dilluns, 31 d’octubre del 2011

PANELLETS 2011

31 d'Octubre. La castanyada !!!! Acabo de fer els panellets i aquí els teniu.
Només fa tres anys que en faig i bàsicament son els clàssics de sempre.
Pinyons, ametlla, xocolata… Aquest any no ni ha de codonyat. Simplement me’n  he oblidat. Suposo que ja protestaran,ja.
Els nous que he fet aquest any han estat de taronja amb xocolata. Espero que surtin bons, soc una mica atrevida i no tinc costum de fer-ne abans per provar-los…
Ja he vist molts blocs amb els seus panellets i alguns fan potser, mes  goig que altres. El mes important, crec jo, es les ganes que es posen  en fer-ne  i els convidats ja estan contents de saber que son totalment casolans. Al menys, a casa meva, en això son molt agraïts.
Anem al tema.

Ingredients:
-500 gr. d’ametlla molta ( marcona)
-400 gr. de sucre.
-50 ml. D’aigua.
-Pinyons, ametlla trossejada, cacau amarg, melmelada de maduixa, essència de taronja, xocolata per fondre, etc… depèn  del que vulgueu fer.
Anem per parts.
Per fer el massapà, barrejar la ametlla i el sucre amb la mica d’aigua. Així es com els feia la meva àvia, sense patata ni moniato.
Es fa el dia abans i que reposi tota la nit a la nevera.
Per fer els de pinyons, en un bol posem un rovell d’ou amb els pinyons. Anem fent boles de massapà i les arrebossem amb els pinyons.
Els posem al forn durant uns 7 min. a200ºC.
Els  d’ametlla, fer la forma i passar-ho per clara d’ou una mica batuda i per l’ametlla. A la safata de forn.
Per els de xocolata. Barrejar amb la masa una mica de cacau en pols. Un cop feta la bola aixafar amb el dit, el centre de la bola, espolsar amb sucre glaç i a la safata de forn. Un cop cuit, omplir els foradets amb xocolata per fondre.
Per els de maduixa. Barrejar un xurret  de grosella amb la masa. Donar-hi la forma igual que els de xocolata. A la safata de forn.  Un cop cuits, farcir el foradet amb melmelada de maduixa.
Per els de taronja, decolorar la masa amb colorant alimentari i barrejar unes gotes d’essència de taronja. Fer unes boles i a la safata de forn. Un cop cuits decorar amb unes tires de xocolata.
Com ja he dit, no n’hi ha de codonyat ni de llimona. Els de cafè i els de coco,no ens agraden.
Bona castanyada a tothom i bon Halloween a la meva família americana…
Espero que us agradi i…… Caprofiti !!!!!

23 comentaris:

MaryLou ha dit...

Molt xulos!!!!! Bona castanyada!!!!
Petonets

Anònim ha dit...

Te'n canvio un de xocolata per un de limocello o caipirinha, et sembla? jeje Una safata genial, el més important és gaudir-los amb bona companyia!!
Bona castanyada!
Petonets
Sandra

Ingrid ha dit...

Woww!! quina super plata de panellets!! quina gana!!!!
Que disfrutis molt d'aquesta nit!
Un petonàs

las recetas de ella y el abanico ha dit...

Només fa tres anys? Doncs quina traça que tens!!!!
Ah, per un moment m'he espantat. El temps passa molt de pressa, però quan he vist que començaves posant "31 de desembre" (un lapsus el té qualsevol), he pensat: "ja toquen els torrons????"
Petons

trifasic de baileys ha dit...

Quin assortit més maco que t'ha quedat!! segur que no n'ha sobrat ni un!! jeje petons

Gemma ha dit...

T'han quedat sensacionals!
estic segura que els de taronja i xocolata han quedat boníssims, és una combinació que no falla mai ;)

Tere ha dit...

Gemma que maravilla, son perfectos¡¡ Tienen que estar bien ricos, me gusta mucho la presentación. Un fuerte abrazo, Teresa

Anna ha dit...

Una bona plata, si senyor! Jo ´he fet del barça, pels nens posat-hi colorant blau i vermell...feien la seva gràcia!
Petons

Anònim ha dit...

Quina bona pinta! T'han quedat molt bé. Que els gaudiu!

María ha dit...

Que maravilla de bandeja Gemma, Lo que daría por tenerla sobre mi mesa para tomarla con el cafelito. Un besazo.
cosicasdulces.blogspot.com

Ricard Sampere ha dit...

Si puc triar ... només els de pinyons clàssics... :))

Cristina ha dit...

A mi també m´han faltat els de codonyat perquè només m´agrada a mi...:-C
T´ha quedat una bona safata, eh?

GEMMA ha dit...

Marylou:
Espero que tu també hagis pasat bona castanyada.

Sandra:
Amb un de limoncello em conformo.

Ingrid:
Espero que tu tambe hagis gaudit d'aquesta nit.

Las recetas de ella...
Ostres quina pifiada!! jaja
Ja la he corregit.

GEMMA ha dit...

Roser:
Ni un ha sobrat...

Gemma:
Per mi, els estrella d'aquest any. Taronja amb xocolata.

Tere:
Si que estaban buenisimos.

Anna:
Aquets del Barça s'han de veure...

GEMMA ha dit...

Gemma:
Si que els hem gaudit, gracies.

Maria:
Quando quieras,unos cuantos para ti...

Ricard:
Dons tots per tu, que a mi son els que no m'agraden, jaja

Cristina:
Jo va ser un despiste, jaja

ISABEL ha dit...

Gemma quina passada de panellets!!!.
Una safata temtadora.
Aquestes tradicions, el millor es estar amb les persones que estimen i gaudir d'una bona castanyada.
Petons

Miquel ha dit...

divinos estos panellets todos son muy buenos y los haces igual que yo pura almendra marcona y nada mas
peto

Judith ha dit...

doncs els teus fan molt goig!!!!! petonets guapa

GEMMA ha dit...

Isabel:
Crec que es una celebració molt nostre i que cal mantenir.

Miquel:
Crec que la patata o el moniato li canvien lleugerament el gust.

Judith:
Si, pero els teus son mes originals!!

Fem un mos ha dit...

Quin assortiment de panellets, tots tenen molt bona pinta
Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssima, la pinta!! I el colorant alimentari li dóna un toc molt xulo! Que bona, la castanyada! Petonets

Joaquina ha dit...

Hem coincidit, jo també sense patata ni boniato!!!! i que bons !!! has preparat una safata molt millor que la de moltes pastisseries.. A casa sempre els feia la mare, però ara ja he pres jo el relleu.... Bona castanyada!!!!! petons,

Ramon Juanola ha dit...

Gemma, uns panellets fantàstics i una recepta perfecta, son artesanals aquest té prohibit afegir-hi patata o moniato.
Felicitats!!!!