dilluns, 26 de novembre del 2012

CHESSECAKE DE XOCOLATA AL CARAMEL.


Suposo que amb aquesta recepta  sorprendré a mes d’una persona. Sobretot als que em coneixeu i sabeu que no m’agrada el formatge!!!

Dons us he de dir que em vaig quedar molt  parada quan el varem fer al curs de cuina de la Conxita, l’any passat i just em va tocar a mi.

Va ser un repte el fet de que el provés  i haig de dir que em va encantar!!!

Sempre comento que, des de que tinc el bloc, he provat coses de menjar que no havia pensat mai que menges...i quan des de Intermón Oxfarm promouen campanyes com la de Taula per7.000 milions, on expliquen que cada dia, a tot el món, mes de 900 milions de persones s’en van a dormir amb gana, mentre que el nostre planeta produeix suficients aliments per tothom, et fa plantejar el privilegi que tenim de triar el que ens agrada i el que no.

Quan em varen presentar aquesta campanya , no se per què, però em va venir al cap aquest pensament i al moment, aquesta recepta, per tant, es la que aporto a aquesta iniciativa...

Anem al tema.
 

Ingredients:

·       175 grs. de galetes de xocolata (les vaig fer jo)

·       80 grs, de mantega.

·       500 grs. de mató.

·       6 ous.

·       100 grs. de xocolata negre.

·       125 grs. de sucre.

·       300 ml. de nata per muntar(35% de matèria grasa)

·       500 ml. de llet.

·       4 c. soperes de caramel líquid.

·       6 fulls de gelatina.

·       100 grs. de xocolata, per decorar.

·       200 grs. de maduixes.

Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega tova.

Amb aquesta barreja  cubrim el fons d’un motlle que es pugui desmotllar. Reservem  a la nevera.

Posar 3 fulls de  gelatina a remull.

Treballar 3 rovells d’ou amb 75 grs. de sucre, posar al foc, remenant, per esteril.litzar  els ous . Muntar la nata i desfer el xocolata al micro o al bany maria. Muntar 3 clares a punt de neu.

Barrejar  250 grs. de  mató amb la crema d’ous, incorporar el xocolata desfet, la nata muntada i les clares mes la gelatina.

Omplir la base del motlle amb la mousse de xocolata.

Reservem a la nevera.

Posem a remull 3 fulls de gelatina.

Treballem els altres 3 ous, sencers, amb el sucre restant. Afegim la llet amb la gelatina desfeta i el caramel líquid. Barrejar amb els 250 grs. de mató.

Disposar a sobre de la mousse de xocolata i deixar a la nevera, dues hores mínim.

Per servir, desemmotllem i desfem els 100 grs. de xocolata al mocro. Posem en una mànega  amb una broca petita i decorem fent uns fils per sobre. També podem posar unes maduixes per sobre.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!
 
 

 

Perquè l'única fam que existeixi , sigui la fam de justícia!!!!

 

 

 

23 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

que booo!!! amb el caramel ha de ser encara més viciós!! ufff petons

Ricard Sampere ha dit...

Veus... d'aquest si en menjaria.

:)

Petons..!

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Una proposta engrescadora. Fa molt bona cara!

GEMMA ha dit...

Roser:
Si que es molt bó,si...

Ricard:
Es que d'aquets, als restaurants, no t'en donen...jaja

GEMMA ha dit...

Nuria:
La cara es igual de bona que el gust...

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tab de bo s'acabés la fam del món!
A mi si m'agraden els pastissos de formatge, tots.
Petons.

Judith ha dit...

a vegades els aliments camuflats no costen tant... petonets

Cristina ha dit...

Aquest sí que és un senyor pastís que faria saltar les llàgrimes d´alegria i d´emoció en l´estómac de qualsevol d´aquestes persones que se´n van amb l´estómac buit a dormir. Fantàstic! i... Visca els centres civics/casals.

Miquel ha dit...

Me encantan los pasteles de queso y este esta tremendo y ademas te ha quedado divino de presentacion y para una buena causa
Peto

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta aquest pastis. Ha de ser bonissim.
petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

A mi saps que no m'agrada el formatge, però en canvi vaig descobrir que els cheescakes són una passada de bons! Aquest toc de caramel, mmmmm!
Petonets
Sandra

María ha dit...

Con esta pinta imposible no probarla, te ha quedado una tarta divina, para una hermosa causa. Mil besicos

Gemma ha dit...

A mi sí que m'agrada el formatge, de manera que estic segura que m'encantaria aquest pastís! Ha de ser per llaminersde veritat.

Fem un mos ha dit...

Amb el que ens agrada el formatge de ben segur que a casa seria un vist i no vist Ummm
Petons

ISABEL ha dit...

Tinc la gran sort, que quasi tot m'agrada.
La xocolata i el formatge, moltissim.
Aquest pastis va de cop a la llista de preferents.
Petons.

Per cert, no et va quedar cap trosset?????

Neus Garcia ha dit...

Fa molt bona fila aquest pastís!! I la iniciativa és molt maca!! T'ha quedata de luxe!

GEMMA ha dit...

Anna:
Dons a mi es que no m'agrada el formatge...

Judith:
Dons es ben veritat...

Cristina:
Pensa que no es gens dificil de fer...

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que es un bon pastis, i gran...

Quima:
Boníssim...

Sandra:
Et puc assegurar que si jo n´he menjat es que no es nota el formatge...

GEMMA ha dit...

Maria:
El sabor tambien era "divino"...jeje

Gemma:
Pero no es gens embafador...

Sión:
A casa tampoc va durar molt...jeje

GEMMA ha dit...

Isabel:
Dons no, no n'ha quedat cap tros...però si el fas ja em sabras dir si us ha agradat...

Neus:
Dons si que em va semblar una bona iniciativa...

GEMMA ha dit...

Isabel:
Dons no, no n'ha quedat cap tros...però si el fas ja em sabras dir si us ha agradat...

Neus:
Dons si que em va semblar una bona iniciativa...

Laia ha dit...

uauuuuu m'havia perdut aquesta entrada i la presentació és tremenda! Enhorabona, quin pastís!!

Tere ha dit...

Una tarta preciosa para una buena causa. Me encanta la presentación, un beso grande, Teresa