dimecres, 7 de novembre del 2012

CALAMARS FARCITS DE SOBRASSADA I FORMATGE


Una altre recepta que vaig presentar al concurs del Bon Preu...

Em semblava que tenia que quedar una mica forta de sabor, per la sobrassada, però, segons el meu marit, estava molt bona i amb un gust suau...

La recepta original, dels cursos de la Conxita, portava una vinagreta de tomàquets secs, però jo li vaig fer una salsa de nous i crec que la combinació va ser encertada.

Un plat de diumenge amb un toc molt mallorquí !!!!

Anem al tema.
 

Ingredients:

-2 calamars grans o 4 de mes petits.

-200 grs. de sobrassada.

-200 de formatge de Maó.

-200 ml. de nata líquida.

-Un grapat de nous.

-Oli, sal i pebre.

Netegem els calamars i els hi donem la volta.

Saltegem en una paella, les potes i les ales. Les tallem a trossets.

Preparem una barreja amb les potes i les ales, la sobrassada i el formatge tallat a trossos.

Farcir els calamars amb aquesta barreja, els tanquem amb un escuradents. Salar i empebrar. Regar amb una mica d'oli i coure al forn durant 25 min.

A part anem preparant la salsa. Triturem les nous. En reservem unes quantes per decorar.

En un cassó posem la nata i les nous triturades. Esperem que arrenqui el bull i anar remenant fins que espesseixi una mica.

Traiem  l' escuradents, tallem el calamar i servim acompanyat de la salsa de nous.

Aquest plat està dedicat al J.M.. Un bon amic,que, tot i que es fan incondicional dels postres amb xocolata,  també es mallorquí de naixement i se que li agradarà  molt aquesta recepta!!

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!
 
A la dreta del blog teniu un altre nº de la revista Trazas...molt interesant!!!

 

 

21 comentaris:

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Wooow, que original!! Bss

Laia* ha dit...

Quina delícia! La sobrassada m'agrada molt i el formatge de Maó... Em torna boja! XD
Ha d'estar tot boníssim, quan pugui passar pel mercat i trobi calamars frescos ja sabré com fer-los :)

Petons ^^

Miquel ha dit...

caray muy original esta receta y buena pinta tiene y la salsa de nueces mola¡¡
peto

Lily ha dit...

MAre meva quin bon farcit !!!! M'encanta la idea han d'estar boníssims !!!!
petons

trifasic de baileys ha dit...

ostres quin farciment!! un mar i muntanya ben original i encertat! m'encanta aquest farcit, molt més que el clàssic amb les potes...jeje petons

Neus Garcia ha dit...

Són molt originals aquests calamars! Jo a primera vista també he pensat que potser eren una mica forts de sabor però si a casa van agradar segur que són boníssims!

Fem un mos ha dit...


Aquests li agradaran al Miquel que es un amant de la sobrassada. Jo no puc amb ella.
Petons

Ramon Juanola ha dit...

Tenen de ser molt bons, aquest Calamars farcits de sobrassada.

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmm que bons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin farciment tan bo, segur que també m'agrada.
Petons.

Cristina ha dit...

Quina recepta més bona! Tots els ingredients m´agraden...Jo també sóc fan de la sobrassada.

María ha dit...

Pues te ha quedado una receta de lujo total, tine que tener una combinacion de sabores deliciosa. Besicos

Fórmules Culinàries ha dit...

Si que sembla que hagi de quedar molt potent amb la sobrassada, però si el teu marit diu q no, ens el creiem!
Un farcit molt original!
ptns!!

Helena ha dit...

Gemma!!! com em fas això?? ara ja no me'ls puc treure del cap...els hauré de fer!!jaja...
Petonets

ISABEL ha dit...

Que originals!!!!!
Mai se m'hagues ocórrit farcir calamars amb sobrassada i formatge...
Els tindre que provar.
Els calamars, la sobrassada i el formatge, m'agraden.
Petons i fins divendres

Cristina ha dit...

M'agraden molt els calamars i la sobrassada i el formatge... no se m'hauria acudit mai fer aquesta combinació, és molt original!

dosentrebambalinas ha dit...

Boníssims i molt originals!!

petons

QUIMA ha dit...

Farcits de sobrasada no n'habia vist mai ...........tener que ser bonissims:
petons

Ricard Sampere ha dit...

Té molt bona pinta i a més fet amb components que m'agraden, no pot fallar la combinació.

Petons...!!

GEMMA ha dit...

Moltes grácies a tots per els vostres comentaris...

birdus1 ha dit...

Ha de estar de mort. A veure quan tindré la sort de provar-ho
gràcies per la dedicatòria!el teu amic mallorquí xocolater