dimecres, 11 de gener de 2012

RODÓ DE POLLASTRE FARCIT D'ORELLANES

Comença un any molt especial per mi,( i per la meva família, especialment per el meu marit)  amb diverses  coses per celebrar. Coses que ja us anireu assabentant  quan arribi el moment i que hem fa  il·lusió  poder compartir amb vosaltres.
Estic contenta perquè, aquets dies, he pogut comprovar la gent que em segueix  i que no m’ho pensava. Encara que no deixin comentaris, saber que quan busquen una recepta van al meu bloc, m’afalaga molt.
Ja passades les festes,  i una mica mes en calma, vull ensenyar-vos diversos plats que he cuinat aquets dies.
Em sap greu no haver publicat abans i ja hi ha qui m’ha “pegat la bronca” per no haver-ho fet. Jo soc la primera que no m’agrada estar tants dies  sense publicar, però  quan no es pot, no es pot. I tampoc es pot forçar la màquina, que només en tenim una i s’ha de cuidar.
Bé, si no serveixen per aquest any, espero que les aprofiteu per l’any que bé,no?.
Aquest rodó de pollastre va ser un altre encàrrec i va quedar tant bó que, com veureu en una altre entrada, vaig fer servir el farcit per un plat del dia d’Any Nou.
Anem al tema.

Ingredients:
-1 pollastre de pagès desossat
-4 o 6 escalunyes.(depèn de la mida)
-100 cc. De vi blanc.
-50 cl. De conyac
-50 gr. de panses sense pinyol
-1 cull. petita  de quatre espècies (d’herbes)
-1 llimona.
-100 gr. d’ametlles moltes.
-150 gr. d’orellanes d’albercoc.
-50 gr. de pinyons.
-25 gr. de nata.
-150 gr. de raïm fresc.
-100 cc. De caldo de pollastre
-Maizena.
-2 cull. de sucre.
-oli, sal i pebre.

Barrejar les ametlles amb la meitat, mes o menys, de les orellanes trossejades, les panses, els pinyons. Les herbes, la pell de la llimona ratllada, sal, pebre i la nata, perquè lligui.
Obrir el pollastre i omplir amb la farça. Lligar amb fil de cuinar.
En una cassola, sellar el rodó, salar i empebrar. Afegir les escalunyes i coure al forn a 200º durant 25 o 30 min.
Donar la volta al rodó i regar, primer amb el conyac i després amb el vi blanc. Tornar a posar al forn i coure 30 min. més.
Quan es fet, retirar el rodó. Passar la salsa per el “xino”, afegir el caldo i la resta d’orellanes, panses i pinyons. També afegim el raïm.
Jo vaig comprar un raïm que no porta llavors.
Fem un caramel amb el sucre i l’incorporem a la salsa. Coure 5 min.
Per espessir la salsa, desfem una mica de maicena amb aigua freda i l’afegim a la salsa i remenem fins que arrenqui el bull.
També podem fer un roux, que aquí podeu veure com es fa.
Jo vaig fer el pollastre el dia abans. Per tallar va millor que estigui fred, però  la salsa la vaig acabar el mateix dia.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

Per cert, teniu el nº 4 de la revista TRAZAS, d'intoleràncies alimentáries, al enllaç de la dreta del bloc. Es molt interesant!!!!

15 comentaris:

Marina ha dit...

Encara que hagis trigat a publicar, l'espera ha valgut la pena. Quin bon tiberi, amb el pollastre amb orellanes!!! Petons i bon any!

Judith ha dit...

MOlt bon any Gemma! esperem totes les teves bones notícies!!! molt bon any i benvinguda

Gemma ha dit...

M'agrada el raïm a la salsa, ha de quedar dolceta i molt gustosa.
I el farcit també ha de quedar boníssim! Recepta apuntada, tot i que no penso esperar el Nadal que ve per povar-la ;)
Esperem les bones notícies!

Lídia ha dit...

molt bona recepta

lolines ha dit...

BON ANY NOU!!!
un molt bon pollastre y millor salseta

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Bones notícies?! No ens deixis aixíiiiiiiii! jajajaja
Aquest pollastre ha de ser boníssim, val per qualsevol àpat de festa!
Petonets
Sandra

Roser ha dit...

Estic molt contenta per tu i la teva família!! ja ens aniràs explicant aquestes bones noticies!! que som uns xafarders ;-)! no et preocupis per les receptes que me les guardaré per l'any vinent, o per aviat..jeje un pollastre increible!! petons

GEMMA ha dit...

Marina:
Si que es un bon tiberi,si...

Judith:
Si que seran bones noticies...

Gemma:
Jo també penso que no cal esperar a Nadal...

GEMMA ha dit...

Lidia:
Gracies!

Lolines:
Si que es una bona salseta...

Sandra:
Tindreu que esperar una miqueta.... pero no gaire...

Roser:
Si que sou tafaneres,si, jajaja
No esperis a l'any vinent per fer les receptes...

Miquel ha dit...

me alegro que este año sea muy importante para ti y tu familia y tambien por tu marido,esperaremos a ver acontecimientos.
Muy buena la receta y contundente este farcit
peto

Fem un mos ha dit...

Els pollastres farcits fan molta festa i estan boníssims
Petons

Teresa ha dit...

El pollastre de Nadal amb orellanes, pinyons, prunes, es lo millor que hi ha!!!lam propera hi posaré raïm, que segur li va de perles! així amb rodó queda molt bé!

Cristina ha dit...

Aquests plats tradicionals no fallen. La meva mare també hi posa raÏm...Aquest Nadal ens ha cuinat rap amb raÏm i cava...

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que es un farcit contundent pero gens empalagós...

Sión:
Si que son de festa,si....

Teresa:
Posar el raïm li dona un toc especial a la salsa...

Cristina:
Per favor.... que bó. Rap amb raïm i cava.....

La Cuina Violeta ha dit...

Que bo! Els fruits secs a les receptes de Nadal sempre tenen èxit. Enhorabona per l'any que es presenta bé!
Nani