Quan érem petits, la meva mare comprava un torró de la casa Marcona que es deia Risxoco .
N’havia de comprar una bona quantitat de barres perquè ens agradava moltíssim i en menjàvem des de uns dies abans dels Nadals. Recordo que era l’únic torró que m’agradava i quan el varen deixar de fer no m’ho podria creure. Que faria jo sense el meu Risxoco???
Dons vaig estar uns anys sense menjar torrons, perquè vaig provar el de Suchard, però no era el mateix.
Fins que un dia, parlant amb la Conxita del Casal, em va donar la recepta per fer torró d’arròs i xocolata. Bingo!!!!!! Es el sabor que mes hem recorda al meu estimat Risxoco !!! Quasi diria que es igual ( o això crec jo)
Es molt senzill de fer i segur que ni ha de mes sofisticats però aquest es el que més ens agrada, als mes joves de la família.
Com podeu veure, jo també en faig unes quantes, de barres, i us puc assegurar que no en sobra. L’endemà de Reis ja no en queda…
Quan vaig saber que els del Fogons de la Bordeta proposaven fer torró ho vaig tenir clar el que faria: torró de xocolata i arròs inflat. Ja se que es un dia abans del 15 però vaig una mica liada de temps i l’important es participar,no?...
També he fet torró de guirlatxe i torró de Cadis ... però ja posaré la recepta un altre dia….
Anem al tema.
Ingredients:
Per dues barres:
-500 grs. De xocolata amb llet.
-150grs. D’arròs inflat.
Desfer la xocolata al microones a intervals de 20 seg. I anar remenant fins que es desfaci.
Barrejar l’arròs inflat i posar-ho en un parell de motlles allargats. Xafar-ho una mica i deixar-ho a la nevera fins que qualli.
Jo faig servir uns taper que tenen la forma rectangular , però també va be fer servir un brik de llet, tallat per el mig.
Es desmunta i s’embolica amb paper de cel·lofana transparent i es guarda en un lloc fresc o a la nevera. S’aguanta molts dies…. Si dura,jaja
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
28 comentaris:
Ben fàcil i segur que entre els nenes ( i no tant nens) te molt d´èxit! Quin arrós inflat utilitzes, el dels cereals d´esmorzar?
Petons
Anna:
Com tú dius, es l'arròs de la marca Kellogg's i com tú dius: èxit entre grans i petits.
Senzill i boníssim! A casa el fem en format boletes, com si fossin trufes... Així queda un torró de mossegada :)
Per cert, quin és el torró de Cadis?
NYAM! Aquest torró és el que tenia pensat fer! quina delicia provar un suchard cassolà, segur que era més bo i que fàcil és fer torró eh.
A veure que et sembla el meu jejeje
Petons plens de xocolata ;)
Bon dia Gemma!!
Jo també vull se seguidor del teu bloc,el miraré be, estic mol i mol conten del teu comentari.
Una dolça abraçada!!!!
Ramon
Doncs mai havia sentit a partar d'aquesta marca abans! però ha de ser bonissim només amb la pinta que té....que boo!! me'n demano un trosset!! petonets
El que ess pot fer nomes amb dos ingredients!! Espectacular!!
No m'estranya que voli a casa teva... em sembla que sóc jo la que vindré volant per agafar-ne un tros!! M'encanta aquest torró!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Aquests són els que al final tenen més èxit per molta filigrana que hagis fet en un torró.
I el pa de Cadis? Quin potencial de calories,oi?
Gemma:
El torró de Cadis es massapaamb fruites pero cuit al forn. Es aquell que normalment fan amb forma de porquet.
Acabatdefer:
Molt millor que el Suchard...
A veure quin farsa????
Ramón:
Benvingut al meu bloc, com veurás jo també tenía un Ramón cuiner, a casa...
Roser:
La marca encara existeix, el que no fan es aquesta varietat d torró.
L'altre Roser:
Es el millor de tot, dos ingredients i...fet!
Sandra:
Com no espavilis no en quedará. Aquest migdia ja l'hem estrenat, en Ricard i jo. Havia promés no fer-ho pero..... la carn es dèbil...
Cristina:
Jo només "peco" amb el de xoco. El pa de Cadis es un encarrec...pero ple de calories, jaja
¡¡¡¡BONIIIIIIISIM!!!!!
Tan fàcil que ja dona ganes de fer-lo!
Nani
Tan bo de fer sembla... L'hauré de provar!
Fantàstic!, l'Ona me l'està demanant a crits!. Jo vaig fer porcions dins de càpsuletes de magdalena l'any passat, però aquest any el faré amb la forma convencional tal i com l'has fet tú.T'ha quedat molt presentable aquest rischoco o així...Una abraçada.
Quin Nadal ens espera amb tota aquesta torronada del 15!
Bona pensada
Els de xocolata sempre trionfen amb els més petits!!! ;P petonets
empieza el festival de turron de hoy.muy buena esat aportación tuya
peto
Gemma, a vegades és increïble la nostra memòria gustativa i que bé que hagis aconseguit poder reproduir aquell gust que tant t'agradava!! :)
I a més, ben senzill de fer!
Petons!
A la meva filla xicoteta li agrada molt el torró amb arrós unflat, si el veu em demanará fer ho
Un petonet
Doncs jo el risxoco aquest no l'havia provat mai, però amb la pinta que t'ha quedat... M'encantaria haver-lo tastat! Així que em quedo amb la teva recepta :)
Moltes gràcies per participar a la recepta del 15!
Petonets!!
Aquest torró no falla mai, si la xocolata es bona el resultat es de deu.... Que bó!!! Petons,
Lolines:
Si que ho es de boníssim.
Nani:
Facilíssim de fer...
Bojosperlacuina:
Molt fàcil...
Mercé:
Es tant fácil que el pot fer la Ona ella sola.
Nuria:
Deu ni do, quina empapusada de torrons,jaja.
Judith:
I entre els no tan petits...
Miquel:
Miris on miris, avui tot son torrons...
Mercé:
Crec que si que he conseguit aquell sabor que recordo...
Marina:
Dons ja saps que et toca... a fer-ne.
Marina:
Disculpa que no t'he nombrat a la entrada. Si no l'has provat mai, val la pena. Es fácil i boníssim...
Joaquina:
I de dotze... jaja
Fa poc vaig fer unes roques de xocolata semblants! Una proposta de turró molt fàcil de fer i que té èxit assegurat!
Petons!
Anna
fins avui no ho he vist , pero haig de dir que a casa erm Fans incondicionals del RIXOCO amb la seva caix avermella amb lletres xines i mes llarga que les altres. no cal dir el disgust quan el van deixar de fer , vem probar varies marques que al cap de bastant temps van treure algun de semblant , pero ni comparació , nomes un pastiser al Prat de ll. en feia un de bastant semblant , pero el home es va dedicar a altres coses i va plegar!!!! gracies i encara que no sigui nadal ho farem..
El mateix em passava a mi. Després del Rixoco gairebé que ja no menjo torrons. Era bonissíssim! Una de les meves germanes ens acaba d'enviar l'enllaç a la teva recepta i et puc assegurar que la farem. Gràcies!💓
Publica un comentari a l'entrada