Desprès de passar divendres i
dissabte a Girona, una recomanació. L'OCCI.
Un restaurant al barri vell
que ens va recomanar en Pep Nogué i que
val la pena. Ens va encantar.
Varem tenir sort que no ens
va ploure i varem gaudir de la ciutat. Feia molts anys que no hi anàvem i,
aprofitant un dels regals del nostre aniversari, una "escapada
romàntica" vam decidir anar a Girona i passejar per el Call, el barri
vell, visitar la catedral i menjar un gelat a la gelateria Rocambolesc. Gelat
de poma al forn amb poma caramel·litzada....que bo !!!
El regal també era un sopar
al hotel Carlemany, on estàvem allotjats. Dir que varem sopar molt bé i molt
ben servits.
En fi...curt però profitós..
i la propera sortida al País Basc d'aquí
a molt poc!!!
I tornant a la realitat de
cada dia...una recepta de la Conxita del curs de "cuina de tardor".
Anem al tema.
Ingredients:
-2 rellomillos de porc.
-200 grs. de cebetes del
platillo.
-50 ml. de xerès sec.
-50 ml. de Pedro Ximenes
(dolç).
-25 grs. de" panses de
corinto".
-200 grs. de castanyes
cuites.
-2 alls.
-1 cull. de concentrat de
tomàquet.
-200 ml. de caldo.
Saltejar en una cassola els
rellomillos. Salar i empebrar. Pelar les cebetes i afegir-les a la cassola.
Coure al forn 10 min. a 200
ºC, destapat.
Mentre, coure les castanyes.
Posar un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull posar les castanyes i
deixar coure de 15 a 20 min. Fins que les punxem i estiguin toves.
Passat el temps, regar amb
els dos vins, afegir les castanyes i les panses, l'all trinxat , el caldo i el
concentrat de tomàquet. Coure 15 min. mes al forn, però aquest cop amb la
cassola tapada.
Per servir, tallar els
rellomillos a rodanxes i acompanyar amb les castanyes i les panses. Si fes
falta espessir la salsa ho podem fer amb una mica de Maizena dissolta amb aigua freda i afegir a la salsa , remenar
fins que arrenqui el bull.
Una imatge tipica de Girona...i un gelat
Espero que us agradi
i.....Caprofiti!!!!!
13 comentaris:
Molt bona recepta!
Jo també hi vaig anar aquest estiu a Girona i em vaig menjar un bon gelat al Rocambolesc. Aleshores tenien cua cada dia!
M'agrada aquest gelat de poma, és original!
Petons
Gemma, quin goig que fa aquest plat de Lloms de porc amb gambes amb castanyes.
bona pinta aquest palt de lloms amb castanyes i Girona i el gelat Rocambolesc me encanta
peto
aprofitant el temps de castanyes, tot i que la temperatura no acompanyi massa....un plat complet i un postre genial! vull tornar al rocambulesc!! quina pinta, era de maduixa?? està obert tot l'any?? tinc mono.....jeje petons
Una escapadeta romàntica molt ben aprofitada ;)
I un guisadet de temporada deliciós!
Molt bon plat...potser és que li falta a la meva mare per cuinar amb llom de porc...
Per cert, et veig més animada...ja parlarem.
oh! M'agrada tot! Els estofats amb castanyes em perden, els gelats són un vici i la catedral de Girona, una preciositat!! Petons, gemma.
Uhmm con castañas...me gusta!! Bss
Las recetas...
La veritat es que estava molt bo, el gelat...
Ramon:
Gambes no en porta,eh!...
Miquel:
Girona es una capital que m'encanta!!!
Roser:
Crec que si que esta obert tot l'any i feia una calor...que venia de gust aquest gelat de poma al forn...
Gemma:
Si que ha estat una bona escapadeta...
Cristina:
Poc a poc una mica mes animada, tot i que no acabo d'estar be...
Marina:
Un cap de setmana perfecte...
Dolores:
Buenisimo...con las castañas...
Ostres quina pinta tot!! Tinc moltes ganes de visitar Girona i la gelateria Rocambolesc! ÉS tota una obra d'art eh! ;))
Quin goig que fan aquests llomets amb aquest acompanyament, no tinc costum de cuinar amb castanyes i hem fa venir moltes ganes de provar-ho. Ho faré segur!!!! petons,
Castanyes cuites, la meva mare es delia per elles. Un plat que no vegis. Bon cap de setmana,
Nani
Publica un comentari a l'entrada