dilluns, 10 d’octubre del 2011

MOUSSE DE MOJITO.

Després d’una setmana en que, per problemes informàtics, no m’ha estat possible  publicar cap recepta, m’he adonat de com enganxa això del bloc.
Resulta que arribo al nombre de 10000 visites i jo sense poder agrair-ho  a tothom que ho ha fet possible. Gent que visita el bloc sense fer soroll, que després em comenta que què passa que no he publicat res amb tota la setmana. Això es molt d’agrair. Ja se que alguns blocs tenen una pila de visites i de seguidors, però  la meva intenció, quan vaig començar el bloc, només era poder compartir, amb qui ho vulgui, la meva passió per la cuina.
També vull agrair, per descomptat, a tots els que em deixeu els vostres comentaris i als que en sou seguidors, tant públics com anònims.
A tots, moltíssimes gracies.
Be, sembla que el problema està resolt i avui us porto l’altre pastís que vaig fer per l’aniversari dels meus fills, junt amb un berenar de pica-pica que ja us posaré  alguna recepta mes endavant.
Una refrescant i boniiiiiisima mousse de mojito. Així es com la varen definir.
Tot l’estiu que en veig a algun bloc i tenia ganes de fer-ne, però tots eren amb formatge i com ja sabeu, a mi no m’agrada el formatge. Remenant i buscant receptes, he fet una adaptació al nostre gust i el resultat es que ha quedat una mousse suau i amb un gust a mojito que a enamorat a mes d’un.
Tot el jovent de casa en volen per els seus aniversaris, fins i tot, gracies al Facebook, els que no viuen a Barcelona en poden gaudir virtualment ( encara que crec que preferirien  fer-ne una mossegada…)
Haig de dir que la primera vegada que el vaig fer va ser dies enrere, que ens varen convidar a sopar uns bons amics i crec que els hi va agradar molt. Per cert, la Neus ens va fer un  plat de llom fantàstic que un dia d’aquets us ensenyaré.
Anem al tema.




Ingredients :
Per la base :
-Un paquet de galetes de “bocaditos de limón” de la marca Cuétara. Jo ho faig amb galetes sense gluten i afegeixo aroma de llimona
-70 gr. de mantega fosa.

Per la mousse:
-2ous.
-3 cull. Soperes de sucre morè.
-3 cull. De sucre blanc.
-300 gr. de nata líquida per muntar.
-6 fulls de gelatina.
-120 cl. De suc de llima.
-La pell d’una llimona, ratllada.
-40 ml. De ron blanc ( jo, Ron Bacardí).
-2 fulles de Menta o « hierbabuena »

Cobertura :
-1 sobre de gelatina de llimona.
-350 ml. d'aigua.
-150 ml. De ron Bacardí.
- 8 fulles de menta o “hierbabuena”.
- Colorant líquid de color blau.
Per fer la base, triturem les galetes ben esmicolades i les barregem  amb la mantega desfeta. En un motlle  que es pugui desmuntar, posem un paper vegetal al fons I posem la pasta de galeta. L’aplanem amb una cullera i ho deixem a la nevera.
Per la mousse:
En un bol amb aigua, posar la gelatina en remull perquè s’estovi.
Escalfem al foc el suc de llima amb el ron i les fulles de menta. Quan arrenqui el bull, dissoldre  les fulles de gelatina. Reservar.
Batre els rovells amb el sucre morè i la pell ratllada de la llimona.
Muntem les clares amb el sucre blanc i reservem.
Batre la nata fins que està  semi muntada.
Aboquem, en comte, el suc de llimona, colat , als rovells. Incorporem la nata i després les clares muntades. Tot barrejat amb molt de comte que no s’abaixi.
Posar la barreja a sobre de la base de galetes, Ho aplanem bé i a la nevera unes hores.
Quan estigui ben cuallat farem la cobertura.
Piquem les fulles de menta, a la picadora, el màxim possible.
Posem un pot al foc amb 250 ml. d'aigua. Quan arrenca el bull tirem un sobre de la gelatina de llimona. Remenem be i afegim la resta d'aigua i el rom. Afefgim dues gotes de colorant de color blau.
Ho reservem i quan es fred, anar incorporant amb molt de comte, a sobre de la mousse.  Incorporeu poc a poc, en unes tres vegades amb pauses de 15 min. Mentre, es deixa a la nevera.
Un cop incorporada la cobertura, deixar a la nevera millor d’un dia per l’altre.

Encara que sembla una mica complicat, no ho es pas i us puc assegurar que el resultat es espectacular. Ah, i el podeu fer tot l’any, que un mojito entra be, sempre. O no???
Us ensenyo una foto de les altres postres  que vaig portar al sopar. Una mousse de xocolata, doble. Podeu veure la recepta aquí.
Hem feia il.lusió que la veiesiu.............

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

30 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Jolin, quins pastissos! em quedo amb el de mojito!! aiixx com m'agrada aquest coctel, no em puc imaginar menjar-me'l!! està a pendents encara! Molt bona la idea de substituir la philadelphia per nata i gelatina! bonissim segur! petons i felicitats pels 10.000 visitants! ;)

Helena ha dit...

Però quin parell de pastissos! mare meva no sabria per quin declinar-me t'ho en serio. El tall de la mousse de mojito és fantàstic, queda molt xulo el contrast amb aquesta gelatina verdosa ;)

Anònim ha dit...

Caram, estàs feta una artista pastissera!! Jo me'n demano un tall de cada, que la xocolata em xifla... però qui es pot resistir a un mojito? Enhorabona, t'han quedat molt xulos!
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

Moltíssimes felicitats per les visites!!! ja veuras com mes a mes anitan augmentan! el pastís de mojito m'ha encantat!!! petonets

Tere ha dit...

Que maravilla¡¡ Me encanta la base de galletas de limón, tiene que darle un toque especial fijo¡ Me quedo con las dos tartas, mojito y chocolate, las dos magníficas. Un fuerte abrazo

Montse de Sants ha dit...

Jo, pim, pam, pim, pam, n'agafaria un trosset de cada...l'un per fresc, l'altre per ser de xoco. Tots dos deliciosos. Tens la mà trencada amb els pastissos. Aquest me l'apunto segur! Petonets!

GEMMA ha dit...

Roser:
Si t'agrada el mojito, t'encantarà.

Acabat de fer:
Dons agafa un trosset de cada.....

Sandra:
La veritat es que m'agrada molt fer pastissos...

GEMMA ha dit...

Judith:
Espero que si, que segueixin augmentant.

Tere:
Si que le da un toque especial, la galleta de limón.

Montse:
Dons ja saps, a la teva disposició, un trosset de cada, jaja
Ens veurem el dia 28 a Bonpreu?

Unknown ha dit...

si que us veu possar les botes amb aquets 2 pastissos tan bons! jo em sembla que em queda amb l'ultim de chocolata que m'encanta! acabo de coneixer el teu blog i m'hi quedo. m'encanten les receptes i la manera que tens de explicarles!

~Lexibule~ ha dit...

Wow!! Je salive drôlement devant ce somptueux dessert!! Bon mardi:)xxx

Mercè ha dit...

Gemma, aquesta mousse de mojito és increïble! Però a on hi hagi xocolata, allà m'hi trobaràs a mi! jeje ;)
Petons!

GEMMA ha dit...

Claudia:
Benvinguda al meu bloc i gracies per el teu comentari.

Lexibule:
me alegra que te gusten mis postres....

Merçe:
La veritat es que elmde mojito es bo, pero jo també hem quedo amb el de xoco, jaja

Miquel ha dit...

ala no uno sino dos y buenos los dos,me encantan los dos,Felicidades por los 10.000 visitantes y tanquila que esto sigue subiendo seguro
bona nit

Ricard Sampere ha dit...

Les visites fan il·lusió... Jo sempre penso..."I qui ho deu llegir?".

Els que deixem comentaris som pocs en front els que passen en silenci.

Però realment fan il·lusió i normalment el creixement es va accelerant.

Una abraçada!

trifasic de baileys ha dit...

Gracies Gemma per la informació!! m'ho miraré a veure si algun dia em va bé!!;) petons

trifasic de baileys ha dit...

Gracies Gemma per la informació!! m'ho miraré a veure si algun dia em va bé!!;) petons

Gemma ha dit...

Felicitats per les visites!
M'encanta la recepta del pastís, ara que els mojitos estan tant de moda segur que té l'èxit assegurat ;)
Recepta apuntadíssima!

María Galván ha dit...

Jo també he estat una mica absent, per un munt de coses que havia de fer i per una grip, així que és un plaer visitar-te i trobar-me un pastís tan desitjable com aquesta, de mojito, ja m'agrada si si!

Petonets.
GustoCocina - María G.

Cristina ha dit...

És el pastís de moda.Aquest estiu les pastisseries de la costa daurada èren plenes de mousse de mojito...Jo no el vaig provar...snif!
El color verd de la gelatina,tant cridaner, m' agrada.

ISABEL ha dit...

Quines mousses, les dues m'agradem.
No sabria quina triar.
Quina casualitat, avui jo també hi fet una mousse de llimona.
Petons

GEMMA ha dit...

Miquel:
A mi també m'agraden els dos....

Ricard:
Jo tambe era de les que pasava sense dir res, ara procuro comentar, si m'agrada...

Roser: Res que vulguis, ja ho saps.

GEMMA ha dit...

gemma:
M'hen alegro que t'agradi la meva recepta.

Maria:
Espero que estiguis recuperada i a tope...

Cristina:
No se si esta de moda o no, pero esta bonissim!

Isabel:
A casa agraden molt les mousse, totes!!!!

Trini Altea ha dit...

Gemma que rico!!!!

Por dios que ganas de meter la cucharita por la pantalla

Trini Altea ha dit...

Una cosilla porque no quitas la verificación de las palabras se pierde tiempo escribiendo y no vale para nada, a que cuando no te sale escribir las letras después del comentario se termina antes, lo puedes quitar en configuración en comentarios, solo si tu quieres.

Joaquina ha dit...

Moltes felicitats per les visites!!! M´alegra que ja tinguis solucionats els problemes informatics, i ens retrovem amb aquesta recepta tan bona. Molt bona proposta canviar el formatge per nata... El pastis mousse de xocolata, per començar a pesigar i no parar. Totes dues espectaculars. Petons,

Neus ha dit...

Com m'agradaria tastar quest pastis...

un petonet

La Taula d'en Bernat ha dit...

Òstres, tots dos fan molt bona pinta, però em quedo amb el de mojito: original, lleuger i mooooolt refrescant!

Petonets!
Anna

Helena ha dit...

Que bonos gemma!! Jo em quedo amb la de mojito!! Ummmmmm ;)
Petons

GEMMA ha dit...

Trini:
Gracias por tu comentario. No tenia ni idea de que pasaba esto. Cuando sepa como solucionarlo,lo quito, jaja.

Joaquina:
Amb la nata queda molt suau, la mousse.

Neus:
Quan vulguis...

GEMMA ha dit...

Anna:
Si que es refrescant, el de mojito.

Helena:
Tindrás de compartir amb l'Anna, elde mojito, jaja