dimarts, 27 desembre de 2011

CANELONS DE CARN

A casa, per Sant Esteve, canelons. I mira que en son de bons…
Recordo a la meva àvia, la tarda de Nadal, trinxant les restes del pollastre i la carn del dinar i preparant els canelons de l’endemà.
Jo, per descomptat, no els he preparat la tarda de Nadal si no que els vaig fer uns dies abans i els vaig congelar, sense la beixamel.
Enguany, n’he fet uns 250 , entre encàrrecs  i per casa nostra, pero com he dit, he anat fent-los i congelant-los. Així no es fa tant carregós.
Aprofitant que les noies del Memòries d’una cuinera ens proposaven fer canelons, he volgut fer els clàssics de carn i mes endavant  ja en farem d’altres farcits.
També, i per primera vegada, he fet canelons per la celíaca de la família. Amb el mateix farcit, però  amb una planxa de lasanya partida en dos trossos.
Crec que li han agradat molt i com veureu a la foto, son exactament iguals que els altres.
Anem al tema.



Ingredients:
-2 paquets de canelons
-500 grs. De carn de vedella per rostir.
-500 grs. De carn de porc per rostir.
-500 grs. De pit de pollastre.
-1 branca de canyella.
-2 cebes i 1 tomàquet.
-150 cl. De vi ranci.
-1 fulla de llorer.
-100 grs. De mantega.
-90 grs. De farina.
-750 cl. de llet.
-Oli, sal i pebre.
-100 grs. De foie-gras.
Rostir la carn, en una cassola de fang, i tot en cru, junt amb la ceba, el tomàquet, la branca de canyella i la fulla de llorer. Afegir el vi ranci i deixar que la carn estigui cuita però  no cremada.
Deixar refredar.
Picar la carn i afegir l’oli del rostit i  el foie-gras.
Fer una salsa beixamel amb 50 gr. de mantega i 45 gr. de farina i 250 cl. de llet.
Barrejar amb la carn picada i fer una pasta.
Bullir la pasta dels canelons, i posar-los sobre un drap de cotó, a sobre el mabre. Omplir els canelons amb la farça i enrotllar.
Per anar mes ràpid, va molt be fer servir una màniga  pastissera amb una “boquilla” rodona, llisa i ampla.
Ara seria el moment de congelar-los. Primer, sense que es toquin, i un cop congelats, ja els podem apilar sense cap problema.
Per fer la beixamel, escalfem en un cassó, 50 gr. de mantega. Quan comença a bullir, afegim de cop la farina i la coem perquè  no faci gust de farina. Anem afegint la llet i sense deixar de remenar, esperem que la llet espessi fins que tingui el punt que ens vagi bé.
Cobrim  els canelons amb la beixamel gratinem amb formatge Gruyer o Emental.


Al forn, gratinat-se....
Si hem de fer la beixamel per a celíacs, la farem igual però amb Maizena.





Espero que us agradi i …. Caprofiti !!!!!

divendres, 23 desembre de 2011

BONES FESTES

Avui no porto cap recepta.  Només us escric per desitjar-vos a tothom que passeu un Bon Nadal. Son dies en els que ens agrada cuinar, estem super liats, almenys en el meu cas. Alguns ja heu vist que ni tant sols he pogut comentar les vostres entrades. La veritat, no he pogut. Prometo que passat Nadal, les miro i comento totes…
Bé, la cuina m’està  esperant. Ens veiem cap el 27.


BONES FESTES A TOTHOM … I CAPROFITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

diumenge, 18 desembre de 2011

COCKTEL DE PINYA I GAMBES

Avui estic súper contenta. El Barça ja es campió del món però el millor es que l’equip del nostre Valdés particular, han guanyat i son liders en solitari.
Després d’un fantàstic partit han guanyat per 5 a 2 contra un dels seus rivals directes. Era un partit difícil i tot i que jugaven a la mateixa hora que el Barça, s’han pres molt en serio el seu partit i han estat molt concentrats ( tot i així, els hem anat informant a la mitja part, del resultat del Barça…jeje).
Del Barça, que mes podem dir??? Que som els millors? Dons si, ho som.
Bé, prou futbol o hauré de fer un bloc futbolero ( dons no seria mala idea,,,,)
Per anar fent proves per els àpats de Nadal he fet aquestes pinyes farcides. Son molt fàcils de fer i tenen molt bona presència a la taula.
Anem al tema.

Ingredients:
-Es calcula ½ pinya per comensal.
-Cues de gamba crues, congelades.
-Enciam tallat en juliana.
-Per fer la salsa rosa:
 300 gs. De maionesa + o –
 Ketchup
 Salsa Perrins
 2 cull. de suc de taronja
 1 cull sopers de Conyac.
 Sal.

Tallem per el mig les pinyes i les buidem. Reservem  les pinyes i tallem el que em tret de dins a trossets petits.
Descongelem les cues de gamba i les passem per una paella. Quan estan fredes les tallem també a trossets i barregem amb la pinya. Tallem l’enciam en juliana i també l’incorporem a la barreja.
Per fer la salsa rosaposem la maionesa en un bol i afegim el  ketchup, el suc de taronja , la salsa Perrins i el conyac. Corregir de sal i ja està feta.
Per servir posem mitja pinya i la farcim de la barreja de pinya, gambes i enciam i ho cobrim amb la salsa rosa. Per decorar, una gambeta.
Es un plat apte per celíacs.
Ja se que es un plat d’aquells que tothom deu tenir al seu bloc, però com per el meu seran  els primers Nadals, m’agrada posar-lo.
El problema serà  que la falta de temps no em deixarà publicar totes les receptes que voldria, de cara als Nadal, però  poc a poc i encara que ja passin les festes, aniré posant tot el que faci per si us pot interessar, per una altra  ocasió.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

dimecres, 14 desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA I ARRÒS INFLAT

Quan érem  petits, la meva mare comprava un torró de la casa Marcona que es deia Risxoco .
N’havia de comprar una bona quantitat de barres perquè ens agradava moltíssim i en menjàvem  des de uns dies abans dels Nadals. Recordo que era l’únic torró que m’agradava i quan el varen deixar de fer no m’ho podria creure. Que faria jo sense el meu Risxoco???
Dons vaig estar uns anys sense menjar torrons, perquè  vaig provar  el de Suchard, però no era el mateix.
Fins que un dia, parlant amb la Conxita del Casal, em va donar la recepta per fer torró d’arròs  i xocolata. Bingo!!!!!! Es el sabor que mes hem recorda al meu estimat Risxoco !!! Quasi diria que es igual ( o això crec jo)
Es molt senzill de fer i segur que ni ha de mes sofisticats però  aquest es el que més  ens agrada, als mes joves de la família.
Com podeu veure, jo també en faig unes quantes, de barres, i us puc assegurar  que no en sobra. L’endemà  de Reis ja no en queda…
Quan vaig saber que els del Fogons de la Bordeta proposaven fer torró ho vaig tenir clar el que faria:  torró de xocolata i arròs inflat. Ja se que es un dia abans del 15 però  vaig una mica liada de temps i l’important es participar,no?...
També he fet torró de guirlatxe i torró de Cadis ... però  ja posaré la recepta un altre dia….
Anem al tema.

Ingredients:
Per dues barres:
-500 grs. De xocolata amb llet.
-150grs. D’arròs inflat.
Desfer la xocolata al microones a intervals de 20 seg. I anar remenant fins que es desfaci.
Barrejar l’arròs  inflat i posar-ho en un parell de motlles allargats. Xafar-ho una mica i deixar-ho a la nevera fins que qualli.
Jo faig servir uns taper que tenen la forma rectangular , però també va be fer servir un brik de llet, tallat per el mig.
Es desmunta i s’embolica amb paper de cel·lofana  transparent i es guarda en un lloc fresc o a la nevera. S’aguanta molts dies…. Si dura,jaja
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
 

divendres, 9 desembre de 2011

BOLETES DE GAMBA AMB AMETLLA LAMINADA

Eh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja he arribat als 100 seguidors !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja se que per els que en teniu molts això deu ser de riure, però  per mi es tota una fita.
Vull dedicar aquesta entrada a la seguidora nº 100, l’Anna. El problema es que no se qui es, ni de quin bloc, si es que en té, però si em deixa un comentari, m’agradaria  saber qui es !!!.
Una altre recepta amb gambes. Es que, a part de que donen molt de joc, solen agradar a tothom.
Es una recepta del curs d’aperitius i entrants de la Conxita del Casal que varem fer el mes de Novembre.
Ja n’he fet per un sopar,  dies  enrere  i va agradar molt. Tot i que per el sopar ho vaig presentar tal com posa a la recepta, per fer les fotos vaig haver de tornar a fer les boles i  ja no tenia escarola, però també m’agrada com a quedat. El plat de pissarra es un regal que em vaig fer a mi mateixa ( porque yo lo valgo…) i que feia temps que tenia ganes de tenir.
Anem al tema.

Ingredients:
-300 grs. De cues de gamba.
-60 gr. de mantega.
-60 gr. de farina de mill. ( sense gluten)
-250 c.c. De llet.
- Sal i pebre.
-Curry i sèsam.
-1 porro.
-1ou.
-100 gr. D’ametlla laminada crua.
-oli.
-Escarola i magranes ( per decorar)

Tallar el porro ben petit i , en una paella. Coure’l  fins que s’estovi. Reservem. En una altre paella, saltegem  les gambes i les tallem a trossets. .
En un altre pot, al foc, fem una beixamel amb els 60 gr. de mantega. Quan està  desfeta  afegim la farina remenem bé perquè  es torri la farina. Quan està  ben integrada amb la mantega, anem afegint la llet, la sal i el pebre, una mica de curry i el sèsam.
Quan tenim la beixamel feta, afegim les gambes i el porro. Barregem bé i ho deixem refredar i reposar.
Per fer les boletes agafem una petita quantitat de pasta , li donem forma de bola i ho passem per ou i la ametlla laminada. Fregim en abundant oli.

Presentem  acompanyades d’escarola i magranes.
Com podeu veure, es un plat apte per a celíacs. Si no n’ha de menjar cap celíac, feu la beixamel amb farina de blat.
També vull donar les gràcies a la Lidia del bloc Va de teca per el premi que m’ha donat. Em fa molta il·lusió ja que es el primer que hem donen.
Sembla que jo l’haig de donar a deu blocs i respondre a unes preguntes sobre mi, però  això ho faré en la propera entrada ( qüestió de temps....)
Un cop mes, moltes gràcies Lidia.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!



dimecres, 7 desembre de 2011

BAVARESA DE TORRÓ AMB COULIS D'ALBERCOC

Com podreu veure a la fantàstica crònica que ha fet la Glòria  del Cafè de Nit, dissabte passat vam ser uns del afortunats blocaires de Sants que varem fer un dinar al local fes-te farinetes.
Realment va ser una trobada  fantàstica i o varem passar la mar de bé.
Jo vaig triar  fer unes postres,  i com la temàtica  era el Nadal, que millor que unes postres amb torró de Xixona.
Haig de dir que tot estava  boníssim i el millor va ser compartir les receptes entre nosaltres. Però no patiu, que les anirem publicant totes…
Anem al tema.


Ingredients:
-Una barra de torró  de Xixona d’uns 300 grs.
-300 grs. De nata per muntar.
-100 grs. De sucre.
-3 rovells d’ou.
-3 clares.
-6 fulls de gelatina.
Per el caramel:
-100 grs. De sucre.
-Unes gotes de suc de llimona.
Per acompanyar:
-Un pot de confitura d’albercoc.

Primer de tot fem el caramel amb el sucre i les gotes de llimona. Quan esta fet el caramel el posem al motllo i el deixem refredar.
En un cassó al foc, barregem  els rovells d’ou amb el sucre i ho treballem fins que blanquegi. Ho barregem  amb el torró, triturat.
Posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda .
Muntem la nata, sense que ho estigui massa, de muntada, i ho barregem amb la crema de torró.
Afegim les clares muntades a punt de neu i la gelatina desfeta amb una mica de llet calenta.
Omplim el motlle amb la barreja i ho deixem a la nevera, millor d’un dia per l’altre.
Per servir, desmotllem la bavaresa  i desfem xocolata al bany maria o al microones. Fem unes decoracions amb ziga-zaga i acompanyem d’un culis d’albercoc.
Per fer el culis, posem la melmelada en un cassó  al foc fins que arrenqui el bull.  La colem i el que queda es una salsa fina que farem servir per  acompanyar.
Es una recepta de la Conxita del Casal.
Queden unes postres molt lleugeres que poden servir perfectament per un àpat del de Nadal.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!



dijous, 1 desembre de 2011

LLAGOSTINS AMB MEL

Un altre entrant per els aperitius dels àpats de Nadal.
Es molt fàcil de fer i a casa ens va agradar molt.
Tant es pot fer amb llagostins com amb cues de gamba.
Anem al tema.

Ingredients (per 6 persones)
-18  llagostins.
-2 clares d’ou.
-Mel.
-Llavors de sèsam torrat.
Pelem els llagostins i reservem les cues. Les salpebrem
Batre les clares amb unes barnilles manuals. No han de quedar muntades a punt de neu.
Passem els llagostins per les clares batudes i fregim amb oli. En quan els traiem, tirem un rajolí de mel per sobre i espolsem amb el sèsam.
Per servir-los, els punxem amb un pal de brotxeta  i a gaudir de l’aperitiu.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!