No havia fet mai melmelada de figues, però el primer dia de curs de cuina, al Casal, em va tocar portar els ingredients per una recepta que en necessitava.
Vaig pensar que era la ocasió perfecte per fer-ne. No n’havia fet mai perquè no hem cridava l’atenció però, la veritat, em va agradar.
La recepta del plat de la classe de cuina ja el faré un altre dia.
Avui us porto la recepta de la melmelada de figues.
Ja se que n’hi ha moltes de publicades, però com jo no la tinc al bloc, aprofito per fer-ho.
Es una preparació clàssica, sense cap espècia, però no per això menys bona. La he trobat amb un gust suau i al punt just de dolçor.
Anem al tema.
Ingredients:
-1 kg. de figues.
-0,600 gr. de sucre.
-Una mica de suc de llimona.
Netegem, amb aigua, les figues i sense pelar-les, les tallem en quatre trossos, traient-ne el tronc. Si alguna te la pell malament, la tallem, si no, amb pell i tot.
Les deixem en maceració junt amb el sucre i el suc de llimona, durant un parell d’hores.
Passat el temps de repòs, posem al foc i ho deixem coure, a foc lent, durant uns 25 min.
Passat aquest temps triturem amb el minipimer, i posem en pots, que tancarem ràpidament i els posem boca avall fins que es refredin. Això es fa perquè facin el buit.
Com podeu veure, es molt senzilla de fer i dona molt bon resultat.
Aniré publicant diferents receptes en les que he utilitzat aquesta melmelada.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
19 comentaris:
Una bona manera de gaudir de les figues tot l'any... sobretot tenint en compte que la temporada de figues es tan curta. T'ha quedat amb un color precios!
És la meva melmelada preferida, en menjaria tot l'any, però llàstima que cada cop en tregui 3 potets només. Per ser el primer t'ha quedat ben llaminera!
La trobo deliciosa, tot i que no se si l'he vist mai als supermercats!! aquest any en volia fer però al final m'ha fet mandra, una llàstima! a veure si l'any que vé...petons
quina bona pinta! el color és preciós! petonets
La meva melmelada preferida... i encara no l'he feta mai! Hauré de picar perquè me'n baixis un potet! jejeje
Petonets
Sandra
Aquesta és la que em falta provar. T´ha quedat un color preciós. Fins demà.
muy buena te ha quedado y con un color que enamora,ala ya tienes para una temporada
petons
Que bones que estan les melmelades casolanes, no tenen rés a veure amb les industrials
Petons
Gemma:
La veritat, guardo els pots com un tresor.
Acabatdefer:
Jo ja n'he fet dues vegades, perque " se me la llevan de las manos..."jajaja
Roser:
No costa gens de fer, anima't.
Judith:
Dons el sabor encara mes....
Sandra:
Si no espaviles... no en quedarà.
Cristina:
Espavila que encara en queden de figues...
Miquel:
No creguis que duren masa, no.
Siòn:
Certament,res a veure amb les industrials...
M'encanten les melmelades però no n'he fet mai! M'has donat l'excusa perfecta per començar...Ja t'explicaré com em surt! mmm té una pinta...!
Ultimament i fet moltes melmelades, de cirera, de tomàquet, d'alberginia, de carbassó....
Em faltaba aquesta, encara que nomès pugui fer dos potets (per l'espai)em farà ilussiò tastarla.
Petons
Hola,
Quina bona pinta fa.
El color és espectacular i imagino que el sabor encara més.
Salutacions :)
Miss Sort:
A veure si es veritat que t'animés.
Isabel:
Amb 1 kg. de figues, en surten 4 pots. A treballar!.
Kui-netes:
Si,si. Bon color i millor sabor.
Tot i no ser massa amic de les melmelades, haig de reconèixer que aquesta te un pinta fenomenal i segur que un gust millor.
Una abraçada
Que bona, i quin color que t´ha quedat!
Petons
Que rica¡¡ este año no he hecho pero es una maravilla tener a mano mermelada de higos casera , me gustó mucho. El color es precioso¡ Un fuerte abrazo, Teresa
M'encanta per acompanyar formatges o mató tipus Recuit de la Fonteta.
Però ara per ara, la compro feta... :(.
Salut!
bonísima
Publica un comentari a l'entrada