dimecres, 7 de desembre de 2011

BAVARESA DE TORRÓ AMB COULIS D'ALBERCOC

Com podreu veure a la fantàstica crònica que ha fet la Glòria  del Cafè de Nit, dissabte passat vam ser uns del afortunats blocaires de Sants que varem fer un dinar al local fes-te farinetes.
Realment va ser una trobada  fantàstica i o varem passar la mar de bé.
Jo vaig triar  fer unes postres,  i com la temàtica  era el Nadal, que millor que unes postres amb torró de Xixona.
Haig de dir que tot estava  boníssim i el millor va ser compartir les receptes entre nosaltres. Però no patiu, que les anirem publicant totes…
Anem al tema.


Ingredients:
-Una barra de torró  de Xixona d’uns 300 grs.
-300 grs. De nata per muntar.
-100 grs. De sucre.
-3 rovells d’ou.
-3 clares.
-6 fulls de gelatina.
Per el caramel:
-100 grs. De sucre.
-Unes gotes de suc de llimona.
Per acompanyar:
-Un pot de confitura d’albercoc.

Primer de tot fem el caramel amb el sucre i les gotes de llimona. Quan esta fet el caramel el posem al motllo i el deixem refredar.
En un cassó al foc, barregem  els rovells d’ou amb el sucre i ho treballem fins que blanquegi. Ho barregem  amb el torró, triturat.
Posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda .
Muntem la nata, sense que ho estigui massa, de muntada, i ho barregem amb la crema de torró.
Afegim les clares muntades a punt de neu i la gelatina desfeta amb una mica de llet calenta.
Omplim el motlle amb la barreja i ho deixem a la nevera, millor d’un dia per l’altre.
Per servir, desmotllem la bavaresa  i desfem xocolata al bany maria o al microones. Fem unes decoracions amb ziga-zaga i acompanyem d’un culis d’albercoc.
Per fer el culis, posem la melmelada en un cassó  al foc fins que arrenqui el bull.  La colem i el que queda es una salsa fina que farem servir per  acompanyar.
Es una recepta de la Conxita del Casal.
Queden unes postres molt lleugeres que poden servir perfectament per un àpat del de Nadal.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!



24 comentaris:

Miquel ha dit...

Ya he visto la cronica de la Gloria y me alegro mucho por todos vosotros de veros pasar tal bien el encuentro y disfrutando de buena compañia y buenas recetas.Me gusta esta Bavaresa que has preparado
peto

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Una altra recepta que dono fe que era boníssima, molt suau i esponjosa!! Ah, per mi no hi cal el coulis... és tan bona sola! jejejeje
Petonets!!
Sandra

Roser ha dit...

M'encanten els postres elaborats amb torró, sobretot van molt bé despres de les festes, quan te n'ha sobrat...!! un postre deliciós i gens empalagós aaquest! l'hauré de provar!! petons

josep ha dit...

Deliciosa i suau, dues qualitats difícils d'assolir i per descomptat la presentació. Tot plegat sensacional!
Una abraçada

Judith ha dit...

Com us cuideu els de Sants!!! ja es veu pre les cróniques, i les receptes, que va ser un dia fantàstic!! petonets

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

quina recepta tan bona ademes que t'ha quedat molt maca.petons

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Hola guapa! Com us ho passeu eh!
Quina Bavaresa ja en voldria una caixaladeta ara

María ha dit...

Todo un lujo de receta para estos días navideños. Un besazo.
cosicasdulces.blogspot.com

La Cuina Violeta ha dit...

Apali, anem posant calories abans d'hora.
Com devia estar de bo!
Nani

Gemma ha dit...

M'encanten les postres de torró, són ideals pel Nadal. Un any per St Esteve vaig fer una bavaresa molt semblant servida en format individual i va tenir molt èxit. Ammb el colís d'albercoc ha de combinar molt bé.

Cristina ha dit...

Amb una recepta de la Conxita, èxit assegurat! quina fila! Per fi va arribar el dia eh? Em feieu patir i tot...

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que ho varem pasar molt bé...

Sandra:
Dons sense coulis, aixó rai, que es pot triar..

Roser:
No ho es gents d'empalagós, es super suau...

Josep:
M'al.legro que t'hagi agradat...

GEMMA ha dit...

Judith:
La veritat, no ens podem queixar, va ser un dia fantástic...

De buen comer...:
Si que ho es de bona...

Nuria:
Dons,ho sento, no va quedar ni una engruna...

Maria:
Si que es un buen postre para Navidad...


Maria:

GEMMA ha dit...

Nani:
Noooooooooooo, que tot es ligth, jaja

Gemma:
També es una bona opcció, en presentació individual...

Cristina:
Dons no has de patir, perque ho varem passar super bé i de menjar, nni t'ho imagines...tot boníssim

mercè ha dit...

Realment una finesa de postre, ideal per als que ens empal.laga una mica clavar les dents al torró... Ho recomano!!!, jo també el vaig probar!

Lídia ha dit...

Hola!!! Si vols passar-te pel meu blog, t'hi espera una petita sorpresa :)
Et deixo l'enllaç:
http://vadeteca.blogspot.com/2011/12/un-altre-premi.html
1 petó!

ROSER ha dit...

Quina corona més bonica, i segur que esta deliciosa!
Salutacions

ISABEL ha dit...

Puc donar fe, que era super bona,
la llàstima es que com eran tants,
Va saber a poc....jejeje.
Mol bona Gemma

la gemmota ha dit...

Ja he vist que us ho vau passar molt bé, i és que aquestes trobades on es desvirtualitzen companys blocaires sempre són un èxit!
Aquesta bavaresa té molt bona pinta! Me l'apunto!

GEMMA ha dit...

Mercè:
Res que envejar al teu estel de xocolata,eh!...

Lidia:
Moltes gracies, en quan pugui me'l emporto... que aquets dies vaig molt liada...

GEMMA ha dit...

Roser:
Benvinguda al meu blog i gracies per el comentari.

Isabel:
La propera vegada, postres XXL com a minim, jaja....

Gemma:
La veritat es que si, que ho varem pasar molt bé...

maia ha dit...

Estava deliciosa, una bavaresa amb un gust suau a torró, lleugera i que entrava molt bé. Bonissima.
Petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Bon dia,
No he vist encara la crònica de la Glòria. Porto uns dies fora i no vegis la de coses que m'he perdut...
Tenia gnes de fer una bavaresa de torró i aquesta m'anirà perfecte!! Petonets

Lydia (casal) ha dit...

Bona nit Gemma!Ja tinc la recepta a punt per fer-la algun dia d'aquests.En tinc moltes ganes des que m'ho vas dir al casal.I per ara no miro més receptes perquè si no m'és molt difícil triar,a cada qual més bona.Ja et diré.Moltes gràcies!