dissabte, 3 de març del 2012

PA AMB TOMÀQUET I PERNIL

Voleu veure una manera diferent de presentar un pa amb tomàquet i pernil…???
Dons aquí el teniu.
Ho he preparat avui per sopar, després de veure guanyar al Barça, que tot i que ens ha fet patir una mica, al final hem guanyat!!!!
La idea la vaig agafar en un sopar a casa d’uns amics i com ens va agradar molt, feia dies que tenia ganes de fer-ho.
Només necessitem  10 minuts mes del que triguem a preparar un pa amb tomàquet tradicional.
Anem al tema.


Ingredients.( No poso quantitats perquè  depèn de quants sigueu a sopar)
-Pa de motlle, sense crosta. (dos per persona)
-Tomàquets que siguin forts.(els meus, de pera).
-Pernil serrano.(Tallat fi però  que no es trenqui).

Amb el corró, aixafem les llesques de pa fins deixar-les ben fines.
Les enrotllem amb un motllo en forma de “cucurutxo” i els posem al forn.
Primer amb el forn normal i els últims 2 min. amb el gratinador. De tota manera, vigileu molt a sovint, perquè  no es cremin.
Quan els traiem  del forn posem un tall de pernil que quedi envoltant el pa, però  per dins. Això  evita que s’estovi  el pa amb el tomàquet.
A part, trossegem  el tomàquet i l’amanim amb sal, oli d’oliva verge i una mica d’orenga i el deixem l’estona que anem preparant totes les altres coses.
Omplim el cornet  amb el tomàquet i ja ho podem servir.


Es millor fer-ho i menjar-ho. Acompanyat amb una copeta de vi….boníssim.


Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!


33 comentaris:

Glòria ha dit...

Quina idea!. I per celebrar encara més la victòria del Barça perquè avui... quin patir, no?

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quins tastets, més originals i bons!

mercè ha dit...

Je,je, aquest cap de setmana "invertim" les receptes tú i jo... Molt original,i molt atractiu per menjar-s'ho tipus tapa!, ideal per a veure un partit del barça!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Una idea genial Gemma! M'encanta deconstruir el pa amb tomàquet! jejeje
Petonets
Sandra

MaryLou ha dit...

Què original!!! m'ho apunto amb el teu permís... ja,ja,ja...
Petonets

Roser ha dit...

Quina idea tan original!! M'ha encantat! petons

trifasic de baileys ha dit...

jjaja quina presentació més xula!! m'encantaaa!!! si és que sembla mentida com el simple pa amb tomaquet i pernil de tota la vida es pot convertir en uns "cons cruixents a la catalana de pernil ibèric"!! quan de luxe, només amb el nom ja fa salivar!! jaja petons guapa

GEMMA ha dit...

Glòria:
Si que varem patir...una mica.

Núria:
Tastets, pero atipen,eh!

Mercè:
Ostres si, quina manera de "tunejar" els clàssics,jaja

Sandra:
Si aixó es deconstruir...visca les deconstruccions!!!

GEMMA ha dit...

Marylou:
Si ho poso al blog es per que ho pogueu copiar,no? jeje

Roser:
M'agrada que t'agradi...

Roser:
Nena...quin titol...sembla que vagis a menjar qui sap que,jeje

QUIMA ha dit...

Un pa amb tomaquet molt original . M'encanta aquesta presentació !!
Petons

Berta ha dit...

Que bonic i original!!! M'encanta!

Sílvia A. ha dit...

M'encanta! A Ciutadella hi ha un bar on fan "cucuruchos" farcits molt semblants.
Petons!

Marina ha dit...

Gemma, m'encanta aquesta idea! A veure si ho provo de fer un dia, que sembla ben fàcil, oi? petonet

Cristina ha dit...

Quina bona idea...No necessites ni ganivets ni forquilla, ni plat ni veure com es trenca el pa per la meitat...directament al paladar...

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanta! Una idea genial per a fer un pa amb tomàquet diferent i molt original!

Petonets i fins aviat!
Anna

GEMMA ha dit...

Quima, Berta:
Gràcies per el comentari.

Silvia:
A veure si el trobem, a l'estiu...

Marina:
Ja ho dius be, son molt fàcils...

GEMMA ha dit...

Cristina:
Hola guapa. Si,si pràctic,práctic..

Anna:
Com tu dius, una manera diferent de fer pa amb tomàquet...

Sílvia A. ha dit...

Gemma: el bar és "es molí" davant de la plaça de les palmeres! espero veure't per aquí a l'estiu!

Miquel ha dit...

Ole per el Barça y por tu fantastico pa amb tomáquet en cono,me encanta la idea,me la guardo
bona setmana
peto

Ricard Sampere ha dit...

Aquests "cucurutxos" tenen inspiració japonesa... substituint l'alga pel pa... i el peix i arròs per pernil... :)

Petons,

GEMMA ha dit...

Silvia:
Grácies per la informació...si venim a l'estiu, t'escric,ok?

Miquel:
Hem sembla perfecte que et guardis la recepta, ja que sorprendre a un profesional com tú, te molt de mérit...jejeje

Ricard:
Segur que es mes bona la versió Catalana,no?....jeje

La Cuina Violeta ha dit...

Una bonica presentació.
Nani

Cristina ha dit...

Una idea fantàstica i molt original. Ja tenim sopar pel proper partit del Barça!

Neus ha dit...

No, no vull veure'l el vull tastar.
Prenc nota

Petons

Gemma ha dit...

Una presentació super original pel clàssic més bo que conec. Fantàstic!

Fem un mos ha dit...

Un entrepà de pernil molt diferent i divertit, queda anotat amb el teu permís
Petons

Joaquina ha dit...

Quina bona idea!!! una presentació de cine... pa amb tomàquet i pernil per sorprendre !! Petons,

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una presentació espectacular!! m´ha agradat molt la teva idea...un petonet

Tartidelicias ha dit...

M'encanta per fer-ho amb els nens, un petonet.

Receptes.cat ha dit...

Quina inventiva.

Genial!

GEMMA ha dit...

Nani:
Gracies per el comentari,guapa.

Cristina:
Dons aquesta nit, partit...

Neus:
Aquesta es la millor opció...provar-ho

GEMMA ha dit...

Gemma:
Si que es el millor clàssic,si...

Sión:
Ja pots prendre nota...

Joaquina:
Dons si que sorprens als convidats,si...

GEMMA ha dit...

MºJose:
M'agrada que t'agradi...

Tartidelicias:
Si que es bona idea per fer amb nens, si...

Receptes.cat:
Gràcies per el comentari