diumenge, 15 de gener del 2012

PINXO DE TRUITA DE CARXOFES

Tornem a ser a 15 !!!! Això vol dir que, una vegada mes, els nois dels Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens proposen un repte.
Faré un parèntesi  en les receptes Nadalenques, però a la propera entrada segueixo, eh!
Aquesta vegada ens demanen cuinar amb carxofes. A mi no es que m’entusiasmin però  al meu marit li encanten. Això vol dir que no en cuino massa vegades. Normalment les faig al microones i si estem a fora, a la brasa.
Avui, però, he preparat una truita de carxofes segons la recepta de la meva mare.
Pensant com la podíem  presentar he decidit fer-ho en forma de pinxo i he afegit una compota de pebrot que la Maia del Racó del cuscús ens va fer un dia i ens va encantar.
Anem al tema.

Ingredients:
-1 kg. de carxofes ( millor les del Prat)
-4 ous.
-Oli, sal
-Aigua.
-Unes llesques de pa cruixent.
-Tomàquets, oli i sal.
Per fer la confitura de pebrots :
-100gr.  de pebrot verd.
-100gr. de pebrot vermell.
-100gr.de sucre
-100gr. d’aigua.
-50 gr. de vinagre.
Per fer la truita:
Pelar les carxofes i deixar només la part del cor, que es la mes tendre.
Tallar a rodanxes fines i posar a fregir amb oli i aigua. La quantitat d’aigua seria dues parts d’oli per una d’aigua.
No hem pregunteu el perquè, pero la meva mare sempre ho ha fet així i queden molt tendres, les carxofes.
Un cop s’ha reduït  l’aigua i estan tendres les carxofes, les traiem  del foc i les escorrem perquè eliminin l’oli.
Batre els ous, barrejar amb les carxofes i fer com faríem amb una truita de patates normal i corrent.
La truita acabada de fer.....
Per fer la confitura de pebrot, tallem els pebrots a trossets molt petits i ho barregem  amb el sucre i el vinagre. Al foc uns 25 min. destapat i remenant de tant en tant.
Es pot fer mes quantitat i guardar-ho en pots com si fos qualsevol altre melmelada.
Per presentar el plat :
Dues llesques de pa cruixent, sucades amb tomàquet, oli i sal.
A sobre un tros de truita i a sobre una cullerada de confitura.
Ha estat un bon sopar acompanyat d’una cerveseta. (Que ja començarem el règim dilluns…) jajaja.
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

27 comentaris:

Judith ha dit...

mira que estic tipa (no paro de picar mentres cuino! jajajajajajja) però em menjaria un pinxo d'aquests ara mateix!!;P bona nit

trifasic de baileys ha dit...

quin pintxo!! m'agrada molt tapejar així que aqeust plat me l'enduc ara mateix, i la confitura....increible la mescla de sabors!! cap a casa meva que va!! jajaj petons

Cristina ha dit...

Bon dia mestra! No sér per on començar només que acabar amb FANTÀSTIC!És que m´agrada tot el que porta...i la pissarreta també.

GEMMA ha dit...

Judith:
Aixó de picar mentre cuinem em sembla que ens pasa a tots una mica...jajaja
Per cert, quines hores d'estar cuinant,no?

Roser:
Dons es molt fàcil de fer...

Cristina:
Jajaja, de mestre res,eh?...
La pissarra es un regales pre nadalenc que em vaig fer, a que es xulo?

Gastroadikta ha dit...

La truita de carxofes és una de les que més m'agrada. Aquests pintxo amb la confitura ha d'estar molt i molt bó!

Petons

Marina ha dit...

Jo que sóc súper fan dels pintxos, me l'apunto! És que m'encanta!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!

Anònim ha dit...

Just ahir vam fer un sopar de pintxos, hauries pogut pujar a la Bordeta amb aquest! jajaja
La truita de carxofes és la meva preferida, ma mare ens en fa sovint quan vaig a dinar a casa seva!! Nyam!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Margarida ha dit...

Doncs jo vaig estar a punt de fer també una truita, però al final vaig decidir-me per les flors!
És bona, oi? Cada setmana en menjo! Això sí, les carxofes tendretes.
Bon diumenge

Marina - BlauKitchen ha dit...

Quina truita mes bona, molt apetecible.
Petonets

Tere ha dit...

Menudo pincho rico que nos has puesto, pllaba un par ;-), un fuerte abrazo, Teresa

Tapa't de tapes ha dit...

Quin pinxo més xulo, Gemma! La cosa va de "x" he he. Amb aquests colors, entra per la boca!

el taller de cuina ha dit...

La truita de carxofes m'encanta! i amb aquesta compota ha de ser la bomba!
pobret el teu marit, castigat sense carxofes...
petonets

La Cuina Violeta ha dit...

Amb aquesta recepta em trasllado anys enrere. La meva mare era una "carxofera", cuinava les carxofes com ningú i aquesta truita és com la que feia ella. No era tan moderna, perquè era molt tradicional i mai hauria fet un pinxo, però la truita...
Nani

ANNAFS ha dit...

M' agrada tant la truita de carxofes, i presentada d' aquesta manera amn la confitura de pebrot... deu ser una combinació ben potent!

La cuina de l'Eri ha dit...

Noia amb la cerveseta també em prendria jo un parell o tres d'aquests pintxos!! i amés amb aquesta confitura!! Fantàstic. Petons

Oli ha dit...

¡De lujo! Seguro que la mezcla esta exquisita. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Bo i senzill. Què més volem?
Ideal per reunions i gresca

Teresa ha dit...

Amb truita m'encanten!!! ara un tallet m'aniria bé!!

Miquel ha dit...

buen truco el del agua para hacerlas mejor y el pincho esta muy bueno y vistoso a la vista,no deberia faltan en una buena barra de pinxtos
peto

Sònia ha dit...

Mmmmm.... un pinxo genial!!! M'encanta!!! Ara m'en menjaria un!! Aquesta truita fa una pintassa!!! mmmmm
Un petonas
Sònia

Neus ha dit...

M'agrada l'idea de la confitura de pevbrots per sobre.

Un petonet

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

Qué bueno. Me gusta mucho el toque que le tiene que dar esa confitura de pimientos.
Besos

Gemma ha dit...

La truita de carxofes és la meva preferida. I el contrast dolç de la melmelada li ha de quedar molt bé.

ISABEL ha dit...

Vaig estar dubtan en publicar truita de carxofes i alls tendres, pero aquesta presentació m'agrada doblement.
La truita hummmmm
La confitura de pebrot hummmmmm.
Petonets

GEMMA ha dit...

Moltes gracies a tots per els vostres comentaris.

maia ha dit...

Hola Gemma, segur que si a casa els presento la truita així no m'arrufarant el nas, je, je.
Una abraçada.

Fem un mos ha dit...

Un pinxo de quests per esmorzar no aniria malament, molt bons !!!
Petons