

I tant que m'agrada!!! i molt! A les MJ ens agrada la crema i més si son aquestes. Petons.

Joaquina ha dit...

Amb senzills ingredients has aconseguit unes postres magnífiques. Molt bona tria. Petons,

GEMMA ha dit...

Hola Teresa. Jo mes que el dia del pare, el meu es deia Josep i a casa sempre era festa grossa. Recorda que abans era festiu!!

GEMMA ha dit...

Si que van be ,si, les noves tecnologies...jaja

GEMMA ha dit...

Ostras M.Jose. es veritat que era tambe el teu sant!!
Sempre em pasa que felicito als Joseps pero a les femenines no hi penso mai!!....jaja

Anna Pigarda ha dit...

M'agrada molt la teva presentació; a més m'agrada molt la massa brisa o la quebrada...aquell punt de mantega és deliciós! Gaudeix molt d'aquests dies de vacances i recorda sempre els bons moments!! Un petonet ben fort!

GEMMA ha dit...

Gracies Joaquina. Es ben cert que la crema es dels postres d'ingrediens senzills que qieda mes bona!!

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
GEMMA ha dit...

Gracies Anna!.
A mi tambe m'agrada molt la pasta brisa!!

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ISABEL ha dit...

Una recepta molt adient per el dia de San Josep.
Fantàstica presentació.
Una forta abraçada Gemma.
Isabel

GEMMA ha dit...

Gracies Isabel. Una abraçada per tu tambe!!

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
mercè ha dit...

Una presentació espectacular!, i una recepta molt ben triada!

Marta Jubert ha dit...

Gemma, molt bona!aprofitant sant josep i el repte!!! Amb pasta de full ha de quedar rebona!Ptnts

GEMMA ha dit...

Mercè:
Gràcies guapa. Ja et vaig dir que tot i estar fora intentaria participar!!

GEMMA ha dit...

Marta:
Amb aquestes tartaletes queda boníssima, la crema!

Dolors Besalu ha dit...

La crema catalana és boníssima! I m'agrada molt aquesta presentació! És una idea molt bona per menjar-la a mossegades i no necessitar ni cullera, oi? :)
Petons