dijous, 22 de novembre del 2012

MADALENES DE XOCOLATA(SENSE GLUTEN)


Com ja he comentat en diverses vegades, a la família, tenim dues celíaques...

Dons això a canviat.

Ara en som tres!!! Si,si...alguns ja ho sabieu, però m'han diagnosticat  celiaquia !!!

No s'acaba el món, ni molt menys, però si que es una mica de reorganització a la cuina de casa.

La "sort" es que ja tinc moltes receptes publicades sense gluten, però si que es veritat que no es el mateix cuinar un dia sense gluten que haver de fer-ho cada dia.

El millor de tot es que començo a trobar-me millor....i tinc mes ganes de cuinar...a veure si es nota al bloc..jeje.

Aquestes magdalenes ja les he fet altres vegades i en quan les veuen a casa, poques en puc menjar !!!!!

Fa uns dies les vaig portar a classe de cuina perquè les provessin. El tema es que quan dius que son sense gluten la gent pensa que han de ser dolentes i res mes lluny de la realitat. Queden unes magdalenes amb un boníssim gust de xocolata.

Als "xocolaterus" us encantaran!!!!!

Aprofito per participar a la proposta del Memòries d'uns cuinera d'aquest mes que ens proposa fer magdalenes...

Anem al tema:







Ingredients: (per 12 magdalenes)

-400 grs. de Nocilla o Nutella. (En el meu cas Nocilla)

-8 cullerades soperes de farina d'arròs.

-2 ous  i 2 clares.

Barregem la Nocilla amb els ous. Si està  molt freda, la Nocilla, la escalfem 30 seg. al micro.

Barregem la farina .

Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la masa.

Ja es veu que no s'inflen com les altres però us puc assegurar que queden molt  esponjoses !!!



Per cert...el cartellet de "sense gluten" es un obsequi de la Cristalleria Casas, al carrer de la Creu Coberta, on hi trobareu TOT el que necesiteu per la cuina...

Espero que us agradi i .....Caprofiti!!!

26 comentaris:

Miquel ha dit...

Gemma buenas magdalenas y sin gluten,es tambien una buena aportacion porque tambien es importante hacer recetas asi,ya que cada vez hay mas afectados como ahora tu caso tambien.Me alegra saber que ahora ya te encuentras mejor y con ganas de cocinar y de hacer nuevas recetas y asistir a clases.La vida continua y como dice el Pep "la vida es demasiado corta para comer y beber malamente" asi que para adelante sin gluten.
Un peto i una abraçada

sandra/ josemaria ha dit...

quina pinta mes bona

GEMMA ha dit...

Miquel:
Moltes gràcies per els ànims...
Ens veiem a les clases del Bon Preu...

sandra/josemaria:
La pinta i el sabor...

Ramon Juanola ha dit...

Gemma,m'alegra que te trobis mes be, la tortada, Sara, amb el preparat per pa sense gluten MIX B-MIX PAN queden igual de bones. Probe de fer-te el pa tambe.

trifasic de baileys ha dit...

doncs si, als xocolateros els hi caurà la baba amb aquestes magdalenes! una pinta genial! ptons

Joaquina ha dit...

Quina pintassa!!!!! sort que ja controles el tema sense gluten i no t´ ha suposat un trasvals important... Has aconseguit unes magdalenes de xocolata estupendes.. Cuide-vos força. Petons,

La Cuina Violeta ha dit...

Una més a la familia celíaca no passa res. Al final, com uns amics que tinc, que així cuinen per a tots i ja està. Unes molt bones magdalenes.
Nani

Anònim ha dit...

ooooh, al final sí? bé, ja has vist que fins i tot anant de viatge pots menjar com una reina, eh? i sinó tu mateixa et fas meravelles com aquesta... o el pastís de divendres (el Xavi encara hi somnia! jajaja)
Petonets
Sandra

Trini Altea ha dit...

Con que ganas me quedo de meter la mano por la pantalla del PC.
Estoy de concurso en mi blog, si te apetece participar??? el premio está muy bueno, te dejo el enlace.
http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/11/concurso-la-cocina-de-trini-altea.html

La cuina de la Isabel ha dit...

Una pinta molt bona i suposo que el gust també bonissim, només que se semblim una mica al teu pastís de xoco.....
Hum..... deuen ser excepcionals!!!!!!
Petons

GEMMA ha dit...

Ramon:
Estic fent proves de diferents coses...grácies per les idees.

Roser:
Son realment bones...

Joaquina:
Realment crec que si, que ho domino una miqueta...però tot i aixi, costa un xic...

GEMMA ha dit...

Nani:
L'unic problema de cuinar per tots igual, es que segons quines coses el preu es molt mes elevat que les que porten gluten...

Sandra:
Digali al Xavi que quan en torni a fer un li portare un troç...tot i que ens heu deixat dende recepta del 15....jajaja

Trini:
Mas de una pantalla pasariamos todos con alguno de los platos que se cocinan por la red...
Gracias por la invitación al concurso. Me paso por el bloc y a concursar...

GEMMA ha dit...

Isabel:
Son molt bones però no crec que superin al pastis....a veure si publico la recepta aviat....que ja mela han reclamat....

María ha dit...

Pues te han quedado con una pinta deliciosa, ese color chocolate dice comerme. Besicos

Fem un mos ha dit...

Gemma, celebro que ja et trobis millor i sàpigues el que et passa, doncs ara a canviar una mica els hàbits del menjar, doncs no passa res per haver de menjar sense gluten.
Aquestes magdalenes tenen una pinta boníssima per els xocolateros.
Molts petons

Roser ha dit...

T'han quedat genials! I ànims que segur que tens milers de recursos per cuinar sense gluten, i ara aprendrem una mica més els que et seguim. Petons

Neus Garcia ha dit...

Una magdalena de xocolata sempre vé de gust i aquestes que són per TOTHOM encara més!!

Fórmules Culinàries ha dit...

Quines magdalenes més bufones que t'han quedat!! i a sobre sense gluten! faras molt contents als celíacs amb aqta recepta!!
ptns!!

Cristina ha dit...

Vaja, doncs ja ara hora de deixar enrera tanta incertesa...Ens veiem divendres!.

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Hola Gemma, han quedat precioses. Jo també en faig sense gluten i queden molt bé. Una abraçada

GEMMA ha dit...

Maria, Ana i Blanca:
Si que estaban buenisimas!!!

Sión:
La veritat es que es mes fàcil del que em pensava...

Rosa:
Gràcies...espero que si, que us pugui aportar alguna idea nova...

GEMMA ha dit...

Neus:
Es el millor que tenen, que son per tothom...

Formules culinaries:
Espero que a algú li pugin servir...

Cristina:
Si, ens veiem divendres...

GEMMA ha dit...

Núria:
Dons diguem els títols de les receptes sense gluten que tinguis al bloc...

Judith ha dit...

Avui en dia hi han molts celiacs! així que aquestes magdalenes són ideals!! gràcies per participar. petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

Sempre s'ha de treure el cantó positiu, tu ets afortunada que saps cuinar i trobaràs alternatives.
Moltes gràcies per participar.

Tere ha dit...

Jope¡¡ varias semanas sin poder venir a tu cocina y tras varias recetas saladas y aperitivos sin gluten, me veo una maravillosa tarta y ahora veo que te ha "tocado"¡¡ una compañera de trabajo también resultó ser celiaca, es acostumbrarse y estar pendiente de lo que comes y se encontraba mucho mejor. Veo que tu cocina se ha transformado rápidamente, seguiré poniéndome al día y le digo a mi compi que tu tienes muchas recetas bien ricas y tambien eres celiaca. Un beso muy grande y feliz semana, Teresa