Tornem a ser a 15 !!!! Això vol dir que, una vegada mes, els nois dels Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens proposen un repte.
Faré un parèntesi en les receptes Nadalenques, però a la propera entrada segueixo, eh!
Aquesta vegada ens demanen cuinar amb carxofes. A mi no es que m’entusiasmin però al meu marit li encanten. Això vol dir que no en cuino massa vegades. Normalment les faig al microones i si estem a fora, a la brasa.
Avui, però, he preparat una truita de carxofes segons la recepta de la meva mare.
Pensant com la podíem presentar he decidit fer-ho en forma de pinxo i he afegit una compota de pebrot que la Maia del Racó del cuscús ens va fer un dia i ens va encantar.
Anem al tema.
Ingredients:
-1 kg. de carxofes ( millor les del Prat)
-4 ous.
-Oli, sal
-Aigua.
-Unes llesques de pa cruixent.
-Tomàquets, oli i sal.
Per fer la confitura de pebrots :
-100gr. de pebrot verd.
-100gr. de pebrot vermell.
-100gr.de sucre
-100gr. d’aigua.
-50 gr. de vinagre.
Per fer la truita:
Pelar les carxofes i deixar només la part del cor, que es la mes tendre.
Tallar a rodanxes fines i posar a fregir amb oli i aigua. La quantitat d’aigua seria dues parts d’oli per una d’aigua.
No hem pregunteu el perquè, pero la meva mare sempre ho ha fet així i queden molt tendres, les carxofes.
Un cop s’ha reduït l’aigua i estan tendres les carxofes, les traiem del foc i les escorrem perquè eliminin l’oli.
Batre els ous, barrejar amb les carxofes i fer com faríem amb una truita de patates normal i corrent.
La truita acabada de fer..... |
Per fer la confitura de pebrot, tallem els pebrots a trossets molt petits i ho barregem amb el sucre i el vinagre. Al foc uns 25 min. destapat i remenant de tant en tant.
Es pot fer mes quantitat i guardar-ho en pots com si fos qualsevol altre melmelada.
Per presentar el plat :
Dues llesques de pa cruixent, sucades amb tomàquet, oli i sal.
A sobre un tros de truita i a sobre una cullerada de confitura.
Ha estat un bon sopar acompanyat d’una cerveseta. (Que ja començarem el règim dilluns…) jajaja.
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
27 comentaris:
mira que estic tipa (no paro de picar mentres cuino! jajajajajajja) però em menjaria un pinxo d'aquests ara mateix!!;P bona nit
quin pintxo!! m'agrada molt tapejar així que aqeust plat me l'enduc ara mateix, i la confitura....increible la mescla de sabors!! cap a casa meva que va!! jajaj petons
Bon dia mestra! No sér per on començar només que acabar amb FANTÀSTIC!És que m´agrada tot el que porta...i la pissarreta també.
Judith:
Aixó de picar mentre cuinem em sembla que ens pasa a tots una mica...jajaja
Per cert, quines hores d'estar cuinant,no?
Roser:
Dons es molt fàcil de fer...
Cristina:
Jajaja, de mestre res,eh?...
La pissarra es un regales pre nadalenc que em vaig fer, a que es xulo?
La truita de carxofes és una de les que més m'agrada. Aquests pintxo amb la confitura ha d'estar molt i molt bó!
Petons
Jo que sóc súper fan dels pintxos, me l'apunto! És que m'encanta!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Just ahir vam fer un sopar de pintxos, hauries pogut pujar a la Bordeta amb aquest! jajaja
La truita de carxofes és la meva preferida, ma mare ens en fa sovint quan vaig a dinar a casa seva!! Nyam!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Doncs jo vaig estar a punt de fer també una truita, però al final vaig decidir-me per les flors!
És bona, oi? Cada setmana en menjo! Això sí, les carxofes tendretes.
Bon diumenge
Quina truita mes bona, molt apetecible.
Petonets
Menudo pincho rico que nos has puesto, pllaba un par ;-), un fuerte abrazo, Teresa
Quin pinxo més xulo, Gemma! La cosa va de "x" he he. Amb aquests colors, entra per la boca!
La truita de carxofes m'encanta! i amb aquesta compota ha de ser la bomba!
pobret el teu marit, castigat sense carxofes...
petonets
Amb aquesta recepta em trasllado anys enrere. La meva mare era una "carxofera", cuinava les carxofes com ningú i aquesta truita és com la que feia ella. No era tan moderna, perquè era molt tradicional i mai hauria fet un pinxo, però la truita...
Nani
M' agrada tant la truita de carxofes, i presentada d' aquesta manera amn la confitura de pebrot... deu ser una combinació ben potent!
Noia amb la cerveseta també em prendria jo un parell o tres d'aquests pintxos!! i amés amb aquesta confitura!! Fantàstic. Petons
¡De lujo! Seguro que la mezcla esta exquisita. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS
Bo i senzill. Què més volem?
Ideal per reunions i gresca
Amb truita m'encanten!!! ara un tallet m'aniria bé!!
buen truco el del agua para hacerlas mejor y el pincho esta muy bueno y vistoso a la vista,no deberia faltan en una buena barra de pinxtos
peto
Mmmmm.... un pinxo genial!!! M'encanta!!! Ara m'en menjaria un!! Aquesta truita fa una pintassa!!! mmmmm
Un petonas
Sònia
M'agrada l'idea de la confitura de pevbrots per sobre.
Un petonet
Qué bueno. Me gusta mucho el toque que le tiene que dar esa confitura de pimientos.
Besos
La truita de carxofes és la meva preferida. I el contrast dolç de la melmelada li ha de quedar molt bé.
Vaig estar dubtan en publicar truita de carxofes i alls tendres, pero aquesta presentació m'agrada doblement.
La truita hummmmm
La confitura de pebrot hummmmmm.
Petonets
Moltes gracies a tots per els vostres comentaris.
Hola Gemma, segur que si a casa els presento la truita així no m'arrufarant el nas, je, je.
Una abraçada.
Un pinxo de quests per esmorzar no aniria malament, molt bons !!!
Petons
Publica un comentari a l'entrada