dilluns, 1 d’agost de 2011

RAP AMB "CARABINEROS"

Aquesta es l’altre recepta que vaig presentar al concurs de cuina Bonpreu-Esclat. Es un plat que he fet alguna vegada, però  amb “carabineros” congelats, perquè son caríssims. Boníssims però caríssims.
Si algú no els ha provat mai i teniu la ocasió de fer-ho, val la pena. Al sur  son molt típics i , frescos, us puc assegurar que no he menjat cosa igual.
Escric “carabineros” entre cometes perquè no se quina traduccuó tenen al català. Si algú ho sap, agrairé m’ho feu saber.

Anem al tema.
Ingredients per 4 persones:
8 talls de rap.
8 Carabineros o gambes
2 cebes.
1 tomàquet o be una mica de pot.
100 c.c. de caldo de peix.
Una mica de vi blanc o xerès.
Una cull. de mantega i una cull. de farina
Salar els talls de rap, enfarinar-los i fregir-los en una cassola amb una mica d’oli. Reservar.
En aquest mateix oli, fregim els carabineros i també els reservem.
En la mateixa cassola, fem un sofregit, primer daurem la ceba i quan te color i afegim el tomàquet. Després i afegim el vi, ho deixem reduir una mica i afegim el caldo. Passem per el colador xinés la salsa i per espessir-la farem un roux. Això es fa barrejant la mateixa quantitat de farina que de mantega, es treballa fins que s’incorpora bé i ho afegim a la salsa.
 Quan arrenca el bull un altre cop, posem els talls de rap i els carabineros.
Deixar coure, al xup-xup uns 5 minuts.
Aquest plat esta mes bo reposat d’un dia per l’altre.
Si per fer aquest plat fem servir « maizena «  en comtes de farina, tant per fregir el rap com per espessir la salsa, es un plat apte per celíacs.
La salsa la espasaríem  afegint la farina al sofregit en comtes de fer un roux.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!!

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Gemma! Després de tot un mes d'inactivitat blocaire, passo per aquí per desitjar-te bon estiu. He acabat l'stage i per fi marxo de vacances per descansar una mica...
Tu no fas vacances?
Aquest rap amb suquet ha de ser boníssim, d'un dia oer l'altre encara ha de quedar més gustós. Idela per sucar-hi pa!

Helena ha dit...

OOhhh Gemma!! quin rap més bo!! =)
T'ha quedat amb una pinta genial, no t'haurà sobrat una mica? que et porto el tupper!!jiji
Petonets guapa!! Helena

PD: la veritat és q no sé si "carabineros" té traducció...ho sento!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Guau, ha de ser una autèntica delícia! M'encanta el rap i els "carabineros" dono fe que són una passada!
Petonets
Sandra

GEMMA ha dit...

Gemma:
Gracies per la teva visita abans de marxar de vacances.

Helena:
El problema d'aquest plats es que no en sobren ni una miqueta...

Sandra:
Si que son una pasada, els carabineros...

Fem un mos ha dit...

Un plat de festa major, rap i amb als “carabineros” cars però deliciosos.
Jo els conec com “gambots” no se pas si es el seu nom.
Petons

Judith ha dit...

Quin suquet! per llepar-se els dits!!! ;P petonets

Teresa ha dit...

Un cassoleta boníssima!! i pel meu gust amb un toc picantó.-.. ! prodien dir-se carrabiners...
Una abraçada