divendres, 9 desembre de 2011

BOLETES DE GAMBA AMB AMETLLA LAMINADA

Eh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja he arribat als 100 seguidors !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja se que per els que en teniu molts això deu ser de riure, però  per mi es tota una fita.
Vull dedicar aquesta entrada a la seguidora nº 100, l’Anna. El problema es que no se qui es, ni de quin bloc, si es que en té, però si em deixa un comentari, m’agradaria  saber qui es !!!.
Una altre recepta amb gambes. Es que, a part de que donen molt de joc, solen agradar a tothom.
Es una recepta del curs d’aperitius i entrants de la Conxita del Casal que varem fer el mes de Novembre.
Ja n’he fet per un sopar,  dies  enrere  i va agradar molt. Tot i que per el sopar ho vaig presentar tal com posa a la recepta, per fer les fotos vaig haver de tornar a fer les boles i  ja no tenia escarola, però també m’agrada com a quedat. El plat de pissarra es un regal que em vaig fer a mi mateixa ( porque yo lo valgo…) i que feia temps que tenia ganes de tenir.
Anem al tema.

Ingredients:
-300 grs. De cues de gamba.
-60 gr. de mantega.
-60 gr. de farina de mill. ( sense gluten)
-250 c.c. De llet.
- Sal i pebre.
-Curry i sèsam.
-1 porro.
-1ou.
-100 gr. D’ametlla laminada crua.
-oli.
-Escarola i magranes ( per decorar)

Tallar el porro ben petit i , en una paella. Coure’l  fins que s’estovi. Reservem. En una altre paella, saltegem  les gambes i les tallem a trossets. .
En un altre pot, al foc, fem una beixamel amb els 60 gr. de mantega. Quan està  desfeta  afegim la farina remenem bé perquè  es torri la farina. Quan està  ben integrada amb la mantega, anem afegint la llet, la sal i el pebre, una mica de curry i el sèsam.
Quan tenim la beixamel feta, afegim les gambes i el porro. Barregem bé i ho deixem refredar i reposar.
Per fer les boletes agafem una petita quantitat de pasta , li donem forma de bola i ho passem per ou i la ametlla laminada. Fregim en abundant oli.

Presentem  acompanyades d’escarola i magranes.
Com podeu veure, es un plat apte per a celíacs. Si no n’ha de menjar cap celíac, feu la beixamel amb farina de blat.
També vull donar les gràcies a la Lidia del bloc Va de teca per el premi que m’ha donat. Em fa molta il·lusió ja que es el primer que hem donen.
Sembla que jo l’haig de donar a deu blocs i respondre a unes preguntes sobre mi, però  això ho faré en la propera entrada ( qüestió de temps....)
Un cop mes, moltes gràcies Lidia.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!



28 comentaris:

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

moltes felicitatsssssss,100 ja en son molts i els que vindran,la receta m'agrada molt.petons

Berta ha dit...

Felicitats Gemma! Per cert, avui he tornat a fer la teva tonyina en escabetx. Boníssima!

ROSER ha dit...

Quines boletes mes interessants i segur que un gust fantastic amb games i curri... Molt bones i una presentació molt maca.
petons

Roser ha dit...

Uuuee felicitats guapa!! i unes boletes la mar de bones i originals!! que sapigues que te les agafo. M'encanten noves idees d'aperitius!! petons

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Enhorabona, te'n mereixes 100 més com a regal de Nadal! jejejeje

Aquestes boletes em semblen tota una temptació, me les apunto!

Petonets
Sandra

la gemmota ha dit...

Enhorabona! Jo ni hi arribo, així que entenc que et fagi molta il.lusió!
Aquests aperitius poden ser una molt bona entrada per algun àpat nadalenc.
Gràcies per compartir-ho!

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Molt bo per les festes!
100, caram!

lolines ha dit...

Moltísimes felicitats!!!!!
realmente fa una il.lusió molt gran arribar al 100 seguidors, però aixó anima a seguir y seguir sense parar.
Un peto molt gran.

Aquestes boletes una delicia

maia ha dit...

Boníssimes,i m'encanta la presentació. Una abraçada.

La cuina de l'Eri ha dit...

Enhorabona! Fa molt ilu oi??? Un aperititu de 10 noia m'encanta!!
jo també em vaig autoregalar el plat aquest que va molt bé i és mol elegant. Petons

MaryLou ha dit...

Felicitats pels seguidors!!!! aquestes boletes són molt temptadores! ja les tinc anotades!!
Petonets

las recetas de ella y el abanico ha dit...

Doncs felicitats per tots aquests seguidors!!!!
Als que en tenen molts, potser sí els deu semblar una xifra ridícula, però arribar a aquest número té el seu valor i Déu n'hi do el que costa!!!!
Un bon aperitiu per celebrar els 100 primers seguidors! Ara, cap als 200, que també és una xifra maca!!
Petons

LA COCINA DE LAS 7 MARAVILLAS ha dit...

Hola, me acabo de hacer seguido de su blog, me ha gusta mucho.. Enhorabuena!! :). Aquí, le dejo el link de mi blog, para que pueda visualizarlo, y hacerse seguidora. Espero que disfrute... Un saludo.
http://pitufina22.blogspot.com/

Cocina de emergencia ha dit...

Déu meu, 100 seguidors!!! quina passada. Les nostres sinceres enhorabones per la feina tan ben feta. Petons!!

Judith ha dit...

Enhorabona per aquest 102 seguidors! ja veuras com poc a poc van augmentant!!! ;P un aperitiu fantàstic per celebrar-ho. Petonets

La Cuina Violeta ha dit...

Fent el que fas aviat en tindràs molts més!
Felicitats.
Nani

Fem un mos ha dit...

Felicitats per els 100 seguidors i un aperitiu adequat
Petons

Cristina ha dit...

Un aperitiu de luxe per una posada en escena pissarristicament parlant, je, je, je.

Glòria ha dit...

Ets una alumna molt aplicada i a casa, contents, oi?. Aquestes boletes a més de bones, són molt elegants per als aperitius que s'acosten.

Loveforfood ha dit...

that goes well at any time.

GEMMA ha dit...

Moltes gracies a tots.
Els vostres comentaris son el que m'anima a seguir !!!

Benvinguts als que per primera vegada, heu entrat a visitar el meu bloc. Espero no sigui la última...

Petonets a tots.

Neus ha dit...

Felicitats per els 100 seguidors... i no es per riure, t'entenc perfectament quan obres el bloc penses q no vindre ningú i quan veus el primer l'alegria es inmensa, pero cadascú aporta el seu de gra de sorra i fan que el bloc continuii endavant.

M'agraden aquestes boletes.

Un petonet maca

Gemma ha dit...

Mmm... han de ser com unes croquetes de gambes, però molt més bones amb les ametlles...
I el plat de pissarra és molt bonic! ;)

Programa Quins fogons! ha dit...

Quina bona pinta! Felicitats pels 100 i per aquesta fantàstica recepta!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; D'aixó -les gambes clavades- s'en diu una primera espasa¡
Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina recepta més bona!! copio la recepta a veure si algun dels dies de festa la preparo...un petonet

Las galletucas de Elena ha dit...

que rico, que vistoso y que original Gemma!! felicidades por los 100 seguidores! un besuco!! :)

GEMMA ha dit...

Neus:
Gracies per els teus ánims.

Gemma:
Dons si,son com unes croquetes pero mes bones !!!!


Josepb:
Dons no ho sabía.

Mª Jose:
A veure si les fas i t'agraden...


Elena:
Si que son buenas, si...