divendres, 13 de gener del 2012

CORONA DE SALMÓ

Una altre recepta per un dia de festa !
Es un d’aquets plats que es millor preparar el dia abans i a sobre, et deixa temps per preparar altres coses.
Jo el preparo tot menys la decoració. Es deixa embolicat amb paper film a la nevera  i una estona abans de servir, el decoro i llestos.
Es un pastís fred que si heu de fer un sopar tipus bufet es pot deixar tallat i tot (tal com es veu a la última foto )
Anem al tema.

Ingredients:
-Un paquet de pa motlle allargat, sense crosta ( dels que van bé per fer canapès).
-300 gr. de cues de gamba (congelades)
-1 pot de maionesa.
-1 llauna de tonyina.
-Unes fulles d’enciam.
-100 gr. d’olives sense pinyol.
-300 gr. de salmó fumat.
-Mantega.
-1 escarola.
-Uns filets d’anxova.
-Uns cogombres i unes cebetes en vinagre.
-Unes olives negres (per decorar)

Untar un motlle de corona amb mantega i folrar amb el salmó fumat.
Jo faig servir un de vidre que va molt bé per desmotllar.
Coure les gambes, tallar a trossets i barrejar-les amb una mica de maionesa.
Barrejar, en un altre bol, la tonyina, les olives trossejades (reservem alguna per la decoració ) l’enciam trossejat i una mica de maionesa.
Per muntar la corona, disposar una capa de pa, dins el motlle. A sobre una capa de la barreja de les gambes, una altre capa de pa, una de la barreja de la tonyina i per acabar, una altre capa de pa.
Es deixa a la nevera d’un dia per l’altre.
Es treu del motlle i es decora amb les olives, els filets d’anxova i els cogombres tallats en forma de vano.
Posem l’escarola al voltant i ja es a punt de menjar.

Penseu que si el feu en la versió allargada, necessitareu  una mica mes de salmó.

Va molt bé tallat amb el ganivet eléctric

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!


15 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Quina corona més gustosa! M'encanta el salmó. Petons

Ricard Sampere ha dit...

Bona idea per tenir-ho preparat quan tens convidats...

Judith ha dit...

sempre m'ha agradat aquest tipus de presentació! petonets reina

Anna ha dit...

LA presentació queda molt xula, i la idea m´ha agradat molt! No he fet mai un pastís així amb pa de motllo! Ràpid i molt asequible!!
Petons

Lídia ha dit...

aquest pastís m'agrada molt, l'apuntaré per l'estiu

Anònim ha dit...

És d'aquells plats a tenir en compte quan tens gent a casa, hauries de muntar una empresa de catering!! :D
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Ja he vist algunes i encara no ho he fet. A veure si m'animo que queda preciós i ben bo!
Petons

A peu coix. N. Sagués ha dit...

M'agrada, m'agrada i m'agrada!!!

GEMMA ha dit...

Marina:
Sinque es molt gustosa...

Ricard:
La veritat es que apanya molt quan tens gent a sopar i poc temps de cuinar.

Judith:
La presentació d'aquest plat dona molt de joc.

Anna:
Ja no tens excusaper no fer-ne un...

GEMMA ha dit...

Lidia:
pero també el pots fer a l'hivern,eh!

Sandra:
No tinc una empresa de catering,pero faig moltes cosetes per encarrecs.....

Eri:
Vinga, animat a fer-ho.

Nuria:
M'alegro que t'agradi tant!!!!!!

La Cuina Violeta ha dit...

Una presentació perfecte!
Nani

Miquel ha dit...

perfectos los dos modelos,aunque gana mas el redondo,me gusta el salmon a mi pero a la dona no,como no me haga una mini corona ja,ja
peto

trifasic de baileys ha dit...

aquests pastissos freds m'encanten!! passen sempre bé a qualsevol moment!!! petonetss

Gemma ha dit...

És un clàssic que té l'èxit assegurat. Ideal per a un bufet fred com els que s'acostumen a fer el dia de cap d'any.

Tere ha dit...

Te ha quedado preciosa, en casa lo hacemos de varias maneras (con atún, con palitos surimi, pescado.. ) y siempre está rico. Tu presentación me ha gustado mucho, tomo nota¡ Un fuerte abrazo, Teresa