dimecres, 14 de novembre de 2012

SÈPIA AMB ROVELLONS


Per la recepta del 15 d'aquest mes de Novembre,  els  Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, ens proposen cuinar  amb bolets.
Una bona pensada per la tardor i mes aquest any, que si que hi ha bolets !!!

En tenia pensada una altre, de recepta, però quan a la clase de la Conxita, al Casal, varem fer aquesta sèpia amb rovellons  vaig pensar: per la recepta  del 15...
Vaig preparar el plat diumenge passat i al meu marit li va agradar moltíssim !!!

Es un plat que tant està bò fet al moment com si el mengem l'endemà....

Veïns de la Bordeta, ja se que us dona molta feina, però no deixeu de proposar una recepta el 15 de cada mes!!!!

Anem al tema.
 

Ingredients:
-1 kg. de sèpia.

-1/2 kg. de rovellons.
-4 tomàquets madurs.

-1 ceba.

-100ml. de vi blanc.
-15 ametlles torrades.

-1 llesca de pa.

-5 alls.

-julivert.

En una cassola fregim la llesca de pa, els alls el julivert. Reservem.

En el mateix oli, estofem la ceba picada ben petita. Quan estigui daurada afegim la sèpia tallada a trossos. Coure uns minuts.

 Incorporem el tomàquet ratllat. Afegim el vi i coure uns 20 o 25 min. Depèn de la mida de la sèpia.

Fer una picada amb les ametlles torrades, el pa fregit i els alls i el julivert.

Fregim, a part, els rovellons.

Uns 10 min. abans d'acabar la cocció de la sèpia, afegir la picada i els rovellons.

Acompanyarem el plat amb uns triangles de pa torrat.

Es un plat que no es gens difícil de fer i amb un resultat espectacular!!!
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

19 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quina combinacio mes bona

Els fogons de la Bordeta ha dit...

jajajajaja Veïiiinaaaaa!! Ets la millor, ho saps, oi? De moment ens sembla que hi haurà 15 per estona, que nos ens volem perdre suculents plats com aquesta sèpia, nyam!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets... i fins divendres!
Sandra

Cristina ha dit...

Amb rovellons no l´he provada mai...I aquestes llesquetes, nyam!

Ramon Juanola ha dit...

Gemma t'he de ser molt bona aquesta Sèpia amb rovellons

Gemma ha dit...

M'encanten els mars i muntanya com aquest!

Miquel ha dit...

ole plat¡¡o una combinacion irresistible Gemma
peto

Lídia ha dit...

aquesta la guardo que dissabte vaig a buscar bolets i la faré

ptns

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Com m'agraden aquest plats que porten ametlles a la salsa!
Petons.

Fórmules Culinàries ha dit...

És clar que li havia d'agradar al teu marit! ha d'estar boníssim!!
Si la sepia amb suquet ja és bona, si hi afegim uns rovellons ha d'estar espectacular!
ptns i Caprofiti!!

Roser ha dit...

bonssim aquest mar i muntanya. amb la sèpia queda bé quasi bé tot, com les mandonguilles amb sèpia!! per sucar-hi pa! petons

Marina A.F. ha dit...

Has fet un mar i muntanya que m'agrada moltíssim, Gemma!És un dels meus plats preferits, de vegades també hi afegeixo mandonguilles. T'ha quedat una salseta que fa salivera!

Fem un mos ha dit...

La sèpia estufadeta ja esta bona per si sola, però amb rovellons, un mar i muntanya de 10, això si amb una bona barra de pa
Petons

Macedonia en familia ha dit...

Un plat de mar i muntanya deliciós!!!

Glòria ha dit...

Que bé, ja la tenim!!!!!!!!. Ara, només falta comprar els ingredients i cap a la cuina!

Cristina ha dit...

Mai he menjat sípia amb rovellons, tocarà provar-ho que té una pinta fantàstica.

Joaquina ha dit...

Ha de saber molt bo aquest guisat de sèpia amb rovellons... prenc bona nota... m´encanta. Petonssss,

La Cuina Violeta ha dit...

La sípia m'agrada molt. Amb rovellons no l'he menjat mai i ho hauré de fer, després de veure el resultat...
Nani

ANNAFS ha dit...

Quin plat més bo, i aquesta salseta quina pinta més bona!

GEMMA ha dit...

Moltes gràcies per els vostres comentaris...