diumenge, 21 d’octubre del 2012

LLOMS DE PORC AMB CASTANYES


Desprès de passar divendres i dissabte a Girona, una recomanació. L'OCCI.

Un restaurant al barri vell que ens va recomanar  en Pep Nogué i que val la pena. Ens va encantar.

Varem tenir sort que no ens va ploure i varem gaudir de la ciutat. Feia molts anys que no hi anàvem i, aprofitant un dels regals del nostre aniversari, una "escapada romàntica" vam decidir anar a Girona i passejar per el Call, el barri vell, visitar la catedral i menjar un gelat a la gelateria Rocambolesc. Gelat de poma al forn amb poma caramel·litzada....que bo !!!

El regal també era un sopar al hotel Carlemany, on estàvem allotjats. Dir que varem sopar molt bé i molt ben servits.

En fi...curt però profitós.. i  la propera sortida al País Basc d'aquí a molt poc!!!

I tornant a la realitat de cada dia...una recepta de la Conxita del curs de "cuina de tardor".

Anem al tema.
 

Ingredients:

-2 rellomillos de porc.

-200 grs. de cebetes del platillo.

-50 ml. de xerès sec.

-50 ml. de Pedro Ximenes (dolç).

-25 grs. de" panses de corinto".

-200 grs. de castanyes cuites.

-2 alls.

-1 cull. de concentrat de tomàquet.

-200 ml. de caldo.

Saltejar en una cassola els rellomillos. Salar i empebrar. Pelar les cebetes i afegir-les a la cassola.

Coure al forn 10 min. a 200 ºC, destapat.

Mentre, coure les castanyes. Posar un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull posar les castanyes i deixar coure de 15 a 20 min. Fins que les punxem i estiguin  toves.

Passat el temps, regar amb els dos vins, afegir les castanyes i les panses, l'all trinxat , el caldo i el concentrat de tomàquet. Coure 15 min. mes al forn, però aquest cop amb la cassola tapada.

Per servir, tallar els rellomillos a rodanxes i acompanyar amb les castanyes i les panses. Si fes falta espessir la salsa ho podem fer amb una mica de Maizena dissolta  amb aigua freda i afegir a la salsa , remenar fins que arrenqui el bull.
 
Una imatge tipica de Girona...i un gelat

 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

 

 

 

 

13 comentaris:

las recetas de ella y el abanico ha dit...

Molt bona recepta!
Jo també hi vaig anar aquest estiu a Girona i em vaig menjar un bon gelat al Rocambolesc. Aleshores tenien cua cada dia!
M'agrada aquest gelat de poma, és original!
Petons

Ramon Juanola ha dit...

Gemma, quin goig que fa aquest plat de Lloms de porc amb gambes amb castanyes.

Miquel ha dit...

bona pinta aquest palt de lloms amb castanyes i Girona i el gelat Rocambolesc me encanta
peto

trifasic de baileys ha dit...

aprofitant el temps de castanyes, tot i que la temperatura no acompanyi massa....un plat complet i un postre genial! vull tornar al rocambulesc!! quina pinta, era de maduixa?? està obert tot l'any?? tinc mono.....jeje petons

Gemma ha dit...

Una escapadeta romàntica molt ben aprofitada ;)
I un guisadet de temporada deliciós!

Cristina ha dit...

Molt bon plat...potser és que li falta a la meva mare per cuinar amb llom de porc...

Per cert, et veig més animada...ja parlarem.

Tapa't de tapes ha dit...

oh! M'agrada tot! Els estofats amb castanyes em perden, els gelats són un vici i la catedral de Girona, una preciositat!! Petons, gemma.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Uhmm con castañas...me gusta!! Bss

GEMMA ha dit...

Las recetas...
La veritat es que estava molt bo, el gelat...

Ramon:
Gambes no en porta,eh!...

Miquel:
Girona es una capital que m'encanta!!!

Roser:
Crec que si que esta obert tot l'any i feia una calor...que venia de gust aquest gelat de poma al forn...

GEMMA ha dit...

Gemma:
Si que ha estat una bona escapadeta...

Cristina:
Poc a poc una mica mes animada, tot i que no acabo d'estar be...

Marina:
Un cap de setmana perfecte...

Dolores:
Buenisimo...con las castañas...

Laia ha dit...

Ostres quina pinta tot!! Tinc moltes ganes de visitar Girona i la gelateria Rocambolesc! ÉS tota una obra d'art eh! ;))

Joaquina ha dit...

Quin goig que fan aquests llomets amb aquest acompanyament, no tinc costum de cuinar amb castanyes i hem fa venir moltes ganes de provar-ho. Ho faré segur!!!! petons,

La Cuina Violeta ha dit...

Castanyes cuites, la meva mare es delia per elles. Un plat que no vegis. Bon cap de setmana,
Nani