dimarts, 25 d’octubre del 2011

MELMELADA DE FIGUES

No havia fet mai melmelada de figues, però  el primer dia de curs de cuina, al Casal, em va tocar portar els ingredients per una recepta que en necessitava.
Vaig pensar que era la ocasió perfecte per fer-ne. No n’havia  fet mai perquè no hem cridava l’atenció però, la veritat,  em va agradar.
La recepta del plat de la classe de cuina ja el faré un altre dia.
Avui us porto la recepta de la melmelada de figues.
Ja se que n’hi ha moltes de publicades, però  com jo no la tinc al bloc, aprofito per fer-ho.
Es una preparació clàssica, sense cap espècia, però  no per això menys bona. La he trobat amb un gust suau i al punt just de dolçor.
Anem al tema.

Ingredients:
-1 kg. de figues.
-0,600 gr. de sucre.
-Una mica de suc de llimona.

Netegem, amb aigua, les figues i sense pelar-les, les tallem en quatre trossos, traient-ne  el tronc. Si alguna te la pell malament, la tallem, si no, amb pell i tot.
Les deixem en maceració junt amb el sucre i el suc de llimona, durant un parell d’hores.
Passat el temps de repòs, posem al foc i ho deixem coure, a foc lent, durant uns 25 min.
Passat aquest temps triturem amb el minipimer, i posem en pots, que tancarem ràpidament i els posem boca avall fins que es refredin. Això es fa perquè  facin el buit.
Com podeu veure, es molt senzilla de fer i dona molt bon resultat.
Aniré publicant diferents receptes en les que he utilitzat aquesta melmelada.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

19 comentaris:

Gemma ha dit...

Una bona manera de gaudir de les figues tot l'any... sobretot tenint en compte que la temporada de figues es tan curta. T'ha quedat amb un color precios!

Helena ha dit...

És la meva melmelada preferida, en menjaria tot l'any, però llàstima que cada cop en tregui 3 potets només. Per ser el primer t'ha quedat ben llaminera!

trifasic de baileys ha dit...

La trobo deliciosa, tot i que no se si l'he vist mai als supermercats!! aquest any en volia fer però al final m'ha fet mandra, una llàstima! a veure si l'any que vé...petons

Judith ha dit...

quina bona pinta! el color és preciós! petonets

Anònim ha dit...

La meva melmelada preferida... i encara no l'he feta mai! Hauré de picar perquè me'n baixis un potet! jejeje
Petonets
Sandra

Cristina ha dit...

Aquesta és la que em falta provar. T´ha quedat un color preciós. Fins demà.

Miquel ha dit...

muy buena te ha quedado y con un color que enamora,ala ya tienes para una temporada
petons

Fem un mos ha dit...

Que bones que estan les melmelades casolanes, no tenen rés a veure amb les industrials
Petons

GEMMA ha dit...

Gemma:
La veritat, guardo els pots com un tresor.

Acabatdefer:
Jo ja n'he fet dues vegades, perque " se me la llevan de las manos..."jajaja

Roser:
No costa gens de fer, anima't.

Judith:
Dons el sabor encara mes....

GEMMA ha dit...

Sandra:
Si no espaviles... no en quedarà.

Cristina:
Espavila que encara en queden de figues...

Miquel:
No creguis que duren masa, no.

Siòn:
Certament,res a veure amb les industrials...

Miss Sort ha dit...

M'encanten les melmelades però no n'he fet mai! M'has donat l'excusa perfecta per començar...Ja t'explicaré com em surt! mmm té una pinta...!

ISABEL ha dit...

Ultimament i fet moltes melmelades, de cirera, de tomàquet, d'alberginia, de carbassó....
Em faltaba aquesta, encara que nomès pugui fer dos potets (per l'espai)em farà ilussiò tastarla.
Petons

Kui_Netes ha dit...

Hola,
Quina bona pinta fa.
El color és espectacular i imagino que el sabor encara més.
Salutacions :)

GEMMA ha dit...

Miss Sort:
A veure si es veritat que t'animés.

Isabel:
Amb 1 kg. de figues, en surten 4 pots. A treballar!.

Kui-netes:
Si,si. Bon color i millor sabor.

josep ha dit...

Tot i no ser massa amic de les melmelades, haig de reconèixer que aquesta te un pinta fenomenal i segur que un gust millor.
Una abraçada

Anna ha dit...

Que bona, i quin color que t´ha quedat!
Petons

Tere ha dit...

Que rica¡¡ este año no he hecho pero es una maravilla tener a mano mermelada de higos casera , me gustó mucho. El color es precioso¡ Un fuerte abrazo, Teresa

Ricard Sampere ha dit...

M'encanta per acompanyar formatges o mató tipus Recuit de la Fonteta.

Però ara per ara, la compro feta... :(.

Salut!

lolines ha dit...

bonísima