dilluns, 18 de maig del 2020

PASTIS DE MELMELADA DE MADUIXES

Tornem a publicar en dilluns...

Ara que están les maduixes en temporada aprofitarem per fer aquest pastis que es molt fácil de fer i queda molt bo. Porta molt pocs ingredients. En aquest cas el farem amb una masa de full preparada, sense gluten, però si voleu, podeu preparar una masa brisa feta a casa i encara millorara el resultat. En teniu la recepta aquí.
Anem al tema.


1 masa de pasta de full, sense gluten.
600 grs de maduixes.
250 grs de sucre.
El suc de ½ llimona.
1 c/s de “maicena”.
50 ml d’aigua.

Per el glasejat:
3 c/s de la melmelada de maduixes que hem fet.
1 C/s de cointreau.

Posem la masa de full en un motlle que es pugui desmotllar. Omplim amb cigrons cruz i enfornem a 200º uns 10 min. Retirem els cigrons i la tornem a posar al forn 10 min mes per que agafi color. Reservar.
Per preparar el farcit netejem les maduixes i les partim en 4 parts. En reservem unes quantes per posar-les al fons i a sobre del pastís.
La resta les posem en un cassò amb el sucre, el suc de llimona i la “maicena”.
Posem el cassò al foc i quan arrenqui el bull les triturem. Tornem a posar al foc molt baix, uns 5 min. Reservar.
Quan tenim la melmelada atemperada disposem unes quantes maduixes al fons de la masa. Omplim amb la melmelada, que quedi ben escampada per tota la masa. A sobre posem unes quantes maduixes mes.
Ara es el momento de barrejar la melmelada que teniem reservada junt amb el Cointreau, remenem i pintem tot el pastis amb aquesta barreja.
Deixem a la nevera unes hores i ja podem decorar al gust.
Jo tenia una mica de nata i uns nabius.
Però us puc asegurar que sense cap decoració també queda espectacular.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!