Una altre recepta que vaig
presentar al concurs del Bon Preu...
Em semblava que tenia que
quedar una mica forta de sabor, per la sobrassada, però, segons el meu marit,
estava molt bona i amb un gust suau...
La recepta original, dels
cursos de la Conxita, portava una vinagreta de tomàquets secs, però jo li vaig
fer una salsa de nous i crec que la combinació va ser encertada.
Un plat de diumenge amb un
toc molt mallorquí !!!!
Anem al tema.
Ingredients:
-2 calamars grans o 4 de mes
petits.
-200 grs. de sobrassada.
-200 de formatge de Maó.
-200 ml. de nata líquida.
-Un grapat de nous.
-Oli, sal i pebre.
Netegem els calamars i els hi
donem la volta.
Saltegem en una paella, les
potes i les ales. Les tallem a trossets.
Preparem una barreja amb les
potes i les ales, la sobrassada i el formatge tallat a trossos.
Farcir els calamars amb
aquesta barreja, els tanquem amb un escuradents. Salar i empebrar. Regar amb
una mica d'oli i coure al forn durant 25 min.
A part anem preparant la
salsa. Triturem les nous. En reservem unes quantes per decorar.
En un cassó posem la nata i
les nous triturades. Esperem que arrenqui el bull i anar remenant fins que
espesseixi una mica.
Traiem l' escuradents, tallem el calamar i servim
acompanyat de la salsa de nous.
Aquest plat està dedicat al
J.M.. Un bon amic,que, tot i que es fan incondicional dels postres amb
xocolata, també es mallorquí de
naixement i se que li agradarà molt
aquesta recepta!!
Espero que us agradi
i.....Caprofiti !!!!!
A la dreta del blog teniu un altre nº de la revista Trazas...molt interesant!!!
21 comentaris:
Wooow, que original!! Bss
Quina delícia! La sobrassada m'agrada molt i el formatge de Maó... Em torna boja! XD
Ha d'estar tot boníssim, quan pugui passar pel mercat i trobi calamars frescos ja sabré com fer-los :)
Petons ^^
caray muy original esta receta y buena pinta tiene y la salsa de nueces mola¡¡
peto
MAre meva quin bon farcit !!!! M'encanta la idea han d'estar boníssims !!!!
petons
ostres quin farciment!! un mar i muntanya ben original i encertat! m'encanta aquest farcit, molt més que el clàssic amb les potes...jeje petons
Són molt originals aquests calamars! Jo a primera vista també he pensat que potser eren una mica forts de sabor però si a casa van agradar segur que són boníssims!
Aquests li agradaran al Miquel que es un amant de la sobrassada. Jo no puc amb ella.
Petons
Tenen de ser molt bons, aquest Calamars farcits de sobrassada.
hummmmmmmmmm que bons
Quin farciment tan bo, segur que també m'agrada.
Petons.
Quina recepta més bona! Tots els ingredients m´agraden...Jo també sóc fan de la sobrassada.
Pues te ha quedado una receta de lujo total, tine que tener una combinacion de sabores deliciosa. Besicos
Si que sembla que hagi de quedar molt potent amb la sobrassada, però si el teu marit diu q no, ens el creiem!
Un farcit molt original!
ptns!!
Gemma!!! com em fas això?? ara ja no me'ls puc treure del cap...els hauré de fer!!jaja...
Petonets
Que originals!!!!!
Mai se m'hagues ocórrit farcir calamars amb sobrassada i formatge...
Els tindre que provar.
Els calamars, la sobrassada i el formatge, m'agraden.
Petons i fins divendres
M'agraden molt els calamars i la sobrassada i el formatge... no se m'hauria acudit mai fer aquesta combinació, és molt original!
Boníssims i molt originals!!
petons
Farcits de sobrasada no n'habia vist mai ...........tener que ser bonissims:
petons
Té molt bona pinta i a més fet amb components que m'agraden, no pot fallar la combinació.
Petons...!!
Moltes grácies a tots per els vostres comentaris...
Ha de estar de mort. A veure quan tindré la sort de provar-ho
gràcies per la dedicatòria!el teu amic mallorquí xocolater
Publica un comentari a l'entrada