Una altre recepta per un dia de festa !
Es un d’aquets plats que es millor preparar el dia abans i a sobre, et deixa temps per preparar altres coses.
Jo el preparo tot menys la decoració. Es deixa embolicat amb paper film a la nevera i una estona abans de servir, el decoro i llestos.
Es un pastís fred que si heu de fer un sopar tipus bufet es pot deixar tallat i tot (tal com es veu a la última foto )
Anem al tema.
Ingredients:
-Un paquet de pa motlle allargat, sense crosta ( dels que van bé per fer canapès).
-300 gr. de cues de gamba (congelades)
-1 pot de maionesa.
-1 llauna de tonyina.
-Unes fulles d’enciam.
-100 gr. d’olives sense pinyol.
-300 gr. de salmó fumat.
-Mantega.
-1 escarola.
-Uns filets d’anxova.
-Uns cogombres i unes cebetes en vinagre.
-Unes olives negres (per decorar)
Untar un motlle de corona amb mantega i folrar amb el salmó fumat.
Jo faig servir un de vidre que va molt bé per desmotllar.
Coure les gambes, tallar a trossets i barrejar-les amb una mica de maionesa.
Barrejar, en un altre bol, la tonyina, les olives trossejades (reservem alguna per la decoració ) l’enciam trossejat i una mica de maionesa.
Per muntar la corona, disposar una capa de pa, dins el motlle. A sobre una capa de la barreja de les gambes, una altre capa de pa, una de la barreja de la tonyina i per acabar, una altre capa de pa.
Es deixa a la nevera d’un dia per l’altre.
Es treu del motlle i es decora amb les olives, els filets d’anxova i els cogombres tallats en forma de vano.
Posem l’escarola al voltant i ja es a punt de menjar.
Penseu que si el feu en la versió allargada, necessitareu una mica mes de salmó.
Va molt bé tallat amb el ganivet eléctric |
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
15 comentaris:
Quina corona més gustosa! M'encanta el salmó. Petons
Bona idea per tenir-ho preparat quan tens convidats...
sempre m'ha agradat aquest tipus de presentació! petonets reina
LA presentació queda molt xula, i la idea m´ha agradat molt! No he fet mai un pastís així amb pa de motllo! Ràpid i molt asequible!!
Petons
aquest pastís m'agrada molt, l'apuntaré per l'estiu
És d'aquells plats a tenir en compte quan tens gent a casa, hauries de muntar una empresa de catering!! :D
Petonets
Sandra
Ja he vist algunes i encara no ho he fet. A veure si m'animo que queda preciós i ben bo!
Petons
M'agrada, m'agrada i m'agrada!!!
Marina:
Sinque es molt gustosa...
Ricard:
La veritat es que apanya molt quan tens gent a sopar i poc temps de cuinar.
Judith:
La presentació d'aquest plat dona molt de joc.
Anna:
Ja no tens excusaper no fer-ne un...
Lidia:
pero també el pots fer a l'hivern,eh!
Sandra:
No tinc una empresa de catering,pero faig moltes cosetes per encarrecs.....
Eri:
Vinga, animat a fer-ho.
Nuria:
M'alegro que t'agradi tant!!!!!!
Una presentació perfecte!
Nani
perfectos los dos modelos,aunque gana mas el redondo,me gusta el salmon a mi pero a la dona no,como no me haga una mini corona ja,ja
peto
aquests pastissos freds m'encanten!! passen sempre bé a qualsevol moment!!! petonetss
És un clàssic que té l'èxit assegurat. Ideal per a un bufet fred com els que s'acostumen a fer el dia de cap d'any.
Te ha quedado preciosa, en casa lo hacemos de varias maneras (con atún, con palitos surimi, pescado.. ) y siempre está rico. Tu presentación me ha gustado mucho, tomo nota¡ Un fuerte abrazo, Teresa
Publica un comentari a l'entrada